Ύπουλη μέρα η Καθαρά Δευτέρα! Πόσο θα σε παχύνουν αυτά που τρως στο τραπέζι της Σαρακοστής!

Ύπουλη μέρα η Καθαρά Δευτέρα! Πόσο θα σε παχύνουν αυτά που τρως στο τραπέζι της Σαρακοστής!

Καθαρά Δευτέρα, ξεκινά η νηστεία της Σαρακοστής και εσύ νομίζεις ότι επειδή θα νηστέψεις θα καταφέρεις να χάσεις και κιλά.

Όσα θα φας μόνο σήμερα όμως είναι αρκετά για να σε πείσουν ότι δεν θα καταφέρεις να χάσεις ούτε γραμμάριο, γιατί ακόμα και τα παραδοσιακά φαγητά της Καθαράς Δευτέρας είναι και αυτά παχυντικά. Διαβάστε παρακάτω...

«Υπερβολές» θα σκεφτείς. «Πόσο να πάρω με λίγη λαγάνα, μερικές κουταλιές ταραμά, και ένα κομματάκι χαλβά;». Η απάντηση είναι αρκετά και για να σε πείσουμε να οι θερμίδες κάθε πιάτου που θα δοκιμάσεις σήμερα αναλυτικά.

Η λαγάνα
Το αγαπημένο ψωμί της Καθαράς Δευτέρας είναι το πιο αθώο καθώς έχει μόλις 60 θερμίδες ανά φέτα.

Η ταραμοσαλάτα
Μην νομίζεις σε καμία περίπτωση ότι πρόκειται για κάποια απλή αλοιφή. Η ταραμασαλάτα λόγω της περιεκτικότητάς της σε ελαιόλαδο έχει πάρα πολλές θερμίδες. Για να είμαστε ακριβείς μία κουταλιά της σούπας, δηλαδή 30 γραμμάρια, έχει 122 θερμίδες.

Δείτε ακόμη: Αυτό το βότανο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τον καρκίνο!

Η πατατοσαλάτα
Πιάτο αθώο σε γενικές γραμμές που προτιμούν όσοι κάνουν διατροφή. Και αυτό όμως θέλει προσοχή καθώς μία μερίδα έχει 196 θερμίδες.

Το τουρσί
Μαζί με την λαγάνα και τις ελιές είναι από τις πιο υγιεινές τροφές της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελείται από λαχανικά που έχουν συντηρηθεί σε ξύδι και λάδι οπότε οι θερμίδες του είναι λίγες και συγκεκριμένα μόλις 20 ανά 100 γραμμάρια.

Τα θαλασσινά
Από τα πιο υγιεινά πιάτα της μεσογειακής διατροφής. Πρόκειται για πολύτιμη πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, είναι χαμηλά σε κορεσμένο λίπος και είναι καλές πηγές βιταμίνης Β12. Έχουν λίγες θερμίδες αν είναι βραστά ή ψητά αν τηγανιστούν όμως αποδίδουν τις διπλάσιες. Ενδεικτικό είναι ότι μια μερίδα καλαμαράκια τηγανητά έχουν 280 θερμίδες.

Τα φασόλια
Πλούσια σε φυτικές ίνες έχουν μόλις 250 θερμίδες το πιάτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ: Έτσι θα σταματήσετε την καρδιακή προσβολή σε ένα λεπτό!

Ο χαλβάς
Η θερμιδική βόμβα της Σαρακοστής, είναι γνωστός για τις ευεργετικές τους ιδιότητες καθώς γίνεται από ταχίνι και είναι πλούσιος σε βιταμίνες, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο. Παρόλα αυτά είναι αρκετά λιπαρός καθώς τα 100 γραμμάρια έχουν 500 θερμίδες.

Το αλκοόλ
Ημέρα γιορτής ένα ποτηράκι είναι απαραίτητο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε όμως είναι ότι τα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες. Έτσι αν πιείτε ένα ποτήρι λευκό κρασί θα πάρετε 59 θερμίδες, ενώ από ένα ποτήρι κόκκινο 80. Στην περίπτωση τώρα που θέλετε λίγο ουζάκι, ξεφεύγετε αρκετά μια και το ένα ποτηράκι έχει 150 θερμίδες.