Πιο αδύνατη μέχρι… το βράδυ: Τα 10 insta-thin μυστικά που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Πιο αδύνατη μέχρι… το βράδυ: Τα 10 insta-thin μυστικά που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!
Είναι μερικές στιγμές στη ζωή που απλά εύχεσαι να είχες ξεκινήσει δίαιτα. Ένα πρώτο ραντεβού, ένα πάρτι, μια συγκέντρωση παλιών συμμαθητών, μια συνέντευξη είναι μερικές από τις φορές εκείνες που σκέφτεσαι «Μακάρι να είχα ξεκινήσει δίαιτα νωρίτερα!»

Σίγουρα το αδυνάτισμα είναι μια αργή και σταθερή διαδικασία που συνδυάζει τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή με άσκηση και γυμναστική, όμως τι γίνεται όταν απλά πρέπει να είσαι (ή τουλάχιστον να δείχνεις) πιο αδύνατη μέχρι… το βράδυ;

Σε όλες μας έχει συμβεί, γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε τα 10 καλύτερα insta-thin μυστικά που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει, από τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσεις μέσα στη μέρα, μέχρι τα ρούχα που πρέπει να φορέσεις και ποια κοσμήματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις «στρατηγικά», ώστε να κολακεύσεις τη σιλουέτα σου και να κρύψεις τις τυχόν ατέλειες. Το Youweekly.gr σου προτείνει τα εξής:

1. Απέφυγε τους υδατάνθρακες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα: Η συμβουλή έρχεται από το δικό μας… φιλαράκι, τη Jennifer Aniston η οποία εξηγεί πως οι υδατάνθρακες προκαλούν κατακράτηση υγρών στο σώμα, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωνεύονται πιο αργά. Αυτό σημαίνει πως και οι 2 παράγοντες ενισχύουν το φούσκωμα, γι’ αυτό και πρέπει να τους αποφύγεις στη διάρκεια της ημέρας.

2. Στρατηγική… στη διατροφή: Με το που ξυπνήσεις το πρωί πριν από οτιδήποτε άλλο πιες ένα ποτήρι με ζεστό νερό και λεμόνι. Θα ενεργοποιήσει το πεπτικό σου σύστημα αλλά και το μεταβολισμό σου. Ακόμη καλύτερα, πιες μια ζεστή κούπα πράσινο τσάι και πρόσθεσε λεμόνι. Θυμήσου να πίνεις πολύ νερό και να αποφύγεις οτιδήποτε ανθρακούχο. Για μεσημεριανό και βραδινό προτίμησε μια πράσινη σαλάτα με αγγούρια, σπαράγγια, σέλινο και κοτόπουλο με ένα ελαφρύ dressing από χυμό λεμονιού, μηλίτη και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Για το απογευματινό σου σνακ μπορείς να φας ένα φρούτο, όπως ανανά ή παπάγια, καθώς περιέχουν τα ένζυμα βρομελίνη και παπαΐνη, αντίστοιχα, τα οποία εξαφανίζουν το φούσκωμα, διασπώντας την πρωτεΐνη και διευκολύνοντας την πέψη.

3. Φάε αργά για 2 λόγους: Όταν τρώμε γρήγορα συνηθίζουμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από αυτές που πραγματικά χρειαζόμαστε για να νιώσουμε χορτασμένοι, κι αυτό γιατί το στομάχι θέλει περίπου 30 λεπτά να δώσει «σήμα» στον εγκέφαλο πως είναι γεμάτο. Εκτός αυτού όμως, όταν τρώμε γρήγορα καταπίνουμε και πολύ περισσότερο αέρα στο στομάχι, με αποτέλεσμα να φουσκώνουμε.

4. Μη φας τσίχλα: Δεν είναι μόνο το ότι το μάσημα της τσίχλας προκαλεί την κατάποση περισσότερου αέρα, αλλά πολλές τσίχλες περιέχουν αλκοόλη σακχάρου, που επίσης προκαλούν φούσκωμα.

5. Κάνε ένα μπάνιο με άλατα Epsom: Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι με τα άλατα στη μπανιέρα σου και ξάπλωσε σε αυτήν για περίπου 15 λεπτά. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Francesca Fusco «θα απορροφήσουν νερό από τα κύτταρά σου, σαν μια αντίστροφη όσμωση» .

6. Χρησιμοποίησε ένα serum σώματος ή ένα gel με βάση τη καφεΐνη: Όπως αναφέρει η Fusco η καφεΐνη θα απορροφηθεί από το δέρμα σου και θα λειτουργήσει σα διουρητικό, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει αισθητά το πρήξιμο.

7. Προτίμησε μυτερές γόβες στιλέτο ή γόβες σε nude απόχρωση: Σύμφωνα με το στο βιβλίο της Charla Krupp «How to never look fat again” , θα κάνουν τα πόδια σου να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά, σε αντίθεση με τα πιο τετράγωνα τακούνια ή τα μποτάκια που «κόβουν» στο μάτι πόντους αλλά και δημιουργούν την αίσθηση του… γεμάτου.

8. Επιστράτευσε το bronzer σου: Το ξέρεις πως ένα μαυρισμένο σώμα κρύβει τις όποιες ατέλειες και τονίζει τις γωνίες σου. Χρησιμοποίησέ το στρατηγικά ώστε να τονίσεις τις γωνίες του προσώπου σου, αλλά και στο σώμα σου. Προσοχή! Δεδομένου πως είναι χειμώνας μην το παρακάνεις, ώστε να κρατήσεις το αποτέλεσμα φυσικό.

8. Πες ναι στη μονοχρωμία και παίξε με τα σωστά αξεσουάρ: Το μαύρο δεν είναι το μόνο χρώμα που αδυνατίζει. Για την ακρίβεια, όλα τα χρώματα και ιδιαίτερα τα σκούρα (όπως το nave blue και το σκούρο μωβ) μπορούν να σε αδυνατίσουν, όμως… solo. Γι’ αυτό φόρεσε ένα μονόχρωμο φουστάνι (προτίμησέ το με V κόψιμο στο στήθος για να μη δείχνει ιδιαίτερα συντηρητικό) ή ένα μονόχρωμο κουστούμι και παίξε με τις λεπτομέρειες. Μια φαρδιά ζώνη κάτω από το στήθος, θα κάνει τη μέση σου να δείχνει πολύ λεπτότερη και θα τραβήξει τα βλέμματα ψηλά, μακριά από την περιοχή των γοφών ενώ τα μακριά κολιέ θα κάνουν τη σιλουέτα σου να φαίνεται πιο ψηλή και πιο λεπτή .

9. Αν πάλι δεν αποχωρίζεσαι τα αγαπημένα σου jeans, τότε η πιο έξυπνη επιλογή είναι ένα σκούρο denim χωρίς ξεβάμματα και χωρίς ιδιαίτερα «χτυπητά» αξεσουάρ που θα τραβήξουν το μάτι στην επίμαχη περιοχή.

10. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο σουτιέν όσο και στο εσώρουχο που θα επιλέξεις και φρόντισε να μην είναι ιδιαίτερα σφιχτά, ώστε να αποφύγεις να διαφαίνονται «πιασηματάκια» στην περιοχή των γοφών αλλά και του στήθους σου.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

«Βλέπω καφέ υγρά μετά την επαφή. Τι μπορεί να είναι;» – Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr σας απαντά

Θες κι εσύ κορμί σαν της Σταματίνας Τσιμτσιλή; Αυτό είναι το μυστικό της!

Έχεις κι εσύ μπρατσάκια-ζελέ; Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να τα εξαφανίσεις!