Αυτή είναι η σούπερ διατροφή κατά της κυτταρίτιδας!

Δύο εβδομάδες αρκούν για να δεις διαφορά!

Αυτή είναι η σούπερ διατροφή κατά της κυτταρίτιδας!

Πάρ’ το απόφαση και κήρυξε τον πόλεμο στην κυτταρίτιδα! Ο καλύτερος σύμμαχός σου σε αυτή τη μάχη είναι η διατροφή. Αν δεν το πιστεύεις, δοκίμασε να εφαρμόσεις τις παρακάτω διατροφικές αλλαγές για μόλις δύο εβδομάδες.

Η διαφορά που θα δεις θα σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις. Διαβάστε παρακάτω...

Η κυτταρίτιδα στο μικροσκόπιο

Η κυτταρίτιδα δεν είναι παρά μια φλεγμονή των ιστών. Όταν συνδυάζεται με αυξημένο αριθμό λιποκυττάρων στην περιοχή και χαλάρωση του συνδετικού ιστού, το αποτέλεσμα είναι η γνωστή «όψη φλοιού πορτοκαλιού» που βλέπουμε οι περισσότερες γυναίκες. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με το βάρος μας –άλλωστε εμφανίζεται και σε αδύνατες γυναίκες. Ένας από τους κυριότερους «ενόχους» είναι οι γυναικείες ορμόνες και κυρίως τα οιστρογόνα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα. Και καθώς για τους δύο αυτούς επιβαρυντικούς παράγοντες δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, ασχολήσου με όσα μπορείς να επηρεάσεις: τη διατροφή σου και τη σωματική δραστηριότητα.

Δες την 7ήμερη διατροφή κατά της κυτταρίτιδας

Ημέρα 1

Πρωινό: Μισό γιαούρτι με λίγα λιπαρά με ένα ψιλοκομμένο μήλο (με τη φλούδα) και 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο.

Μεσημεριανό: Πράσινη σαλάτα με ρόκα και λιαστές ντομάτες με 25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 100 γρ. ψητό κοτόπουλο στήθος και δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως στο οποίο θα έχεις απλώσει μία λεπτή στρώση χούμους (ιδανικά, σπιτικό που θα φτιάξεις με 1 κ.γ. ταχίνι για να πάρεις όλα τα καλά λιπαρά αλλά λιγότερες θερμίδες).

Βραδινό: 100 γρ. ψητό σολομό με σπαράγγια και 3-4 baby πατάτες βραστές.

Σνακ: 1 μικρή χούφτα ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς. 1 πορτοκάλι και 125 γρ. τυρί cottage.

Ημέρα 2

Πρωινό: 1 βραστό αβγό με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως στο οποίο θα έχεις απλώσει μία λεπτή στρώση τυρί με λίγα λιπαρά.

Μεσημεριανό: 50 γρ. χούμους (έτοιμο ή 100 γρ. χούμους σπιτικό με 1 κ.γ. ταχίνι) μαζί με 1 κ.σ. λιναρόσπορο. Συνόδεψέ το με λαχανικά όπως κομμένα καρότα, σέλερι, κόκκινες πιπεριές και μπουκετάκια μπρόκολου.

Δείπνο: 100 γρ. ψητό κοτόπουλο στήθος με σαλάτα με ψιλοκομμένα ντοματίνια, αγγούρι και 50 γρ. κουσκούς.

Σνακ: 125 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά, 2 κοτσάνια σέλερι με 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο και 1 φρούτο με τη φλούδα του.

Ημέρα 3

Πρωινό: Smoothie με 200ml αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα από ξηρούς καρπούς, 1 μπανάνα και 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο. Συνόδεψέ το με μια φρουτοσαλάτα από 3 φρούτα.

Μεσημεριανό: Πατατοσαλάτα με 4-5 baby πατάτες βραστές μαζί με 2 ψιλοκομμένα κοτσάνια σέλερι και 1 πράσινο μήλο με ντρέσινγκ στραγγιστό γιαούρτι με μουστάρδα και πάπρικα. Συνόδεψέ τη με 50 γρ. καπνιστό σολομό.

Δείπνο: 125 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας με ψητά λαχανικά. Συνόδεψε με 150 γρ. πουρέ από βρασμένα φασόλια.

Σνακ: 1 μικρή χούφτα ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς. 1 πορτοκάλι και 125 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά.

Ημέρα 4

Πρωινό: 2 ρυζογκοφρέτες με που θα αλείψεις με μία λιωμένη μπανάνα. Σέρβιρε μαζί με 2-3 χούφτες μύρτιλλα ή άλλα φρούτα του δάσους και 125 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Μεσημεριανό: Σάντουιτς με δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, 1 φέτα τυρί με λίγα λιπαρά ή 1 κ.σ. άπαχο τυρί κρέμα, 74 γρ. ψητό κοτόπουλο, αγγούρι και ντομάτες. Συνόδεψε με 1 φλ. φακές σούπα.

Βραδινό: Ομελέτα με 2 αβγά, 25 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά, σπαράγγια και 2-3 φέτες ψιλοκομμένο άπαχο ζαμπόν. Σέρβιρε με σοταρισμένα λαχανικά (φινόκιο, κρεμμύδι και μπρόκολο).

Σνακ: 1 πορτοκάλι ή 1 αχλάδι, 125 γρ. τυρί cottage ανακατεμένο με ανανά και 1 κ.σ. λιναρόσπορο και 1 μήλο σε φέτες μαζί με 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο.

Ημέρα 5

Πρωινό: 125 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο και 2 ψιλοκομμένα φρούτα.

Μεσημεριανό: 150 γρ. πατάτα ψητή με τη φλούδα της μαζί με λάχανο και καρότα τουρσί.

Βραδινό: 125 γρ. ψητό λευκό ψάρι με σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξεις με 2-3 ψιλοκομμένες ντομάτες, 5-6 ελιές σε φέτες και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σέρβιρε με κουνουπίδι με σάλτσα τυριού που θα φτιάξεις με 12 γρ. αλεύρι, 12 γρ. βούτυρο, 125ml αποβουτυρωμένο γάλα και 50 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Σνακ: 125 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά, 2 κοτσάνια σέλερι με 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο και 1 φρούτο με τη φλούδα του.

Ημέρα 6

Πρωινό: Πόριτζ με 40 γρ. βρόμη και αποβουτυρωμένο γάλα μαζί με 1 κ.γ. κανέλα και 1 κ.γ. τριμμένο λιναρόσπορο.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και σέλερι με ντρέσινγκ στραγγιστό γιαούρτι με μουστάρδα και πάπρικα. Συνόδεψέ τη με 100 γρ. τόνο κονσέρβα σε νερό.

Βραδινό: Σουβλάκι με χοιρινό ψαρονέφρι. Ανάμεσα στις μπουκιές του κρέατος πέρνα στο καλαμάκι κύβους ανανά, κομμένο κολοκυθάκι και κόκκινη πιπεριά. Σέρβιρε μαζί με 50 γρ. καστανό ρύζι.

Σνακ: 1 μικρή χούφτα ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς. 1 πορτοκάλι και 125 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά.

Ημέρα 7

Πρωινό: Smoothie με 200 ml αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα από ξηρούς καρπούς, 1 μπανάνα, 2-3 μικρές χούφτες φρούτα του δάσους και 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο. Συνόδεψέ το με 2 ρυζογκοφρέτες με 1 κ.σ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά.

Μεσημεριανό: 100 γρ. άπαχο ψητό μοσχαρίσιο κρέας, 4-5 baby πατάτες και σαλάτα κουνουπίδι και μπρόκολο.

Βραδινό: 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με μισό αβοκάντο λιωμένο, 50 γρ. ψητό κοτόπουλο και ντομάτες σε φέτες. Συνόδεψε με 300 γρ. σπιτική ντοματόσουπα.

Σνακ: 1 μικρή χούφτα ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς. 2 φρούτα με τη φλούδα τους.

Tips :
* Μπορείς να τρως όση πράσινη σαλάτα θέλεις, καθώς και λαχανικά όπως αγγούρι, πιπεριές, μυρωδικά και βότανα.

* Στη σαλάτα προσθέτεις 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

* Μείωσε ή απόφυγε εντελώς το αλάτι για να βοηθήσεις το σώμα σου να απαλλαγεί από την κατακράτηση.

* Μπορείς να αλλάξεις τη σειρά των γευμάτων της ημέρας όπως σε εξυπηρετεί.

ΠΗΓΗ Περιοδικό Mirror