Τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες! Δεν παχαίνουν αλλά «καίνε» ότι έχετε φάει!

Η λίστα του.. θαύματος!

Τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες! Δεν παχαίνουν αλλά «καίνε» ότι έχετε φάει!

Με το καλοκαίρι να είναι ήδη εδώ, είμαστε όλοι σε περίοδο που θέλουμε να χάσουμε βάρος!

Δώστε προσοχή στις παρακάτω ιδέες για συνταγές επειδή περιέχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες! Πρακτικά σημαίνει πως πρόκειται για τροφές για την πέψη των οποίων καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια από ό,τι οι θερμίδες που περιέχουν. Διαβάστε παρακάτω...

Με αυτές τις τροφές με αρνητικές θερμίδες το σώμα σας θα χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από εκείνη που περιέχουν. Για να τις χωνέψει, θα καταφύγει σε θερμίδες που είναι ήδη αποθηκευμένες σε αυτό.

Δείτε ακόμη: Χάσε 2 κιλά σε 2 ημέρες! Η δίαιτα αποτοξίνωσης που κάνει θαύματα...

1. Τροφές με αρνητικές θερμίδες: σπαράγγια
Πέρα από το ότι διαθέτουν διουρητικές ιδιότητες, τα σπαράγγια ανήκουν στις τροφές με αρνητικές θερμίδες. Είτε φρέσκα είτε σε κονσέρβα, είτε ψητά είτε βραστά, μπορούν να σας ωφελήσουν πολύ.

Όμως μην τα τηγανίζετε και μην τα μαγειρεύετε με βούτυρο, σάλτσες κ.λπ., επειδή σε αυτήν την περίπτωση δεν αποτελούν πλέον τροφή με αρνητικές θερμίδες αλλά ένα γεύμα με πολλά λιπαρά.

Έχετέ το υπόψη σας αυτό και απολαμβάνετε τα πολύ υγιεινά σπαράγγια βραστά.

2. Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα είναι ακόμα ένα νόστιμο λαχανικό με αρνητικές θερμίδες όταν είναι ψητή ή σε μορφή πουρέ.

Ταιριάζει τέλεια με το κρέας και το ψάρι εξασφαλίζοντας λαχταριστά, θρεπτικά γεύματα με λίγες θερμίδες.

Έχει γεύση που ανοίγει την όρεξη και είναι πολύ πιο υγιεινή από τα αλλαντικά.

3. Τοματίνια
Τα τοματίνια, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά στις σαλάτες, διαθέτουν πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες που τα καθιστούν πολύ πιο ωφέλιμα από τις συνηθισμένες τομάτες. Περιέχουν πολύ λιγότερα σάκχαρα από τις γνωστές παραδοσιακές τομάτες.

Επίσης τα τοματίνια περιέχουν πολύ περισσότερες βιταμίνες και αποτελούν ακόμα ένα παράδειγμα τροφής με αρνητικές θερμίδες.

Χάρη σε όλες τους τις ωφέλειες τα τοματίνια θα γίνουν το κορυφαίο συστατικό στις σαλάτες σας.

4. Παντζάρια
Τα παντζάρια επίσης ανήκουν στις τροφές με αρνητικές θερμίδες. Είναι τέλεια στις σαλάτες και συνδυάζονται ιδανικά με φρούτα και άλλα λαχανικά σε χυμούς.

Μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το λαχανικό αυτό σαν κύριο συστατικό σε πουρέ συνοδευόμενο από άλλα λαχανικά όπως πράσα ή καρότα.

Δείτε ακόμη: 3+1 λάθη που κάνουμε στην δίαιτα και κολλάει η ζυγαριά!

Θα έχετε ένα υγιεινό πιάτο με λίγες θερμίδες πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό σας.

5. Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο γευστικά και ξεχωριστά λαχανικά που μπορούμε να βρούμε.

Είναι καλύτερα να το τρώτε βρασμένο, καθώς έτσι διατηρούνται όλες οι θρεπτικές ουσίες του, χωρίς να προσθέτετε λιπαρά που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τις ωφέλιμες ιδιότητές του.

Το ψήσιμο είναι ακόμα μια καλή επιλογή. Όσον αφορά στους συνδυασμούς του, μόλις το μαγειρέψετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σουσάμι με μπαχαρικά.

Δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμο είναι.

6. Καρότα
Μεταξύ των τροφών με αρνητικές θερμίδες τα καρότα είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν πολλές χρήσεις στην κουζίνα.

Μία επιλογή είναι να τα τρίψετε μέσα σε ένα χυμό με πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ για να φτιάξετε ένα αποτοξινωτικό ρόφημα.

Το λαχανικό αυτό επίσης διεγείρει την παραγωγή βήτα-καροτίνης από τον οργανισμό, της βιταμίνης που επιταχύνει την παραγωγή μελανίνης.

Τα καρότα ανήκουν στις καλύτερες και πλέον συνιστώμενες τροφές που εξασφαλίζουν στο δέρμα σας την προστασία που χρειάζεται.

7. Αγκινάρα
Η αγκινάρα είναι ακόμα μία τροφή με αρνητικές θερμίδες και είναι νοστιμότατη ωμή με φρέσκια σως βινεγκρέτ ή βραστή με μια καλή δόση ελαιόλαδο.

Οι καρδιές αγκινάρας αποτελούν ακόμα μία καλή επιλογή που μπορείτε να βρείτε σε κονσέρβα.

Πρόκειται για μία από τις πιο ισορροπημένες τροφές με αρνητικές θερμίδες, η οποία μειώνει την ποσότητα των τριγλυκεριδίων που συσσωρεύονται στο αίμα.

Το γεγονός αυτό καθιστά την αγκινάρα ένα τέλειο όπλο για την καταπολέμηση της χοληστερίνης, καθώς η αγκινάρα συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και αυξάνει την επονομαζόμενη καλή χοληστερίνη (HDL).