Τα 3 τοπ μυστικά για μια επιτυχημένη δίαιτα!

Step by step για ΤΗΝ κορμάρα!

Τα 3 τοπ μυστικά για μια επιτυχημένη δίαιτα!

Υπάρχουν δίαιτες και δίαιτες αυτό που διακρίνει όμως μια επιτυχημένη δίαιτα από μια απλή είναι αυτά τα 3 τοπ μυστικά που σας παρουσιάζουμε εμείς!

Ακολούθησε τα πιστά και γίνε κορμάρα.

Για να καταφέρεις να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά και να διατηρήσεις για πάντα το νέο σου βάρος, χρειάζεται να αλλάξεις μόνιμα τις διατροφικές σου συνήθειες.

Για να τα καταφέρεις, απαιτούνται τρία πράγματα: εσωτερική δέσμευση, υγιεινές τροφές που σου αρέσουν και ένα πρόσφορο οικιακό περιβάλλον. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να διασφαλίσεις και τους τρεις αυτούς παράγοντες επιτυχίας.

Βήμα 1ο: Aπόκτησε την κατάλληλη νοοτροπία
– Μη συνδέεις τα γεύματά σου με τη διάθεσή σου.
Εάν είσαι επιρρεπής στο φαγητό για συναισθηματικούς λόγους, κάνε μια λίστα με πράγματα που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σου από αυτό: τηλεφωνήματα σε φίλους, το αγαπημένο σου βιβλίο ή ένα μανικιούρ. Όταν μπαίνεις σε πειρασμό να ανοίξεις το ψυγείο, μπορείς να στραφείς αμέσως σε κάτι άλλο. Μπορείς, επίσης, να γιορτάζεις τα επιτεύγματά σου με μια περιποίηση προσώπου, ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια ή ένα ζεστό αφρόλουτρο.

– Προετοιμάσου για την εποχή της στασιμότητας.
Σε κάποιο σημείο της δίαιτας, ο δείκτης της ζυγαριάς σου δε θα κουνιέται προς τα κάτω ούτε γραμμάριο – μπορεί ακόμη και να ανέβει κατά 1 ή 2 κιλά. Ετοίμασε το εναλλακτικό σου σχέδιο που δεν είναι άλλο από ένα λεπτομερές ημερολόγιο διατροφής. Αντί να γράφεις μόνο τι και πόσο έφαγες, σημείωσε πόσο πεινούσες πριν φας, πόσο χορτασμένη ένιωσες μετά και πώς ένιωθες ενόσω έτρωγες (αγχωμένη ή χαρούμενη). Ύστερα από μερικές καταγραφές, θα είσαι σε θέση να εντοπίσεις τα λάθη σου και να τα αλλάξεις.

– Προσπάθησε να τρως αργά.
Έτσι, ο εγκέφαλός σου θα έχει το χρόνο να καταγράψει ότι έχεις χορτάσει. Τρώγε αργά χωρίς να κάνεις παράλληλα τίποτα άλλο, π.χ., να παρακολουθείς τηλεόραση ή να διαβάζεις. Φρόντισε οι μπουκιές σου να είναι μικρές και να αφήνεις το πιρούνι σου ανάμεσα τους.

Βήμα 2ο: Ψώνισε τα τρόφιμα με αγάπη και μην πάρεις κιλό.
– Γέμισε σωστά το καρότσι σου.
Ακολούθησε τον ακόλουθο κανόνα: το μισό σου καρότσι θα πρέπει να είναι γεμάτο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως (σε αναλογία 50-50), ενώ το άλλο μισό θα πρέπει να έχει ίση ποσότητα πρωτεϊνών (όπως κοτόπουλο και ψάρια), υγιεινών λιπαρών (ελαιόλαδο και ξηροί καρποί) και γαλακτομικών (γάλα με χαμηλά ή μηδέν λιπαρά, γιαούρτι και τυρί). Καλές επιλογές για σνακ είναι το ποπκόρν, τα ψητά τσιπς πατάτας με ελαιόλαδο (ένας συνδυασμός υγιεινών λιπαρών και φρέσκων λαχανικών), ακόμη και η μαύρη σοκολάτα.

– Η λίστα σου για το σούπερ μάρκετ να είναι γενική.
Σημείωσε τις κατηγορίες τροφίμων που χρειάζεσαι, όπως «προϊόντα ολικής αλέσεως» ή «φρέσκα φρούτα και λαχανικά», και έπειτα να δεις τι διαθέτει το σούπερ μάρκετ. Εάν η λίστα σου περιέχει πορτοκάλια, μπανάνες και μήλα, τότε θα αγοράσεις αυτά. Εάν, όμως, γράψεις «φρούτα», τότε θα πάρεις ό,τι τραβήξει την προσοχή σου – ίσως και ρόδια ή μανταρίνια.

– Μείνε μακριά από τις πολλαπλές συσκευασίες.
Σε ενθαρρύνουν να τρως περισσότερο, ακόμη κι αν η μοναδική τους διαφορά είναι το χρώμα. Αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και υπέρ σου ώστε να τρως πιο πολλές υγιεινές τροφές. Προτίμησε, για παράδειγμα, ένα πακέτο με πολύχρωμη σαλάτα (μαρούλι-λάχανο-καρότο) αντί για μια «μονόχρωμη» (μόνο μαρούλι).

– Μάθε πότε να κάνεις μικρές καταχρήσεις.
Από τη στιγμή που δεν αγοράζεις τόσες επεξεργασμένες τροφές θα έχεις περισσότερα χρήματα για να αγοράσεις τρόφιμα υψηλής ποιότητας που θα χαρίσουν υπέροχη γεύση στα γεύματά σου. Υλικά που ίσως κοστίζουν, αλλά σίγουρα αξίζουν, είναι το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, το ξίδι μπαλσάμικο, η βιολογική παρμεζάνα, τα φρέσκα μυρωδικά, οι ξηροί καρποί και τα εξωτικά φρούτα.

Βήμα 3ο: Δημιούργησε στο σπίτι την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα σε βοηθήσει στην προσπάθειά σου
– Όχι πια μεγάλα σερβίτσια.
Το μέγεθος του σκεύους προσδιορίζει το μέγεθος της μερίδας που τρώμε. Από τη στιγμή που το φαγητό είναι στο πιάτο, το πιθανότερο είναι πως θα φας το περισσότερο, αν όχι όλο. Εάν χρησιμοποιήσεις τα μικρά σερβίτσια, οι μερίδες σου θα έχουν πιο λογικό μέγεθος και θα τρως λιγότερο.

– Προσοχή στις πολύ μικρές μερίδες.
Οι μίνι σοκολάτες ή τα μικρά κουτάκια αναψυκτικού μπορεί να φαίνονται καλές λύσεις για τη δίαιτά σου, αλλά αν η μερίδα ή η συσκευασία είναι πολύ μικρή, καταλήγεις τελικά να τρως πολύ περισσότερο από μία μερίδα ή συσκευασία κανονικού μεγέθους.

-Διατήρησε το τραπέζι και τον πάγκο της κουζίνας καθαρά και άδεια.
Εάν αφήσεις ένα σακουλάκι πατατάκια μπροστά σου, πάνω στον πάγκο της κουζίνας, για παράδειγμα, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να τα φας, απ’ ό,τι αν τα είχες κλείσει στο ντουλάπι. Το ίδιο ισχύει και για τα γεύματά σου. Εάν φέρεις όλα τα φαγητά και το ψωμί στο τραπέζι, θα μπεις στον πειρασμό να φας δεύτερο και τρίτο πιάτο. Μπορείς, παρ’ όλα αυτά, να φέρεις μια γαβάθα με λαχανικά και σαλάτα στο τραπέζι. Έτσι, αν θέλεις δεύτερο πιάτο, θα είναι ένα χορταστικό πιάτο με χαμηλά λιπαρά, ενώ θα λάβεις και περισσότερες θρεπτικές ουσίες.

Αυτή είναι η κορυφαία δίαιτα για το καλοκαίρι! Χάσε 5 κιλά σε 7 ημέρες!

Αυτή είναι η κορυφαία δίαιτα του καλοκαιριού και μπορείς να χάσεις 5 ολόκληρα κιλά σε μόλις 7 ημέρες!

Όλα τα βήματα!

Οι δίαιτες express είναι οι δίαιτες που σκοπό έχουν να πετύχουν γρήγορη καύση του λίπους και επομένως απώλεια κιλών και πόντων σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Γενικά θα λέγαμε ότι μια δίαιτα express, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η πλέον ισορροπημένη, διότι η απώλεια κιλών θα πρέπει να αποτελεί μια αργή αλλά σταθερή διαδικασία. Άλλωστε τα περιττά κιλά δεν τα αποκτήσατε μέσα σε μια εβδομάδα έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά όμως, πολλές γυναίκες θέλουν να ακολουθήσουν μια αποτελεσματική δίαιτα express έτσι ώστε να χάσουν γρήγορα το περιττό λίπος αλλά και πόντους.

Ο λόγος μπορεί να είναι επειδή η γυναίκα αυτή μπορεί σε μια εβδομάδα να έχει να πάει σε ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή της όπως για παράδειγμα μια δεξίωση, ένας γάμος, μια ορκωμοσία για πτυχίο, ένα πολυπόθητο ραντεβού, κ.τ.λ. Παρακάτω παρουσιάζουμε μια δίαιτα express που υπόσχεται την απώλεια 5 κιλών μέσα σε μια εβδομάδα.

Η παρακάτω δίαιτα express, που σου προτείνει ανεπιφύλακτα το Youweekly.gr, είναι πολύ εύκολη ωστόσο θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες κατά γράμμα. Την δίαιτα αυτή δεν θα πρέπει να την κάνετε για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που αναφέρεται.

Πρωινό:

Να τρώτε πρωινό κάθε μέρα. Πιείτε ένα ποτήρι καφέ ή ένα τσάι. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε 1 μόνο φρούτο, 1 μόνο συστατικό πρωτεΐνης και 1 μόνο συστατικό υδατανθράκων από τις παρακάτω λίστες:

Φρούτο

1 μπανάνα

1 μήλο

1 γκρέιπφρουτ

2 ακτινίδια

80 gr ανανά

80 gr φράουλες

Πρωτεΐνη

2 κουταλιές γιαούρτι χωρίς λιπαρά

1 κούπα γάλα

1 αυγό βραστό

3 φέτες μπέικον

85 gr τόνου

75 gr λευκό τυρί

40 gr φιστίκια χωρίς αλάτι

Υδατάνθρακας

1 φέτα ψωμί

5 κουταλιές μούσλι χωρίς ζάχαρη

5 κουταλιές της σούπας δημητριακά με φρούτα χωρίς ζάχαρη

Μεσημεριανό:

Όπως και στο πρωινό, ωστόσο αυτή τη φορά μπορείτε να διαλέξετε 2 φρούτα ή λαχανικά, 1 συστατικό πρωτεΐνης και 1 συστατικό υδατάνθρακα. προσπαθήστε να κάνετε διαφορετικούς συνδυασμούς κάθε μέρα.

Φρούτο ή λαχανικό

80 gr καρότα, λάχανο, μπρόκολο, τομάτες, σπανάκι, σταφύλια, ανανάς, μήλο ή πορτοκάλι

Πρωτεΐνη

100 gr ψαριών (σκουμπρί, σολομός)

100 gr κόκκινου κρέατος

150 gr κοτόπουλο

1 μεγάλο αυγό

100 gr τυριού με λίγα λιπαρά

Υδατάνθρακας

100 gr σπαγγέτι
1 μεγάλη πατάτα

2 φέτες ψωμί

125 gr φασόλια

Βραδινό:

Μπορείτε να φάτε 3 συστατικά από φρούτα ή λαχανικά, 1 συστατικό πρωτεΐνης και 1 συστατικό υδατάνθρακα. Για το βραδινό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια λίστα τροφίμων με το μεσημεριανό.

Συμβουλές για τη δίαιτα express

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι ή σάλτσα. Πιείτε αρκετές ποσότητες νερού κάθε μέρα. Μετά από λίγες μέρες χωρίς ζάχαρη ούτε στον καφέ ούτε πουθενά, ο οργανισμός σας θα συνηθίσει. Πείτε όχι στο αλκοόλ διότι θα σας γεμίσει με περιττές θερμίδες. Πείτε όχι και στο αλάτι διότι κατακρατάει τα υγρά του σώματος. εκτός αυτού σχετίζεται με διάφορες παθήσεις.

Η παραπάνω δίαιτα express υπόσχεται ότι μπορεί να επιτύχει την απώλεια 5 κιλών μέσα σε μια εβδομάδα. Το κατά πόσο ισχύει ή όχι μένει να το διαπιστώσετε εσείς.