Κορυφαία διαιτολόγος αποκαλύπτει την πολυβιταμίνη της φύσης!

Δείτε ποια είναι αυτή η σούπερ τροφή!

Κορυφαία διαιτολόγος αποκαλύπτει την πολυβιταμίνη της φύσης!

Τα τελευταία χρόνια οι απόψεις διίστανται όσον αφορά τα αβγά.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι πιο υγιεινό να τρώμε μόνο το ασπράδι, ενώ άλλοι τα κατηγορούν για προβλήματα αυξημένης χοληστερίνης. H διαιτολόγος, Tracy Lockwood Beckerman, από την άλλη τα χαρακτηρίζει «πολυβιταμίνες της φύσης».

Ένας από τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι πως τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (6γρ/αβγό) και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, συμβάλλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου χάρη στη χολίνη, που περιέχουν, ενώ είναι ακόμα πλούσια και σε σίδηρο (1mg/αβγό, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψής). Υποστηρίζει επίσης πως κάνουν δυνατά τα δόντια και τα κόκαλα χάρη στη βιταμίνη Α, που περιέχουν, ενώ είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα.

Και τι γίνεται με τη χοληστερίνη; «Παλαιότερα υπήρχε η άποψη ότι ο κρόκος του αβγού αυξάνει τη χοληστερίνη και αυξάνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού, καρδιακού κλπ», λέει η διαιτολόγος. «Αλλά πρόσφατες έρευνες δείχνουν (κυρίως) ότι τα αβγά δεν συνδέονται με την αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα και πιθανόν να μπορούν να αυξήσουν την καλή χοληστερόλη», εξηγεί.

Τελικά ο ανανάς βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Γνωστός αστικός μύθος ή μια πραγματικότητα που πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αν είμαστε στη διαδικασία απώλειας βάρους;

Ο ανανάς, αυτό το ενδιαφέρον τροπικό φρούτο, βοηθάει τελικά στο αδυνάτισμα;

Κάποιοι ισχυρίζονται πως λόγω του συστατικού βρομελίνη που περιέχει ο ανανάς, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον μεταβολισμό και να βοηθήσει να χάσουμε βάρος γρήγορα, ενώ κάποιοι άλλοι, θεωρούν ότι μεμονωμένα κάποιες τροφές μπορεί να δίνουν μόνο ένα προσωρινό boost στη διαδικασία της πέψης.

Η βρομελίνη βρίσκεται στον βλαστό του ανανά και είναι γνωστή επίσης ως ένζυμο ή εκχύλισμα του ανανά. Τα ένζυμα του φρέσκου ανανά, όπως π.χ. η βρωμελίνη, βοηθούν στην πρωτεόλυση, δηλαδή στην αποδόμηση των συμπλεγμάτων πρωτεϊνικών ουσιών, και μπορεί να έχουν χωνευτική, αντιφλεγμονώδη, αντιοιδηματική και διουρητική δράση.


Εντούτοις δεν επιδρούν πάνω στο σωματικό λίπος ή στο λίπος των τροφίμων και δεν επιφέρουν «λιποδιάλυση» ή αδυνάτισμα. Γενικά τα φρούτα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για κάτι γλυκό και θρεπτικό. Συνεπώς, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας τον ανανά για να χάσετε βάρος, αρκεί να καταναλώνεται σε ελεγχόμενες ποσότητες για να μένετε εντός των θερμιδικών ορίων.