Μπες ξανά στο αγαπημένο σου στενό φόρεμα με την δίαιτα των πρωτόγονων - Την ακολουθούν οι celebrities

Τα υπέρ και τα κατά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μπες ξανά στο αγαπημένο σου στενό φόρεμα με την δίαιτα των πρωτόγονων - Την ακολουθούν οι celebrities

Δέκα συνολικά είναι οι πιο διάσημες δίαιτες παγκοσμίως. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται η δίαιτα του στρατιώτη (δείτε εδώ), αλλά και των πρωτόγονων η οποία θα σας πούμε τι είναι, τα υπέρ αλλά και τα κατά της.

Τι είναι η Paleo Diet - δίαιτα των πρωτόγονων

Βασισμένη στη μίμηση των διατροφικών προτύπων των νομάδων κυνηγών και τροφοσυλλεκτών προγόνων μας, η δίαιτα paleo δίνει έμφαση στη μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών με περιορισμένους υδατάνθρακες που αποκλείει εντελώς τα σιτηρά. Οι οπαδοί της εστιάζουν σε τροφές που θεωρείται πως παρέχουν αλκαλικό (φρούτα και λαχανικά) αντί για όξινο (κρέας, τυρί, ψάρι και όσπρια) περιβάλλον στο αίμα σου.

Τα υπέρ: Η ουσία της δίαιτας Paleo είναι η έμφαση στην πρόσληψη φρούτων και λαχανικά, από τα οποία όλες μπορούμε να ωφεληθούμε. Μας αρέσουν επίσης πως πολλές από τις εμπνευσμένες από τους «πρωτόγονους» συνταγές περιέχουν αμυλούχα λαχανικά τα οποία είναι υγιεινά και χορταστικά.

Δίαιτα πρωτόγονων Diet Paleo

Τα κατά: Aπό επιστημονική άποψη, δεν υπάρχει κάτι που να υποστηρίζει πραγματικά τη δίαιτα Paleo. Πρώτον, ο μέσος όρος ζωής νομάδων κυνηγών και τροφοσυλλεκτών ήταν περίπου 30 χρόνια (εντυπωσιακό;). Δεύτερον, για το μέσο υγιή ενήλικα, το pH του αίματος δεν έχει καμία σημασία. Παρότι θα υποστηρίζαμε έτσι κι αλλιώς την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και τη μείωση του αλατιού στη διατροφή σου, ο πλήρης αποκλεισμός των σιτηρών, των οσπρίων και των γαλακτοκομικών θα σε οδηγήσει στην έλλειψη ορισμένων βασικών θρεπτικών συστατικών – και δεν υπάρχει περίπτωση να το κρατήσεις!

Για γρήγορα αποτελέσματα ξεκίνα να πίνεις ροφήματα όπως αυτό με δάφνη και φασκόμηλο

Σκέφτεσαι ότι πλησιάζει σιγά σιγά το καλοκαίρι και θες να χάσεις μερικά κιλάκια γρήγορα και να ξεφουσκώσεις; Μην αγχώνεσαι! Σου έχουμε ένα θαυματουργό σπιτικό ρόφημα που καίει όλο το λίπος και χρειάζεσαι μονάχα δύο υλικά: Φασκόμηλο και δάφνη!

Μπορεί πολλοί να μην το γνωρίζουν, ωστόσο υπάρχουν πολλά υγιεινά detox ροφήματα, που βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους, όπως αυτό που σας προτείνουμε παρακάτω, αλλά και ακόμα ένα με λεμόνι και σκόρδο.

Υλικά: 5 φύλλα δάφνης,1 χούφτα φύλλα φασκόμηλου, 1 ξυλάκι κανέλας,1 λίτρο νερό.

Προετοιμασία: Βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία το νερό. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και φασκόμηλου και το ξυλάκι κανέλας. Τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά και τα αποσύρετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε το μείγμα και απολαμβάνετε!

Σπιτικό ρόφημα με δάφνη και φασκόμηλο