Δίαιτα για επίπεδη κοιλιά! Ποιες τροφές περιλαμβάνει και ποιες απαγορεύει!

Δίαιτα για επίπεδη κοιλιά! Ποιες τροφές περιλαμβάνει και ποιες απαγορεύει!

Ο David Zinczenko είναι ο συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων Eat This, Not That! και προσφάτως κυκλοφόρησε ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο Zero Belly Diet. Γνωρίζει λοιπόν καλά το κεφάλαιο αδυνάτισμα!

Καθώς η επίπεδη κοιλιά είναι στόχων όλων, όχι μόνο για εμφανισιακούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους υγείας, ας δούμε ποιες είναι οι τροφές που προτείνει ο Zinczenko για να εξαφανίσουμε το ενοχλητικό σωσίβιο. Διαβάστε παρακάτω...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι η κοιλιακή παχυσαρκία, δηλαδή η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους στην κοιλιά και γύρω από τη μέση, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για δεκάδες σοβαρές παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, οι παθήσεις του ήπατος, ο διαβήτης και το εγκεφαλικό.

Δείτε ακόμη: Δίαιτα Express: Χάσε έως και 3 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα!

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Zinczenko στην ιστοσελίδα του CNN, η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά έχει σαν στόχο να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, να περιορίσει το φούσκωμα αλλά και να «απενεργοποιήσει» τα γονίδια που ευθύνονται για τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα.

Η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά βασίζεται στην Επιστήμη της Διατροφικής Γενετικής (Διατροφογενομική). Ο κλάδος αυτός αφορά στο πώς ορισμένες τροφές ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν τα γονίδια που ελέγχουν το λίπος.

Στις αρχές του 2014, ο Zinczenko εξέτασε την επίδραση της Δίαιτας για Επίπεδη Κοιλιά σε μια ομάδα εθελοντών και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά: Οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 10 πόντους από την κοιλιά σε διάστημα 6 εβδομάδων.

Η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά δεν βάζει περιορισμούς στις θερμίδες και δεν επιβάλλει στερήσεις, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επίδραση συγκεκριμένων τροφών στα ίδια τα γονίδιά μας.

Οι 9 διατροφικές κατηγορίες που προτείνει ο Zinczenko είναι οι εξής:

1. Ροφήματα: Smoothies από προϊόντα φυτικής προέλευσης που μας παρέχουν πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά, φυτικές και ρεσβερατρόλη.

Δειτε ακόμη: "Είμαι έγκυος και νιώθω αγχωμένη! Έχω ανασφάλεια για το μεγάλωμα του παιδιού!" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

2. Αυγά: Περιέχουν χολίνη, η οποία απενεργοποιεί τα κύτταρα που ελέγχουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

3. Κόκκινα φρούτα: Τα μήλα, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά υγιεινά. Όσο πιο έντονο το κόκκινο του φρούτου, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι στην απενεργοποίηση των «γονιδίων της παχυσαρκίας».

4. Ελαιόλαδο και άλλα υγιεινά λιπαρά: Βοηθούν στον έλεγχο της πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 4 ώρες).

5. Φασόλια, ρύζι, βρώμη και άλλες πηγές φυτικών ινών: «Συνεργάζονται» με τα βακτήρια του γαστρεντερικού ώστε να απενεργοποιήσουν τα γονίδια που ευθύνονται για το διαβήτη.

6. Φυτικές πρωτεΐνες: Τις βρίσκουμε στη σόγια, τις φακές, σε σπόρους και ξηρούς καρπούς.

7. Καθαρό κρέας: Διατηρεί το μεταβολικό ρυθμό σε υψηλά επίπεδα.

Δείτε ακόμη: "Πονάω χαμηλά στην κοιλιά στο μέσου του κύκλου μου! Τι συμβαίνει;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

8. Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά: Καταπολεμούν τις φλεγμονές και απενεργοποιούν τα γονίδια που ευθύνονται για τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

9. Μπαχαρικά: Η κανέλα και το τζίντζερ, για παράδειγμα, καταπραΰνουν τις φλεγμονές και επιτίθενται στα «γονίδια της παχυσαρκίας»