Αυτοί είναι οι χρυσοί κανόνες για να τρέχει σφαίρα ο μεταβολισμός σου!

Αυτοί είναι οι χρυσοί κανόνες για να τρέχει σφαίρα ο μεταβολισμός σου!

Κάνε το μεταβολισμό σου να τρέχει «σφαίρα», τρώγοντας και πάλι 3 γεύματα την ημέρα, με αυτό το απλό αλλά και αναζωογονητικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Μια αποτοξίνωση θα σε απαλλάξει από τις τοξίνες, θα καθαρίσει το σώμα σου και θα δώσει στο μεταβολισμό σου την ώθηση που χρειάζεται. Μάλιστα, με το πανεύκολο πρόγραμμά μας, μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά και να νιώσεις αναζωογονημένη και γεμάτη ενέργεια σε 7 ημέρες μόλις. Διαβάστε παρακάτω...

Aποτοξίνωση σε 3 βήματα

Εάν νομίζεις ότι το να πας από την τοξική υπερφόρτωση στην αυστηρή αποτοξίνωση θα είναι μεγάλο σοκ για τον οργανισμό σου κι αν σπάνια τα κατάφερνες μετά τη 2η μέρα στο παρελθόν, θα σου αρέσει η ήπια προσέγγισή μας. Το πρόγραμμά μας βοηθά να κρατηθούν στο ελάχιστο τα συμπτώματα υποχώρησης, όπως οι αλλαγές στη διάθεση και οι κρίσεις πείνας, ενώ ταυτόχρονα θα ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου – και μπορείς να απολαύσεις στο τραπέζι σωστά γεύματα. Επιπλέον, με 3 χρυσούς κανόνες, είναι η πιο εύκολη αποτοξίνωση που έκανες ποτέ.

Δείτε ακόμη: Πασχαλινό τραπέζι: Ποιο έδεσμα έχει τις περισσότερες θερμίδες και πρέπει να το αποφύγεις!

Bήμα 1: Μην πεθαίνεις της πείνας

Το μυστικό για την αποτοξίνωση είναι να μην παραλείπεις γεύματα – ο μεταβολισμός σου χρειάζεται κάθε τόσο τροφή για να λειτουργεί.

Μπορείς άνετα να τρως απεριόριστα λαχανικά, προσπάθησε να τρως τουλάχιστον 2 μερίδες φρούτα την ημέρα και μη νομίζεις ότι πρέπει να τρέφεσαι μόνο με ωμές τροφές.

Χρειάζεσαι μαγειρεμένο κρέας, ψάρι και σύνθετους υδατάνθρακες, όπως καστανό ρύζι, για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός και να προάγεται η αποτοξίνωση.

Εάν πίνεις συνήθως πολλή καφεΐνη, η σταδιακή της μείωση σε διάστημα 2 ημερών θα σου φανεί πιο ήπια. Εάν συνήθως καταναλώνεις πάνω από 2 φλιτζάνια καφέ, τσάι ή αναψυκτικά τύπου κόλα την ημέρα, μείωσέ τα σε 1 φλιτζάνι την ημέρα τις πρώτες 2-3 ημέρες της αποτοξίνωσης. Πίνε τα με φαγητό και όχι μετά τις 2 μ.μ. Την τρίτη ημέρα προσπάθησε να το κόψεις εντελώς.

Ένα άλλο καλό σημείο έναρξης είναι να πίνεις περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Εάν δυσκολεύεσαι να πιεις τόσο νερό, ανάμειξέ το με λίγο φρέσκο χυμό μήλου τις πρώτες 2 ημέρες – θα βοηθήσει τα κύτταρά σου να απορροφήσουν τα υγρά και θα χορτάσεις επίσης.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι και πάλι μπορεί να έχεις πονοκεφάλους, ναυτία και πρήξιμο και να νιώθεις κουρασμένη και οξύθυμη. Ακολούθησε το πρόγραμμα και τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν σε μια-δύο μέρες.

Βήμα 2: Μείνε μακριά από τα σνακ

Οι κατεργασμένοι υδατάνθρακες και τα πρόσθετα σάκχαρα είναι εκτός λίστας, πράγμα που σημαίνει πως ό,τι θεωρούσες μέχρι τώρα λιχουδιά απαγορεύεται.

Μείνε μακριά από σοκολάτες, γλυκά, κέικ, μπισκότα, ζυμαρικά, δημητριακά και ανθρακούχα αναψυκτικά.

Τα γαλακτοκομικά είναι πιο δύσκολα να χωνευτούν, γι’ αυτό αν τα αποφύγεις, θα διπλασιαστεί η προσπάθεια αποτοξίνωσης.

Εξαίρεση αποτελεί το ζωντανό γιαούρτι, που επιτρέπεται, αλλά απόφυγε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά.

Οποιαδήποτε ανθυγιεινά λιπαρά είναι επίσης σοβαρό λάθος –απλώς θα ακυρώσουν τη σκληρή δουλειά σου–, που σημαίνει όχι πατατάκια, τηγανητά φαγητά, μαγιονέζα και κόκκινο κρέας.

Βήμα 3: Ενίσχυσε την ενέργειά σου

Η αποτοξίνωση δεν έχει να κάνει μόνο με το τι τρως – η δραστηριότητα θα δώσει επιπλέον ώθηση στο μεταβολισμό σου. Να θυμάσαι απλώς ότι το σώμα σου δουλεύει σκληρά για να επανορθωθεί και να ανανεωθεί, γι’ αυτό κάν’ το ήρεμα – τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα έντονης άσκησης.

Πήγαινε για γρήγορο περπάτημα, ιδανικά πριν από το πρωινό, αυξάνοντας τον καρδιακό παλμό σου για 20 λεπτά: θα ενισχύσεις το μεταβολισμό σου πριν αρχίσεις να καταναλώνεις τις θερμίδες της ημέρας και θα αυξήσεις την ικανότητα του οργανισμού να καίει το αποθηκευμένο λίπος.

Πρόσθεσε μίνι διαστήματα άσκησης κάθε μία ώρα στη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζιά στο μεσημεριανό διάλειμμα, τρέξε ως τη στάση του λεωφορείου ή κάνε τις δουλειές του σπιτιού με μεγαλύτερη ένταση – ακόμη και το λίγο βοηθάει.

Κάνε γιόγκα. Κάποιες στάσεις της, όπως η σαβασάνα (στάση του πτώματος) θα προάγει τη ροή οξυγόνου και ενέργειας στο σώμα, επαναφορτίζοντας τις μπαταρίες σου.

– Ξάπλωσε ανάσκελα, με το κεφάλι στηριγμένο, αλλά τον αυχένα ελεύθερο.
– Άνοιξε τα χέρια προς τα έξω, ώστε οι παλάμες σου να είναι 60 εκ. μακριά από το σώμα, με τις παλάμες να κοιτούν προς τα πάνω.
– Κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε τα πόδια και μείνε εκεί για 15 δευτερόλεπτα. Απλώς μην κουνιέσαι!
– Η χαλάρωση που ενισχύει την ενέργεια εξαρτάται από το αν θα μείνεις συγκεντρωμένη και επικεντρωμένη στην αναπνοή που μπαίνει και βγαίνει από το σώμα σου.