Τι τρώνε οι αδύνατοι; 10 διατροφικές τους συνήθειες!

Τι τρώνε οι αδύνατοι; 10 διατροφικές τους συνήθειες!
Αν ζηλεύεις τους fit ανθρώπους, σκεπτόμενη ότι αυτοί έχουν κάτι που εσύ δεν διαθέτεις, μετά χαράς σου ανακοινώνω ότι δεν διαφέρουν από όλους τους υπόλοιπους. Δεν είναι ούτε πιο τυχεροί, ούτε γεννήθηκαν με κάποιο χάρισμα. Απλώς μένουν πιστοί στις υγιεινές συνήθειες που ακολουθούν.

Ορίστε λοιπόν, το top 10 των διατροφικών συνηθειών που ακολουθούν οι επιτυχημένοι fit άνθρωποι, μόνο στο Youweekly.gr:

1. Συνηθίζουν να ακολουθούν το ίδιο καθημερινό μενού

Οι περισσότεροι άνθρωποι που καταφέρνουν να διατηρούν την φόρμα τους υποστηρίζουν ότι ακολουθούν το ίδιο διατροφικό πλάνο σχεδόν καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι τρώνε ίδιο πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό κι επιλέγουν παρόμοια σνακ. Πιθανότατα αυτό γίνεται γιατί γνωρίζουν πλέον τις θερμίδες που τους δίνει η κάθε τροφή κι επειδή ξέρουν πόση ενέργεια χρειάζονται, την οποία και τους δίνει το πλάνο που έχουν δημιουργήσει. Από την στιγμή λοιπόν που έχουν βρει τα φαγητά που τους αρέσουν γιατί να τα αλλάξουν; Προσοχή όμως: υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του προσεκτικού φαγητού και του διαταραγμένου. Η διατροφή του ανθρώπου που προσέχει είναι βασισμένη σε υγιεινές συνήθειες και όχι σε εμμονές.

2. Τρώνε πρωινό

Πρόκειται για ένα κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα σε όλους όσους έχουν χάσει βάρος και το διατηρούν, όπως προκύπτει από δεκάδες μελέτες. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που χάνουν βάρος, είναι αυτοί που τρώνε όταν ξυπνήσουν το πρωί. Επιπλέον, οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό λαμβάνουν περισσότερες θερμίδες και ανόργανα μέταλλα και τείνουν να καταναλώνουν λιγότερο λιπαρό φαγητό.

3. Πίνουν νερό

Με το να πίνεις αρκετό νερό, βοηθάς τον οργανισμό σου να εκτελέσει σωστά κάθε βασική λειτουργία. Οι ιδιαίτερα αθλητικοί τύποι πίνουν 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα κι ακόμα περισσότερο αν χρειάζεται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Προσοχή όμως: μην πίνεις υπερβολικά πολύ νερό γιατί υπάρχει κίνδυνος να αραιώσεις τους ηλεκτρολύτες στον οργανισμό σου.

4. Τρώνε συχνά και λίγο

Με το να τρως πιο μικρά και πιο συχνά γεύματα μειώνεις τα επίπεδα της κορτιζόλης. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, οι άνθρωποι που έτρωγαν έξι μικρά γεύματα την ημέρα για 2 εβδομάδες, σε αντίθεση με τα τρία μεγάλα γεύματα που περιέχουν τον ίδιο συνολικό αριθμό των θερμίδων, μείωσαν τα επίπεδα της κορτιζόλης τους κατά 17% κι επίσης έχασαν κοιλιακό λίπος.

5. Τρώνε ακέραιες τις τροφές

Τα ολόκληρα, φυσικά τρόφιμα, όπως μήλα, πλιγούρι, μπρόκολο, καστανό ρύζι, είναι αυτό που ονομάζουν οι ερευνητές τροφής, τρόφιμα με χαμηλή πυκνότητα. Αυτό σημαίνει ότι καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο στομάχι, διότι περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες ικανοποιούν την πείνα με λίγες θερμίδες. Τα τρόφιμα υψηλής πυκνότητας, όπως βούτυρο, έλαια, καραμέλες, ή παγωτό, κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις είναι τρώγοντας τρόφιμα χαμηλής πυκνότητας.

6. Γνωρίζουν το φαγητό τους

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των fit ανθρώπων είναι ότι γνωρίζουν τη θερμιδική αξία των πιο πολλών τροφών που καταναλώνουν και κατά προσέγγιση την πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες και την περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ξέρουν πόσο είναι μία μερίδα. Δεν πρόκειται για κάποιο χάρισμα αλλά για μία ικανότητα που προκύπτει μέσα από την εξάσκηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις τις ετικέτες των προϊόντων.

7. Τρώνε τα αγαπημένα του φαγητά με προσοχή

Αντί να στερούνται τα αγαπημένα τους φαγητά – κάτι που θα τους κοστίσει στο μέλλον – οι άνθρωποι που τρώνε σωστά ξέρουν ότι μπορούν να ενδίδουν που και που στις απολαύσεις με μέτρο και όχι σαν να μην πρόκειται να ξαναδούν σοκολάτα ποτέ στη ζωή τους.

8. Δεν κρατάνε τρόφιμα ‘υψηλού κινδύνου’ στην κουζίνα τους

Αν ανοίξεις τα ντουλάπια και το ψυγείο ενός ανθρώπου που προσέχει τη γραμμή του, το τελευταίο που θα βρεις είναι επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως μπισκότα, τσιπς, σάλτσες κτλ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν τα αναζητά καν αφού ξέρει ότι δεν του προσφέρουν τίποτα. Επίσης, όταν δεν έχεις κάτι, δεν μπορείς να το φας!

9. Κλείνουν την κουζίνα μετά το δείπνο

Απολαμβάνουν το δείπνο τους μια λογική ώρα και δεν τρώνε μεταμεσονύκτια σνακ. Δεν πέφτουν στο κρεβάτι πεινασμένοι, αλλά με άδεια στομάχι. Την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσουν ξεκούραστοι, ελαφριοί και με όρεξη για πρωινό.

10. Είναι επιλεκτικοί στα εστιατόρια

Οι άνθρωποι που είναι fit ξέρουν να κάνουν τις πιο υγιεινές επιλογές είτε βρίσκονται στο εστιατόριο ενός πεντάστερου ξενοδοχείου είτε σε φαστφουντάδικο. Συνήθως αποφεύγουν τα πιάτα με τηγανιτά και βαριές σάλτσες κι επιλέγουν άπαχη πρωτεΐνη. Επίσης, ζητούν ευγενικά να μαγειρευτούν με λιγότερο βούτυρο ή να συνοδέψουν το κρέας τους με λαχανικά.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Καλοκαίρι 2017: Αυτή είναι η απόλυτη άσκηση για να φτιάξεις τέλεια πόδια και οπίσθια!

Θες να φτιάξεις σώμα για το καλοκαίρι; Αυτή είναι η 4λεπτη άσκηση που πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου!

Η δίαιτα της σούπας! Χάστε 12 κιλά σε 14 μέρες