Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Δίαιτα του νερού: Η αμφιλεγόμενη νέα δίαιτα που έχει γίνει trend στο Instagram!

Φάρσα ή ανησυχητική πραγματικότητα;

Δίαιτα του νερού: Η αμφιλεγόμενη νέα δίαιτα που έχει γίνει trend στο Instagram!
DIET NEWS 27.10.2018 18:25

Έχουμε δει πολλές αποτοξινωτικές δίαιτες τα τελευταία χρόνια και πολλές από αυτές βασίζονται κυρίως στην κατανάλωση αποκλειστικά υγρών τροφών, όπως χυμούς ή σούπες .

Αυτή η νέα δίαιτα του νερού όμως, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: "Ξεγελάστε" τον εαυτό σας για να μην πεινάτε κατά την διάρκεια της δίαιτας!

Η αμφιλεγόμενη νέα δίαιτα «νηστεία με νερό» περιλαμβάνει στο μενού της αποκλειστικά και μόνο νερό! Ναι, καλά διαβάσατε, αποκλείει όλες τις τροφές και επιτρέπει μόνο την κατανάλωση νερού.

Ο πρώτος που είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά γι αυτήν είναι ένας Αμερικανός μεσίτης, που δήλωσε στη New York Post ότι αποφάσισε να την ακολουθήσει τον Οκτώβριο, βάζοντας ως στόχο να πίνει μόνο νερό για 47 ημέρες. Όπως ανέφερε, τις πρώτες 5 ημέρες αισθανόταν ότι είχε πολλή ενέργεια, ωστόσο ως την 28η μέρα της δίαιτας δεν μπορούσε να σηκωθεί καν από το κρεβάτι του και αποφάσισε να τα παρατήσει. Αν πούμε ότι μας άφησε έκπληκτους αυτή η εξέλιξη, θα ήταν ψέμα.

Δείτε ακόμη: DIY scrub που θα σε απαλλάξει από τις ραγάδες!

Βέβαια, αν νομίζετε ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο μόνος ή από τους λίγους που θα ήταν τόσο τρελοί ώστε να λιμοκτονήσουν τους εαυτούς τους πίνοντας μόνο νερό, κάνετε λάθος, μιας και το hashtag #waterfast κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στα social media, με περισσότερα από 18.000 posts στο Instagram τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Δείτε ακόμη: Το τέλειο scrub για την κυτταρίτιδα που κάνει θαύματα

Την ίδια στιγμή βέβαια, οι διατροφολόγοι προειδοποιούν ότι η «νηστεία με νερό» μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία, κυρίως γιατί όποιος την ακολουθεί δεν λαμβάνει τα απαραίτητα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, τονίζουν ότι στην πραγματικότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διατροφική διαταραχή και όχι ως δίαιτα.

Share