5 tips για να τρέφεσαι σωστά!

Είναι απλό!

5 tips για να τρέφεσαι σωστά!

Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που λόγω των τεταμένων ρυθμών παραλείπουν το πρωινό τους γεύμα, παραγγέλνουν συνεχώς απέξω, μένουν πολλές ώρες μέσα στην ημέρα νηστικοί, με αποτέλεσμα να τρώνε ανεξέλεγκτες ποσότητες όταν τελικά κάθονται στο τραπέζι; Μαθέ 5 εύκολα tips για να τρέφεσαι σωστά και να απαλλαγείς από κακές συνήθειες

Ας αρχίσουμε από τα βασικά!

Μην αμελείτε το πρωινό

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάτε τη μέρα σας. Το πρωινό είναι το απαραίτητο καύσιμο για το «εργοστάσιο» του οργανισμού σας. Ακόμα και αν είστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, το να τροφοδοτείτε το σώμα σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σας αποτρέψει από το να κάνετε μια ανθυγιεινή επιλογή αργότερα μέσα στη μέρα. Το μυστικό για ένα καλό πρωινό είναι η ισορροπία μεταξύ πρωτεΐνης, υδατάνθρακα και καλών λιπαρών. Επιλέξτε ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, με δημητριακά ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς, για ένα δυναμικό ξεκίνημα!

Περιορίστε τον καφέ

Μετριάστε την ποσότητα καφέ που πίνετε στις 2 κούπες την ημέρα. Παραπάνω ποσότητα καφέ θα διαταράξει τον ύπνο σας και κατ’ επέκταση τις ορμόνες της «πείνας». Φαίνεται πως άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά ή τις κατάλληλες ώρες, έχουν αυξημένο το αίσθημα της πείνας μέσα στην ημέρα.

Πάρτε σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Ποιο είναι το μυστικό για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό; Η καλή οργάνωση! Γεμίστε το ψυγείο σας το Σαββατοκύριακο και κάντε ένα πλάνο για το τι θα πάρετε μαζί σας κάθε μέρα. Πιθανόν να χρειαστεί να μαγειρέψετε και να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη φαγητό. Είναι η πιο ποιοτική και η πιο οικονομική λύση. Μπορείτε ακόμα να κόψετε και σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ για να παίρνετε μαζί. Αν την αφυδατώσετε καλά, μπορεί να κρατηθεί έως και 3 ημέρες στο ψυγείο.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά, εκτός από το να προσθέτουν χρώμα, γεύση και πολλές βιταμίνες στη ζωή σας, σας κρατούν και αρκετά χορτάτο μέχρι το επόμενο γεύμα, με λίγες θερμίδες. Επίσης,

έχουν στον οργανισμό σας την ίδια επίδραση που θα έχει ένα γλυκό, με τη μόνη διαφορά ότι το γλυκό έχει κενές θερμίδες, ενώ τα φρούτα είναι γεμάτα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Επιλέξτε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα

Πρόγραμμα, πρόγραμμα και πάλι πρόγραμμα! Το Σαββατοκύριακο φροντίστε να κάνετε και το βραδινό πλάνο. Έχετε βασικά υλικά στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε κάτι γρήγορα, εφόσον θα είστε και κουρασμένοι. Σαλάτα με ψάρι ή κοτόπουλο, ομελέτα με λαχανικά, ντάκος ή ακόμα και μια μικρότερη μερίδα από το μεσημεριανό σας είναι εύκολες και γρήγορες επιλογές για το βραδινό σας γεύμα.

ΠΗΓΗ:TV24

Διατροφή: Οι σωστοί τρόποι για να αποκτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια σε χρόνο ρεκόρ!

Εάν νιώθετε κουρασμένοι και θέλετε να τονώστε τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σας, αλλάξτε τη διατροφή σας και αποκτήστε περισσότερη ενέργεια. Οι τρόποι είναι εξαιρετικά απλοί και μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.

Σας τους παρουσιάζουμε αναλυτικά παρακάτω:

Ενυδατωθείτε

undefined

Κάθε πρωί που ξυπνάτε, είναι σημαντικό να ενυδατώνετε τα κύτταρά σας με νερό. Μην ξεχνάτε ότι χάνουμε περίπου μισό φλιτζάνι νερό κάθε βράδυ που κοιμόμαστε, γι’ αυτό τα κύτταρά μας χρειάζονται ενυδάτωση όταν ξυπνάμε για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Καλό είναι να πίνετε δύο ποτήρια νερό πριν το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό και να αποφεύγετε να πίνετε νερό μαζί με το φαγητό, καθώς εξασθενεί τα πεπτικά ένζυμα. Οσο μεγαλώνουμε, παράγουμε λιγότερο υδροχλωρικό οξύ, γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίξουμε το στομάχι μας ενυδατώνοντας τον οργανισμό μας πριν το φαγητό, αλλιώς το σώμα αντλεί νερό από άλλες περιοχές. Σκεφτείτε ότι όταν γεννιόμαστε, είμαστε σαν ένα ζουμερό φρούτο και όσο μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να μοιάζουμε περισσότερο με… αποξηραμένο.

Ασκηθείτε

undefined

Ανακουφιστείτε από το στρες κάνοντας τακτικά γυμναστική και φροντίζοντας να έχετε χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Το περπάτημα έξω στον ήλιο και τη φύση είναι ο ιδανικός τρόπος να δώσετε στον μεταβολισμό σας ώθηση και να χάσετε τα περιττά κιλά του χειμώνα, που μας βρίσκει συχνά στον καναπέ να τσιμπολογάμε. Η γιόγκα και οι διατάσεις μπορούν επίσης να σας κάνουν καλό και να βοηθήσουν το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη, δύο όργανα που αντιστοιχούν στην άνοιξη, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Διορθώστε τη διατροφή σας

undefined

Ένα πιο «καθαρό» πρόγραμμα διατροφής, ελαφρύ, plant-based με βάση τα λαχανικά θα σας ωφελήσει πολύ. Δοκιμάστε τα λαχανικά σας stir-fry, φτιάξτε ζωμό λαχανικών, περιορίστε το αλκοόλ και τον καφέ, πίνετε φιλτραρισμένο νερό, πίνετε πράσινο τσάι, αφαιρέστε τις επεξεργασμένες τροφές, τις τοξίνες, το κόκκινο κρέας

Μασήστε

undefined

Το να μασάμε καλά το φαγητό μας είναι τεράστιας σημασίας. Πολλοί από όσους πάσχουν από πεπτικά προβλήματα και ξαναμαθαίνουν την «τέχνη» της μάσησης, καταφέρνουν να εξαφανίσουν τα περισσότερα προβλήματά του

Τι να βγάλετε από τη διατροφή σας

undefined

Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά (γάλα, βούτυρο, γιαούρτι, τυρί), όλα τα κρεατικά συμπεριλαμβανομένων και των ψαριών, τη ζάχαρη, τα γλυκά, το άσπρο ρύζι, το άσπρο αλεύρι και όλα τα επεξεργασμένα γεύματα και τρόφιμα. Αν καταναλώνετε βαριές τροφές και πίνετε περισσότερο αλκοόλ από το συνηθισμένο, το συκώτι σας θα επιβαρυνθεί και μπορεί να αισθανθείτε φούσκωμα, αέρια, διάρροια, δυσπεψία, κατάθλιψη, πονοκεφάλους, εξάρσεις θυμού, ατονία, σφιχτούς μυς και πολλά άλλα δυσάρεστα.