Διαιτολόγοι απαντάνε στο κρίσιμο ερώτημα - Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας αν χάσουμε έστω και 3 κιλά;

Εσύ το ήξερες;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Διαιτολόγοι απαντάνε στο κρίσιμο ερώτημα - Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας αν χάσουμε έστω και 3 κιλά;

Διαιτολόγοι απαντάνε στο κρίσιμο ερώτημα που έχει απασχολήσει αρκετά κορίτσια. Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας αν χάσουμε έστω και 3 κιλά; Αν αναρωτιέσαι πως θα αλλάξει η καθημερινότητά σου, σου έχουμε απάντηση.

Η απώλεια βάρους είναι δύσκολη και αυτό είναι αλήθεια, το ξέρουμε όλες. Και μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεσαι σαν να μην βλέπεις κανένα αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείς.

Αλλά ακόμα κι αν δεν βλέπεις τους "καρπούς" των προσπαθειών σου στον καθρέφτη (ακόμα), και όμως αρχίζουν να εμφανίζονται λεπτές αλλαγές στο σώμα σου. Ας δούμε αναλυτικά τι είναι αυτό που έχεις αλλάξει και δεν έχεις καταλάβει.

Τα λιπώδη σου κύτταρα συρρικνώνονται

"Καθώς το σώμα σας αρχίζει να τραβά ενέργεια από τα λιπώδη σας κύτταρα για να αντισταθμίσει την ενέργεια από το φαγητό που δεν τρώτε, τα λιπώδη σας κύτταρα θα συρρικνωθούν", λέει ο Dr. Mike Roussell, PhD, συνιδρυτής του Neuro Coffee.

Ο Rousell λέει ότι η γρήγορη ανάκτηση του σωματικού βάρους μπορεί να υπερπληρώσει τα λιπώδη σας κύτταρα. "Αυξάνονται περισσότερο απ' ό,τι ήταν πριν χάσετε βάρος", λέει.

Θα κρατήσεις τη ζάχαρη αίματος υπό έλεγχο

"Η λιγότερη κατανάλωση και η περισσότερη άσκηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευαισθησία στην ινσουλίνη, που επιτρέπει στο σώμα σας να ελέγχει καλύτερα και να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα", λέει ο Roussell. Η διατήρηση ισορροπημένων επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε και πόνους πείνας.

Μπορεί να αισθανθείς πεινασμένη

"Όταν μειώνετε τις θερμίδες σας για να χάσετε βάρος, το σώμα σας θα απελευθερώσει μεγαλύτερες ποσότητες ορμόνης που ονομάζεται γκρελίνη."Η γκρελίνη λέει στον εγκέφαλό σας ότι είστε πεινασμένοι και θα μπορούσατε να φάτε ", λέει ο Rousell.

Η μεταβολική μας ταχύτητα μπορεί να αλλάξει προειδοποιούν οι διαιτολόγοι

Όταν αρχίσεις να χάνεις βάρος, ο μεταβολικός σου ρυθμός θα μειωθεί, επειδή το σώμα σου θα χρειαστεί λιγότερες θερμίδες την ημέρα για να κρατήσει το σώμα σου σε λειτουργία. Αλλά αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι σχετικές. "Ένα άτομο 200 κιλών που χάνει πέντε κιλά θα έχει λιγότερο μεταβολικό αντίκτυπο από ένα άτομο 115 κιλών που χάνει πέντε κιλά", εξηγεί ο Roussell. "Η σοβαρότητα στην οποία κόβετε τις θερμίδες και αυξάνετε την άσκηση θα έχει επίσης αντίκτυπο. Οι βραδύτερες, πιο σταδιακές αλλαγές θα έχουν λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις [στο μεταβολισμό σας]."

Διαιτολόγοι 3 κιλά μείον οργανισμός

Η καρδιά σου θα είναι πιο υγιής

Το αδυνάτισμα ενισχύει την HDL χοληστερόλη-το καλό είδος- και μειώνει τα τριγλυκερίδια, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Heart Association, οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες που έχασαν βάρος κατά τη διάρκεια μιας διετούς περιόδου έπεσαν στα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης ανεξάρτητα από τον αριθμό των κιλών που μειώθηκαν.

Θα κοιμηθείς καλύτερα

Ποιος δεν θέλει ποιοτικό ύπνο; Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι ακόμη και μια μικρή ποσότητα απώλειας βάρους μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο μας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση! Αν πάλι αυτό που αναζητάς είναι να χάσεις λίπος, τότε φρόντισε να αγοράσεις αυτά τα 10 φαγητά που συστήνουν οι διαιτολόγοι.

TAGS