5 μυστικά που θα σας κάνουν να τρέφεστε σωστά! Πώς να γίνετε κορμάρες μέχρι να πείτε καλοκαίρι!

Απαλλαγείτε από τις κακές διατροφικές συνήθειες!

5 μυστικά που θα σας κάνουν να τρέφεστε σωστά! Πώς να γίνετε κορμάρες μέχρι να πείτε καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα να κάνετε πέρα τις κακές διατροφικές σας συνήθειες. Εμείς σας δίνουμε τα 5 τοπ μυστικά για να τρέφεστε σωστά. Ακολουθήστε τα και δε θα χάσετε!

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που λόγω των τεταμένων ρυθμών παραλείπουν το πρωινό τους γεύμα, παραγγέλνουν συνεχώς απέξω, μένουν πολλές ώρες μέσα στην ημέρα νηστικοί, με αποτέλεσμα να τρώνε ανεξέλεγκτες ποσότητες όταν τελικά κάθονται στο τραπέζι;

1. Μην αμελείτε το πρωινό
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάτε τη μέρα σας. Το πρωινό είναι το απαραίτητο καύσιμο για το «εργοστάσιο» του οργανισμού σας. Ακόμα και αν είστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, το να τροφοδοτείτε το σώμα σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σας αποτρέψει από το να κάνετε μια ανθυγιεινή επιλογή αργότερα μέσα στη μέρα. Το μυστικό για ένα καλό πρωινό είναι η ισορροπία μεταξύ πρωτεΐνης, υδατάνθρακα και καλών λιπαρών. Επιλέξτε ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, με δημητριακά ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς, για ένα δυναμικό ξεκίνημα!

2. Περιορίστε τον καφέ
Μετριάστε την ποσότητα καφέ που πίνετε στις 2 κούπες την ημέρα. Παραπάνω ποσότητα καφέ θα διαταράξει τον ύπνο σας και κατ’ επέκταση τις ορμόνες της «πείνας». Φαίνεται πως άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά ή τις κατάλληλες ώρες, έχουν αυξημένο το αίσθημα της πείνας μέσα στην ημέρα.

3. Πάρτε σπιτικό φαγητό στη δουλειά
Ποιο είναι το μυστικό για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό; Η καλή οργάνωση! Γεμίστε το ψυγείο σας το Σαββατοκύριακο και κάντε ένα πλάνο για το τι θα πάρετε μαζί σας κάθε μέρα. Πιθανόν να χρειαστεί να μαγειρέψετε και να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη φαγητό. Είναι η πιο ποιοτική και η πιο οικονομική λύση. Μπορείτε ακόμα να κόψετε και σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ για να παίρνετε μαζί. Αν την αφυδατώσετε καλά, μπορεί να κρατηθεί έως και 3 ημέρες στο ψυγείο.

4. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά, εκτός από το να προσθέτουν χρώμα, γεύση και πολλές βιταμίνες στη ζωή σας, σας κρατούν και αρκετά χορτάτο μέχρι το επόμενο γεύμα, με λίγες θερμίδες. Επίσης, έχουν στον οργανισμό σας την ίδια επίδραση που θα έχει ένα γλυκό, με τη μόνη διαφορά ότι το γλυκό έχει κενές θερμίδες, ενώ τα φρούτα είναι γεμάτα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

5.Επιλέξτε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα
Πρόγραμμα, πρόγραμμα και πάλι πρόγραμμα! Το Σαββατοκύριακο φροντίστε να κάνετε και το βραδινό πλάνο. Έχετε βασικά υλικά στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε κάτι γρήγορα, εφόσον θα είστε και κουρασμένοι. Σαλάτα με ψάρι ή κοτόπουλο, ομελέτα με λαχανικά, ντάκος ή ακόμα και μια μικρότερη μερίδα από το μεσημεριανό σας είναι εύκολες και γρήγορες επιλογές για το βραδινό σας γεύμα.

Δίαιτα express: Χάστε 5 κιλά σε 3 ημέρες!

Η δίαιτα της πατάτας, όπως το ίδιο το όνομα λέει, έχει κύριο συστατικό τις πατάτες.

Περιλαμβάνει επίσης ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, και αν ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες, μπορείτε να χάσετε έως και πέντε κιλά σε τρεις μέρες.

Το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες, μαζί με το γαλακτικό οξύ από το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, παρέχει στο σώμα την επαρκής ημερήσια ποσότητα θερμίδων. Το άμυλο, όταν συνδυάζεται με νερό, σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι. διαβάστε παρακάτω...

ΗΜΕΡΑ 1
Πρωινό:
-1 Βραστή πατάτα χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Μεσημεριανό:
-2 Βραστές πατάτες χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Βραδινό:
-2 Φλιτζάνια γιαούρτι

ΗΜΕΡΑ 2
Πρωινό:
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Μεσημεριανό:
-2 Βραστές πατάτες χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Βραδινό:
-1 Βραστή πατάτα χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

ΗΜΕΡΑ 3
Πρωινό:
-1 Βραστή πατάτα χωρίς αλάτι

Μεσημεριανό:
-1 Βραστή πατάτα χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Βραδινό:
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι
Η χρήση αυτής της δίαιτας περιορίζεται σε 3 ημέρες.

Σημείωση: Το πλεονέκτημα σε αυτή τη δίαιτα είναι ότι έχει μικρή διάρκεια, ενώ επιτυγχάνει γρήγορα αποτελέσματα.