Η δίαιτα... της νύχτας! Τι να φας το βράδυ για να κάψεις λίπος και να μπεις στο πιο στενό σου τζιν!

Η δίαιτα... της νύχτας! Τι να φας το βράδυ για να κάψεις λίπος και να μπεις στο πιο στενό σου τζιν!

Πριν εφευρεθεί η ηλεκτρική ενέργεια οι άνθρωποι έτρωγαν πριν πέσει ο ήλιος. Το να τρώμε αργά αυτό είναι ένα πολύ πρόσφατο φαινόμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Ο μεταβολισμός περιμένει τη νύχτα για να κάψει λίπος γιατί είναι γενετικά κωδικοποιημένος έτσι.

Όμως τελευταίες έρευνες στον τομέα της διατροφής υποστηρίζουν ότι τώρα πια δεν έχει σημασία αν φας το μεσημεριανό σου το βράδυ και αντίστροφα. Το θέμα είναι συνολικά πόσες θερμίδες λαμβάνεις μέσα στην ημέρα. Διαβάστε παρακάτω...

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις δίαιτα αλλά δεν μπορείς να την βγάζεις με ένα μαρούλι το βράδυ αυτές οι συμβουλές θα διώξουν νύχτα τα κιλά σου. Διαβάστε παρακάτω...

Τι να μη φας

1 Λιπαρά τρόφιμα: Τα λιπαρά, βαριά τρόφιμα κάνουν όχι μόνο να αισθάνεσαι υποτονικός το επόμενο πρωί, αλλά επίσης βάζουν το στομάχι σου να δουλεύει υπερωρίες για να διασπάσει τις τροφές. Μείνε μακριά από fast food, ξηρούς καρπούς, παγωτό, ή σούπερ κραστανιστά τρόφιμα πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Δείτε ακόμη: Ιαπωνική εταιρεία κυκλοφορεί διαιτητικό νερό! Μύθος ή Αλήθεια;

2 Πλούσια σε υδατάνθρακες ή τρόφιμα με ζάχαρη: Ένα μικρό κομμάτι γλυκό πριν κοιμηθείς μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για ... όνειρα γλυκά και για να νιώσεις ήρεμος και ευτυχισμένος, αλλά αν καταβροχθίσεις ένα τεράστιο κομμάτι του κέικ σοκολάτας, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου θα αυξηθούν απότομα και τα επίπεδα ενέργειάς σου θα πέσουν κατακόρυφα, διαταράσσοντας τη διαδικασία του ύπνου. Απόφευγε πάστες, κέικ, μπισκότα, ή άλλα γλυκά, καθώς και σνακ γεμάτα υδατανθρακες όπως κράκερ ή άσπρο ψωμί.

3 Κόκκινο κρέας: Όπως τα λιπαρά τρόφιμα έτσι και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αργά το βράδυ θα σου «καθίσει» στο στομάχι και δεν θα σε αφήσει να κλείσεις μάτι. Δεν χρειάζεται να αποφύγεις την πρωτεΐνη εντελώς, απλά φάε άπαχη πρωτείνη και μικρές μερίδες, όπως φέτες από στήθος γαλοπούλας ή ένα γιαούρτι.

Τι να φας και να αδυνατίσεις

Μην πέφτεις αμέσως για ύπνο. Το να φας και να κοιμηθείς αμέσως ευθύνεται για την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ενώ προκαλούνται καούρες και δυσπεψίες. Φάε το βραδινό σου 2-3 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.
Μην κοιμάσαι νηστικός. Για να ρυθμιστούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, η νυχτερινή υπογλυκαιμία προκαλεί την έκκριση ορμονών, οι οποίες διεγείρουν τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διαδικασία του ύπνου.

Δείτε ακόμη: Συχνοί πονοκέφαλοι; Όχι πια! Το ρόφημα που θα σας ανακουφίσει!


Φάε όσο θες αλλά προτίμησε πράσινα λαχανικά αντί για δημητριακά με το βραδινό σου. Επειδή η φυσική δραστηριότητα το βράδυ είναι περιορισμένη, δεν χρειάζεσαι μια πηγή που να δίνει άμεσα ενέργεια, αλλά μια πηγή που να την αποδεσμεύει σταδιακά. Έτσι, θα απαλλαγείς και από τις βραδινές λιγούρες.

Για παράδειγμα μπορείς να φας:

-2 καλαμάκια κοτόπουλο + μπόλικη πράσινη σαλάτα

-150 γραμμ ψητό ή βραστό ψάρι με ανάμεικτα λαχανικά ψητά

-150 γραμμ. ψητό κοτόπουλο με μπρόκολο, χόρτα ή σπανάκι σαλάτα με σος από ελαιόλαδο και μπαλσάμικο

-1 μπέργκερ λαχανικών

-200 γραμμ. Γαρίδες βρασμένες με μπόλικη σαλάτα

-Τη μισή ποσότητα φαγητού από το μεσημεριανό σου