Δίαιτα της χούφτας: Βήμα - βήμα πως να γίνεις κορμάρα μέχρι το καλοκαίρι!

Εξαντλητικές δίαιτες τέλος! Εμείς θα σου πούμε τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να δεις τα κιλά στην ζυγαριά σου να πέφτουν θεαματικά

Δίαιτα της χούφτας: Βήμα - βήμα πως να γίνεις κορμάρα μέχρι το καλοκαίρι!

Η δίαιτα της χούφτας είναι η άμεση λύση στο μόνιμο ερώτημα των γυναικών...«Πως να γίνω κορμάρα»; Εμείς σου παραθέτουμε τα βήματα για να απαλλαγείς από τα παραπανίσια κιλά μέχρι το καλοκαίρι.

Έχεις βαρεθεί και εσύ να ζυγίζεις γραμμάριο γραμμάριο το τυρί και το κρέας προκειμένου να χάσεις βάρος; Αν ναι τότε η μέθοδος αδυνατίσματος της Δανέζας διατροφολόγου, Σούζι Γουένγκελ είναι για σένα! Πέρα από το ότι βοήθησε την ίδια να χάσει 38 κιλά σε 10 μήνες, κατάφερε να γίνει και ανάρπαστη στη Δανία και τη Βρετανία, με το βιβλίο της να έχει ήδη μεταφραστεί σε 8 γλώσσες.

Ο λόγος για τη δίαιτα Scandi Sense Diet. «Θα χρησιμοποιήσετε τις παλάμες των χεριών σας για να μετρήσετε την ποσότητα φαγητού που πρέπει να φάτε. Μπορείτε να φάτε έως και 4 χούφτες τροφής για κάθε γεύμα», εξηγεί η διατροφολόγος.

διατροφολόγος Σούζι Γουένγκελ

Επειδή το μέγεθος της παλάμης σχετίζεται συχνά με το πως έχουμε «κατασκευαστεί», δηλαδή το ύψος και το βάρος μας, η συγκεκριμένη μέθοδος μέτρησης θα βοηθήσει τις γυναίκες να μην ξεπερνούν τις 1.500 θερμίδες την ημέρα και τους άνδρες τις 2.000. Αν τα φαγητά προετοιμάζονται σύμφωνα με τις αρχές τις δίαιτας, τότε κάποιος μπορεί να χάσει κατά μέσο όρο 400 μέχρι και 800 γραμμάρια την εβδομάδα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι θα πρέπει να περιέχει κάθε γεύμα:

χούφτα με λαχανικά

Χούφτα 1 και 2: Λαχανικά

Από διάφορα λαχανικά και πράσινες σαλάτες παίρνουμε την ποσότητα του καλού υδατάνθρακα που χρειαζόμαστε. Για ένα γεύμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο χούφτες.

πρωτεΐνη

Χούφτα 3: Πρωτεΐνη

Κρέας, κοτόπουλο, αβγά, οστρακοειδή, τυρί χαμηλών λιπαρών και όσπρια είναι οι πρωτεΐνες που πρέπει να αποτελούνται τα γεύματα. Η συγκεκριμένη χούφτα πρέπει να περιλαμβάνεται σε τουλάχιστον δύο με τρία γεύματά σας καθημερινά. Επεξεργασμένες πρωτεΐνες όπως το ζαμπόν, το σαλάμι και το μπέικον πρέπει να είναι περιορισμένες.

υδατάνθρακες

Χούφτα 4: Υδατάνθρακες

Ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα και μούρα. Αν θέλετε να την αντικαταστήσετε, μπορείτε να φάτε ακόμη μία χούφτα με λαχανικά ή μισή χούφτα με πρωτεΐνη.

λίπος

Με τα λιπαρά τι γίνεται;

Σύμφωνα με τις οδηγίες της διατροφολόγου, επιτρέπεται να καταναλώνετε 1-3 κουταλιές της σούπας λιπαρών, όπως ελαιόλαδο, καρύδια, μαγιονέζα, αβοκάντο, πέστο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, λιπαρό τυρί και μαύρη σοκολάτα, σε κάθε γεύμα.

υγιεινά τρόφιμα

Πρόκειται για την ιδανική δίαιτα αν δεν θέλεις να στερείσαι…

Και αυτό γιατί μπορείς να καταναλώσεις έως και 300 ml γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα συν τα παραπάνω. Ωστόσο αυτά τα 300 ml πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 3,5% ή περιεκτικότητα μέχρι 5γρ. σάκχαρα ανά 100 γραμμάρια προϊόντος.

Πέρα από την απαραίτητη ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις τη μέρα (1-1½ λίτρα), επιτρέπεται να καταναλώνεις και όσο μαύρο καφέ, τσάι και light αναψυκτικά θέλεις.Οσον αφορά το αλκοόλ, ένα ποτήρι κρασί ή μία μπύρα επιτρέπεται μια φορά την εβδομάδα. Παρόλο που ουσιαστικά δεν απαγορεύεται τίποτα σε αυτή την δίαιτα υπάρχουν μερικά τρόφιμα, όπως το κέικ, τα παγωτά, τα πατατάκια και τα κοκτέιλ, που πρέπει να απολαύσετε σε περιορισμένες ποσότητες.

Αστραπιαία δίαιτα: Χάσε 2 κιλά σε 1 ημέρα!

Η werewolf diet ή σεληνιακή διατροφή ή δίαιτα με τις φάσεις της σελήνης θα μπορούσε απλά να είναι άλλο ένα σπαμ στο λογαριασμό του mail μας εμπνευσμένη από την μανία του κινηματογράφου με τους λυκάνθρωπους και τα hot βαμπίρ. Αντίθετα, είναι η τελευταία λέξη στις… δίαιτες με τις Madonna και Demi Moore να πίνουν ενεργειακά smoothie στο όνομα της!

Αυτό που είναι ενδιαφέρον και μαγικό για κάθε γυναίκα είναι ότι υπόσχεται απώλεια μέχρι και δύο κιλών σε μία μέρα. Ενώ, αυτή η σχετικά άγνωστη διατροφή αρχίζει να κερδίζει δημοτικότητα, με διασημότητες όπως η Madonna και η Demi Moore να ακολουθούν τη «δίαιτα του λυκανθρώπου», σύμφωνα με το περιοδικό Grazia.

Η δίαιτα αυτή, γνωστή κυρίως ως σεληνιακή, βασίζεται στην ιδέα ότι το φεγγάρι επηρεάζει το νερό στο σώμα με τον ίδιο τρόπο που καθορίζει τις παλίρροιες των ωκεανών, και ότι η δύναμη αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Την ίδια στιγμή κάποιες ιστοσελίδες που παραθέτουν λεπτομερώς τη διατροφή, ισχυρίζονται ότι είναι δυνατόν να χάσεις μέχρι και δύο κιλά 24 ώρες.

Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές της δίαιτας, ουσιαστικά αυτό που προτείνει είναι μια αποτοξίνωση με χυμούς για λίγες ημέρες τον μήνα, και συγκεκριμένα όταν έχει πανσέληνο, νέο φεγγάρι ή στην αρχή της φάσης της σελήνης. Οι οπαδοί της δίαιτας υποστηρίζουν ότι η Σελήνη ασκεί την ίδια έλξη της βαρύτητας για το νερό στο σώμα, όπως κάνει για τους ωκεανούς. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους λοιπόν, αυτή η μεγάλη έλξη θα επιτρέψει στο φεγγάρι να… «ξεπλύνεις» τις τοξίνες από το σώμα σου βοηθώντας σε έτσι να χάσεις τα επιπλέον κιλάκια που σε ταλαιπωρούν.

Υπάρχουν δύο εκδοχές της σεληνιακής δίαιτας: η βασική και η εκτεταμένη έκδοση. Η βασική είναι ουσιαστικά μια 24ώρη νηστεία στην οποία μπορείς να πεις μόνο νερό και χυμό κατά τη διάρκεια της πανσελήνου ή της νέας σελήνης. Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται ότι καθαρίζεται το σώμα από τις τοξίνες, ενώ μπορείς να χάσεις μέχρι και 2 κιλά εκείνη την ημέρα-κάτι εξαιρετικά απίθανο κι επικίνδυνο.

Η εκτεταμένη έκδοση ξεκινά με τη νηστεία κατά την πανσέληνο και στη συνέχεια ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής για τις διάφορες φάσεις της σελήνης, όπως την πανσέληνο, τη χάση του φεγγαριού, τη νέα σελήνη και το γέμισμα του φεγγαριού . Για παράδειγμα , κατά τη διάρκεια του γεμίσματος του φεγγαριού, υποτίθεται ότι πρέπει να μειώσεις τις ποσότητες που καταναλώνεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσεις ή να νιώθεις συνεχώς πεινασμένη, αλλά θα πρέπει να είσαι σε θέση να σταματήσεις να τρως μόλις αισθανθείς ότι έχει καταλαγιάσει το αίσθημα της πείνας.

Με απλά λόγια είσαι υποχρεωμένη να δίνεις μεγάλη προσοχή στην ποσότητα χωρίς να παρατρώς και να παρασύρεσαι σε ατασθαλίες, όπως γλυκά, σοκολάτες και διάφορα σνακ. Ειδικά σε αυτή τη φάση πρέπει να αποφύγεις προϊόντα που παχαίνουν, δηλαδή λιπαρά, γλυκά, αλλαντικά, τηγανητά και ψωμιά. Ενώ, για παράδειγμα κατά την χάση του φεγγαριού όσοι ακολουθούν αυτό τη δίαιτα του λυκανθρώπου δεν θα πρέπει να τρώνε μετά τις το απόγευμα, που το φως του φεγγαριού αρχίζει να γίνεται πιο ορατό.

Την ίδια στιγμή που η δίαιτα συνιστά και στερεές τροφές - όπως σούπες λαχανικών και άλλως ειδών λαχανικά - δεν είναι καλό να την ακολουθείς για πάνω από 6 ημέρες όπως προτείνεται κιόλας.

Τεχνικά, ορισμένες χημικές δίαιτες, στις οποίες συγκαταλέγεται η δίαιτα του λυκανθρώπου όπως καταλήγουν οι Βρετανοί διατροφολόγοι, προκαλούν ανησυχία για την πίστη του κοινού αισθήματος. Λένε ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ο καθένας μπορεί να χάσει 2 κιλά σε μια μέρα, ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί ακολουθώντας μια χημική δίαιτα να παρατηρήσουν κάποια μικρή απώλεια βάρους , αλλά ουσιαστικά πρόκειται για υγρά που μόλις αρχίσεις να τρως πάλι κανονικά θα επιστρέψουν.

Μπορεί μία 24ωρη αποτοξίνωση να σε αφήσει με μία πιο ανάλαφρη αίσθηση, αλλά κανένας ειδικός δεν συστήνει την υπερβολή. Επιπλέον, δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις ότι το φεγγάρι επηρεάζει τα υγρά στο σώμα μας, ούτε ότι παίζει ρόλο αν κάνεις δίαιτα συγκεκριμένες ημέρες. «Πρόκειται για μία δίαιτα που θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, γραμμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να προτείνει μία επιστημονική βάση που δεν υπάρχει, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για απλή μείωση της πρόσληψης θερμίδων» καταλήγει η Jeanette Crosland, εκπρόσωπος του Βρετανικού Συνδέσμου Διαιτολόγων.

Στον αντίποδα, οι ακόλουθοι της δίαιτας του λυκάνθρωποι υποστηρίζουν ότι όντως μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι και 2 κιλά σε μία ημέρα, όπως όταν θες για παράδειγμα να παραβρεθείς κάπου και θες να βάλεις αυτό το κολλητό φόρεμα που έχεις στην ντουλάπα σου από την εποχή των παγετώνων.

Έτσι, η δίαιτα με τις φάσεις της σελήνης είναι ένας τέλειος τρόπος να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου και να βελτιώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει όπως υποστηρίζουν να χάσεις επιπλέον βάρος κατά τη διάρκεια των φάσεων της σελήνης, αν την χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά με κάποιο άλλο πρόγραμμα διατροφής.

Είναι κατάλληλη για όσες δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν ή δεν μπορούν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει χρονοβόρες προετοιμασίες γευμάτων, χαρίζοντας ευεξία.

Πολλές γυναίκες σε όλον τον κόσμο υποστηρίζουν ότι έχουν δει θαύματα στη γραμμή της σιλουέτας τους, κι ότι δεν ενέχει προβλήματα για την υγεία. Πάραυτα, οι γιατροί συστήνουν να μην ακολουθούμε αλόγιστα τις fad diets-δηλαδή τις δίαιτες που είναι στη μόδα, ειδικά αν είσαι ή προσπαθείς να μείνεις έγκυος, θηλάζεις ή έχεις κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Έτσι, παρόλο που η ιατρική της βάση είναι υπό αμφισβήτηση, η δίαιτα του λυκανθρώπου ή αλλιώς η δίαιτα με τις φάσεις της σελήνης είναι η νέα μανία που ξεκίνησε από το Hollywood και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς χάρη στο όνομα και τις διάσημες ακόλουθους της. Δεν είναι κάτι άλλο παρά μια χημική δίαιτα που απαγορεύει όλα όσα προκαλούν απαγορεύουν το 99% των διατροφών. Δηλαδή, να φροντίσεις να τρως με έλεγχο, όχι λιπαρά, όχι το βράδυ, να αποφεύγεις κορεσμένα λίπη, αναψυκτικά και ζάχαρη, και κυρίως να ελέγχεις την ποσότητα που καταναλώνεις.

Αν θες οπωσδήποτε να την ακολουθήσεις, φρόντισε να μην είναι για πάνω από 6 ημέρες γιατί αλλιώς σε βλέπουμε να ουρλιάζεις σαν λυκάνθρωπος από την πείνα, ενώ το καλύτερο είναι να την κάνεις συνδυαστικά με την κανονική σου δίαιτα ή πλάνο διατροφής για να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα της, αν έχεις τη διάθεση να είσαι συνεχώς με ένα ημερολόγιο στο χέρι και να παρατηρείς το φεγγάρι σαν άλλος Γαλιλαίος!