Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Αποτοξίνωση: Τα υλικά που πρέπει να προσθέσεις στο νερό σου για να αδυνατίσεις

Αποτοξίνωση: Τα υλικά που πρέπει να προσθέσεις στο νερό σου για να αδυνατίσεις
DIET NEWS 28.10.2016 09:24
Οι σχέσεις είναι σαν την κρεμ μπρουλέ. Όσoι ξέρουν από ζαχαροπλαστική, γνωρίζουν ήδη πως η κρεμ μπρουλέ είναι ένα δύσκολο γλυκό γιατί δεν δένει με αλεύρι ή κορν φλάουερ αλλά μόνο με τα αυγά, γι’αυτό και η προετοιμασία της απαιτεί υπομονή κι αφοσίωση.

Έτσι, όλες οι σχέσεις είναι στην αρχή τόσο ρευστές όσο μια κρεμ μπρουλέ και μόνο όταν βυθίζεται το κουτάλι καταλαβαίνει κανείς αν τα υλικά έχουν δέσει καλά κι αν το γλυκό μπορεί να σταθεί δίχως να καταρρεύσει. Όταν συμβεί αυτό η σχέση έχει περάσει στο στάδιο της συντροφικότητας.

Υπάρχει τρόπος να καταλάβεις αν έχει δέσει καλά το γλυκό; Ευτυχώς, σε αντίθεση με την κρεμ μπρουλέ που δεν ξέρεις τι έχεις κάνει μέχρι να τη βγάλεις από το φούρνο, η συντροφικότητα έχει πιο εμφανή γνωρίσματα:

Η ξεκάθαρη εικόνα

Οι σχέσεις συχνά μοιάζουν ομιχλώδεις γιατί, ειδικά στην αρχή τους, η ενέργεια του καθενός σπαταλιέται στο πως νιώθει το ταίρι. Στη συντροφικότητα υπάρχει περισσότερη σιγουριά για τα συναισθήματα και η προσοχή επικεντρώνεται στο πως μπορούν να αποδεικνύονται καθημερινά.

Η συναισθηματική ακεραιότητα

Στις σχέσεις τα συναισθήματα συχνά αποκτούν μια μορφή εξάρτησης ή μπερδεύονται με ανάγκες, απωθημένα και κόμπλεξ κι έτσι ο σύντροφος μετατρέπεται σε Σωτήρα. Στη συντροφικότητα υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ των μελών του ζευγαριού και πρωτίστως του καθενός με τον ίδιο του τον εαυτό. Η συντροφικότητα αφορά δύο σταθερές, ολοκληρωμένες προσωπικότητες που νοιάζονται η μία την άλλη αλλά δεν εξαρτάται η μία από την άλλη.

Η συντροφικότητα έχει στόχους

Οι σχέσεις μπορεί να φέρουν ευχαρίστηση, έντονη και πρόσκαιρη. Όταν η σχέση περνά στο σχέδιο της συντροφικότητας, εξακολουθεί να παρέχει ευχαρίστηση αλλά βλέπει κι ένα μέλλον, κάνει σχέδια, ζητά την εξέλιξη.

Όλοι θέλουν να είναι σε σχέση/δεν θέλουν όλοι να είναι σύντροφοι

«Έτυχε», «Το ήξερα από την αρχή πως ήταν μπελάς», «Δεν έκανε για εμένα». Εκφράσεις που ενδεχομένως να έχεις χρησιμοποιήσει για σχέσεις που αποδείχτηκαν καταστροφικές. Στη συντροφικότητα αναμφίβολα θα υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν θα υπάρχει η αίσθηση πως προχωράς σε ναρκοπέδιο με δική σου ευθύνη. Η συντροφικότητα μπορεί να είναι ανηφορικός δρόμος αλλά το έδαφος είναι στέρεο.

Αν δεν έχεις το μεράκι και τη διάθεση να προσπαθήσεις για μια κρεμ μπρουλέ, υπάρχει και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς που θέλει μόνο ανακάτεμα…

agapimono.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Λίπος στην κοιλιά; Σου βρήκαμε το ρόφημα που το καίει όταν κοιμάσαι

17 λόγοι να μην πάθεις κατάθλιψη τώρα που μικραίνει η μέρα

7 λόγοι που μπορεί να έχεις καθυστέρηση, εκτός της εγκυμοσύνης

 
Share