Τελικά ο ανανάς βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Ποια είναι η αλήθεια;

Τελικά ο ανανάς βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Γνωστός αστικός μύθος ή μια πραγματικότητα που πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αν είμαστε στη διαδικασία απώλειας βάρους;

Ο ανανάς, αυτό το ενδιαφέρον τροπικό φρούτο, βοηθάει τελικά στο αδυνάτισμα;

Κάποιοι ισχυρίζονται πως λόγω του συστατικού βρομελίνη που περιέχει ο ανανάς, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον μεταβολισμό και να βοηθήσει να χάσουμε βάρος γρήγορα, ενώ κάποιοι άλλοι, θεωρούν ότι μεμονωμένα κάποιες τροφές μπορεί να δίνουν μόνο ένα προσωρινό boost στη διαδικασία της πέψης.

Η βρομελίνη βρίσκεται στον βλαστό του ανανά και είναι γνωστή επίσης ως ένζυμο ή εκχύλισμα του ανανά. Τα ένζυμα του φρέσκου ανανά, όπως π.χ. η βρωμελίνη, βοηθούν στην πρωτεόλυση, δηλαδή στην αποδόμηση των συμπλεγμάτων πρωτεϊνικών ουσιών, και μπορεί να έχουν χωνευτική, αντιφλεγμονώδη, αντιοιδηματική και διουρητική δράση.

Εντούτοις δεν επιδρούν πάνω στο σωματικό λίπος ή στο λίπος των τροφίμων και δεν επιφέρουν «λιποδιάλυση» ή αδυνάτισμα. Γενικά τα φρούτα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για κάτι γλυκό και θρεπτικό. Συνεπώς, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας τον ανανά για να χάσετε βάρος, αρκεί να καταναλώνεται σε ελεγχόμενες ποσότητες για να μένετε εντός των θερμιδικών ορίων.

Απίθανο ρόφημα: Το πίνεις για μία βδομάδα και χάνεις 4,5 κιλά!

Aν θέλετε να χάσετε άμεσα 4,5 κιλά μπορείτε να πιείτε αυτό το απίθανο ρόφημα για μία βδομάδα και θα δείτε απίστευτα αποτελέσματα!

Η συνταγή είναι απλή!

Είναι ένα υγρό το οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό λίπος, πολύ γρήγορα.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι φτιάχνεται μόνο με δύο συστατικά που οι περισσότεροι έχουμε στο ψυγείο μας!

Ποια είναι αυτά; Σέλινο και λεμόνι!

Για την ακρίβεια θα χρειαστείς:

400 γραμμάρια σέλινο
1 κιλό λεμόνια

Πως φτιάχνεται:

Βάζουμε σε ένα σκεύος μαγειρικής 400 γραμμάρια σέλινο και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού.

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 ώρες.

Έπειτα ρίχνουμε 1kg από χυμό λεμονιού μέσα στο μείγμα. Περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι.

Θα πρέπει να καταναλώνεται ένα ποτήρι από αυτό το υγρό πριν από κάθε γεύμα.