Νίκησε το φούσκωμα με 6 τρόπους! Τα μαγικά tips για να κλείσει επιτέλους το τζιν σου!

Νίκησε το φούσκωμα με 6 τρόπους! Τα μαγικά tips για να κλείσει επιτέλους το τζιν σου!

Δες µερικούς εύκολους τρόπους και έξυπνα «κόλπα» για να πετύχεις καλύτερη πέψη και συνεπώς πιο ευχάριστη καθηµερινότητα.

ΠΕΣ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Με µέλι, φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, όπως και να το προτιµάς, το γιαούρτι αποτελεί ένα υγιεινό σνακ, εύκολο και γρήγορο. Διαβάστε παρακάτω...

Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και µπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ηµέρας. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήµατος, καθώς τα ένζυµα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφοµοίωση των τροφών. Επίσης, τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική επίδραση στη µικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωµάτων. Υγιής και επίπεδη…


ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ! Η ήπια αεροβική άσκηση, όπως το περπάτηµα και το τρέξιµο, συµβάλλει στην οµαλοποίηση της λειτουργίας του εντέρου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όσοι ασκούνται ταλαιπωρούνται λιγότερο από πεπτικά προβλήµατα, τα οποία, άλλωστε, οφείλονται κατά κύριο λόγο στην καθιστική ζωή. Επιπλέον, η σωµατική άσκηση έχει ένα ακόµη όφελος, αφού σε ηρεµεί και σε αποφορτίζει από τα αρνητικά συναισθήµατα, που έχει φανεί ότι συνδέονται άµεσα µε τις πεπτικές ενοχλήσεις. Έτσι, λοιπόν, η σωµατική δραστηριότητα βοηθά στην αποφόρτιση των αρνητικών συναισθηµάτων, στον καλύτερο έλεγχο του στρες, στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης και τελικά στην εύρυθµη λειτουργία του εντέρου.

Δείτε ακόμη: Η επιστήμη μίλησε! Είναι τελικά επικίνδυνα τα ενέσιμα υλικά;

H YOGA ΘΑ ΣΕ «ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ» Η yoga, όχι µόνο βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού µας συστήµατος, αλλά αποτρέπει και τη δηµιουργία φουσκώµατος µε το να διατηρεί ένα υγιές γαστρεντερικό σύστηµα. Οι περίεργες στάσεις της yoga είναι ιδανικές για να αποφευχθεί η κατακράτηση υγρών στο σώµα µας, ενώ οι συνεχείς αλλαγές στις κινήσεις βοηθούν στην καλύτερη πέψη των τροφών.

ΚΑΝΕ ΜΑΣΑΖ Οι µαλάξεις στην κοιλιά συµβάλλουν στην οµαλή λειτουργία του εντέρου. Μπορούµε να τρίψουµε τις παλάµες µας µεταξύ τους ώστε να ζεσταθούν και στη συνέχεια να κάνουµε 10-15 δεξιόστροφες κυκλικές κινήσεις γύρω από τον αφαλό, πιέζοντας κατά διαστήµατα πιο έντονα τα δάχτυλά µας πάνω στην κοιλιά. Στη συνέχεια, ακουµπάµε τις παλάµες στην περιοχή κάτω από τον αφαλό και παίρνουµε 4 ήρεµες αναπνοές.
οι συνεχείς αλλαγές στις κινήσεις βοηθούν στην καλύτερη πέψη των τροφών.

ΨΗΣΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΥ Ειδικά τους καλοκαιρινούς µήνες, όλοι λιγουρευόµαστε µια δροσερή σαλάτα µε όλα τα φρέσκα λαχανικά. Τι πιο υγιεινό; Τις ίνες των ωµών λαχανικών, όµως, πολλές φορές είναι δύσκολο να τις χωνέψουµε. Το σώµα χρειάζεται συγκεκριµένα ένζυµα για να απορροφήσει τις ίνες και τα σάκχαρα που προέρχονται από το φαγητό. Αν, όµως, τα ίδια λαχανικά τα µαγειρέψεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο για τον οργανισµό σου να τα χωνέψει και να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά τους στοιχεία.

ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ Τα φρούτα είναι µια υγιεινή επιλογή για απογευµατινό σνακ ή για γλυκό, αφού περιέχουν βιταµίνες, φυτικές ίνες αλλά και συστατικά που µας χορταίνουν. ∆υστυχώς, κάποια φρούτα, όπως το µήλο και το αχλάδι, όσο νόστιµα και υγιεινά κι αν είναι, µπορεί να προκαλέσουν φούσκωµα στην κοιλιά εξαιτίας της φρουκτόζης και της σορβιτόλης που περιέχουν, αλλά και των φυτικών ινών, που είναι δύσκολο να χωνευτούν. Αντιθέτως, το πεπόνι, ο ανανάς και οι φράουλες αποτελούν καλή επιλογή, καθώς είναι πιο εύκολα στην πέψη.