Αυτές είναι οι 6 τροφές που σου «κόβουν» την πείνα!

Τέλος οι περιττές λιγούρες..

Αυτές είναι οι 6 τροφές που σου «κόβουν» την πείνα!

Αυτές είναι οι 6 τροφές που έχουν την ικανότητα να σου κόβουν την όρεξη! Γιατί κορίτσια μου είναι καλοκαίρι και πρέπει να προσέχουμε τις περιττές λιγούρες μας!

Η μεγαλύτερη μάχη που δίνετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι φυσικά το να αντισταθείτε στο ενοχλητικό αίσθημα της πείνας.

Έτσι, θα χαρείτε ιδιαίτερα να μάθετε ότι υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να περιορίσουν την πείνα σας και να σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα, ενισχύοντας έτσι την απώλεια κιλών.
Ας δούμε ποιες είναι οι έξι «θαυματουργές» τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας.

Αυγό. Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Έχουν επίσης ευεργετική επίδραση στη μείωση της πείνας και στην αύξηση του κορεσμού. Πληθώρα ερευνών έχει δείξει ότι όσοι καταναλώνουν αυγά αντί για γεύμα με υδατάνθρακες, μένουν χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Προτιμήστε ένα βραστό αυγό για το πρωινό σας ή μια ομελέτα για μεσημεριανό.

Σέλερι. Ενώ πολλοί μπορεί να το θεωρούν άχρηστο, το σέλερι είναι μια εξαιρετική επιλογή για δίαιτα. Αν και πολύ φτωχό σε διατροφική αξία, το αποτελούμενο κυρίως από νερό σέλερι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει ελάχιστες θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι αναγκάζει τον οργανισμό να δουλέψει σχετικά σκληρά για να το χωνέψει, μια λειτουργία που γίνεται πολύ αργά, κρατώντας σας χορτάτη για περισσότερη ώρα. Με μόλις 8 θερμίδες ανά βλαστό, όταν ψάχνετε για ένα διαιτητικό σνακ, αρπάξτε ένα σέλερι.

Αβοκάντο. Πλούσιο σε ακόρεστα λίπη, το αβοκάντο είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσετε την πείνα σας και να τροφοδοτήσετε με θρεπτικά συστατικά το σώμα σας. Τα ακόρεστα λίπη στέλνουν ένα μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχει χορτάσει, βοηθώντας επίσης στην ισορροπία των επιπέδων χοληστερόλης και στην απώλεια βάρους.

Κοτόπουλο και ψάρι. Τόσο το κοτόπουλο όσο και το ψάρι είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φτωχά σε κορεσμένα λίπη. Όπως έχει αποδειχθεί, μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά την όρεξη και να ενισχύσει το αδυνάτισμα. Προτιμήστε, λοιπόν, ψητό ψάρι ή στήθος κοτόπουλου για το μεσημεριανό σας γεύμα.

Ξηροί καρποί. Μιλάμε πάντα για τους ανάλατους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και ακόρεστα, «καλά» λιπαρά. Οι ξηροί καρποί στην πραγματικότητα έχουν πολλές θερμίδες, αλλά έχουν υψηλή διατροφική αξία και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Απολαύστε, λοιπόν, μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς ως σνακ ή προσθέστε μερικούς στη σαλάτα σας.

Όσπρια. Τα όσπρια, όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές, αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι ρυθμίζουν την πεπτική διαδικασία και ενισχύουν την παραγωγή χολοκυστοκινίνης (CCK), η οποία μπορεί να εμποδίσει την έκκριση των γαστρικών υγρών, επιβραδύνοντας ουσιαστικά την πεπτική διαδικασία και διατηρώντας έτσι το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών μετατρέπονται επίσης σε ενέργεια, εμποδίζοντας έτσι την απελευθέρωση γκρελίνης από το σώμα. Η γκρελίνη είναι γνωστή ως η ορμόνη της πείνας.

10 τροφές που σου κόβουν την όρεξη για γλυκό!

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι και προσπαθείς να «χτίσεις» κορμί δε θες να τρως γλυκά; Εμείς σου βρήκαμε 10 τροφές που σου κόβουν ή έστω ελαττώνουν την όρεξη για γλυκό!

Οι περισσότερες από εμάς είναι δύσκολο να καταπολεμήσουμε τις λιγούρες για κάτι γλυκό, ειδικά όταν είμαστε σε δίαιτα, με αποτέλεσμα κάθε φορά να στρεφόμαστε σε τροφές που είναι γέματες θερμίδες. Ωστόσο υπάρχουν δέκα τρόφιμα που μπορούν να μετριάσουν την επιθυμία μας για κάτι γλυκό και να μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Φρούτα

Τα φρούτα έχουν γλυκιά γεύση και περιέχουν και πολλά ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή. Ξεκινήστε να τρώτε φρούτα που είναι ελαφρώς υψηλότερα σε σάκχαρα, όπως μάνγκο ή σταφύλια.

Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι μία από τις πιο λαχταριστές τροφές που τρώμε όταν επιθυμούμε κάτι γλυκά. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε μια πιο υγιεινή επιλογή αντικαθιστώντας την σοκολάτα γάλακτος με μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει 70% κακάο, αντιοξειδωτικά αλλά και συστατικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Μπάρες δημητριακών

Δοκιμάστε να ανκαταναλώσετε μιά μπάρα δημητριακών με βρώμη ή αποξηραμένα φρούτα για επιδόρπιο. Επιλέξτε μπάρες χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν ξηρούς καρπούς.

Σπόροι Τσία

Οι σπόροι Chia που περιέχονται σε μπισκότα αλλά και μπάρες δημητριακών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, που σημαίνει πως θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πλήρεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και να περιορίσετε την επιθυμία σας για ζάχαρη.

Όσπρια

Τα όσπρια, όπως οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια, αποτελούν πλούσιες πηγές πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Η ένταξη τους στη διατροφή σας θα μπορούσε να ενισχύσει την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά, μειωνοντάς σας την όρεξη για γλυκό.

Xουρμάδες

Οι χουρμάδες είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και έχουν γλυκια γεύση. Αποτελούν μεγάλη πηγή φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου. Δοκιμάσετε να τους συνδυάσετε με καρύδια και αμύγδαλα ώστε να εξισορροπίσετε τη γλυκύτητα τους.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι εξίσου γλύκα με τους χουρμάδες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Δοκιμάστε τα ως εναλλακτική λύση σε κάποιο επιδόρπιο με καράμελα ή σοκολάτα.

Smoothies

Η γλυκύτητα ενός φρούτου σε συνδυασμό με το γιαούρτι μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για κάτι γλυκό και παράλληλα να σας προσφέρει ποικίλες θρεπτικές ουσίες. Εάν φτίαξετε ένα smoothie, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ολόκληρο το φρούτο, όχι μόνο το χυμό, έτσι μπορείτε να διατηρήσετε τις φυτικές ίνες και να λάβετε όλες τις βιταμίνες.

Ολικής άλεσης

Οι τροφές ολικής άλεσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και περιλαμβάνουν βιταμίνη Β, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο. Η κατανάλωση ολόκληρων δημητριακών έχει συνδεθεί με την υιοθέτηση μιας υγιεινής στάσης ζωής.

Τα ζυμωμένα τρόφιμα

Τα ζυμωμένα τρόφιμα όπως το γιαούρτι και το ξινολάχανο αποτελούν πηγές ωφέλιμων βακτηρίων. Τα ευεργετικά βακτηρίδια που βρίσκονται σε αυτά τα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισορροπίας των «καλών» βακτηριδίων στο έντερο και να μειώσουν τον αριθμό των βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες.