Πιες κάθε πρωί ένα ποτήρι με λεμόνι και νερό - Θαυματουργό το αποτέλεσμα που θα δεις σε λίγες εβδομάδες...

Θα γίνει αγαπημένη σου συνήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πιες κάθε πρωί ένα ποτήρι με λεμόνι και νερό - Θαυματουργό το αποτέλεσμα που θα δεις σε λίγες εβδομάδες...

Το λεμόνι εκτός από το να νοστιμίσει τα φαγητά σας, βοηθάει και σε πολλά άλλα ζητήματα του οργανισμού, όπως στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια συνταγή που μπορείς να πίνεις κάθε πρωί με άδειο στομάχι για απώλεια βάρους αλλά και γιατί κάνει καλό στη συνολική υγεία.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε τα λεμόνια στη διατροφή σας είναι να πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, με άδειο στομάχι.

Τα λεμόνια είναι ωφέλιμα για τη συνολική υγεία σας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, μέταλλα και βιταμίνες. Ο χυμός λεμονιού έχει αντιϊικές, αντιβακτηριακές και ανοσοκατασταλτικέςιδιότητες, γι’αυτό όλοι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τον ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Τα λεμόνια είναι ένα πραγματικό ελιξίριο υγείας, πλούσιο σε όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και είναι το καλύτερο φρούτο στον κόσμο. Μπορεί να βοηθήσει στις βακτηριακές λοιμώξεις και να ενισχύσει την ανοσία σας, καθιστώντας το σώμα σας πιο ανθεκτικό σε κάθε είδους λοιμώξεις και ασθένειες.

Αυτό είναι ευεργετικό με πολλούς τρόπους. Η επιθυμία σας για φαγητό θα εξαφανιστεί, η πέψη σας θα βελτιωθεί και θα δημιουργηθεί ένα αλκαλικό περιβάλλον, κάτι που έχει ύψιστη σημασία για τη συνολική υγεία σας. Θα βελτιώσει επίσης τον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά.

Η συνταγή για το ρόφημα με νερό και λεμόνι

  1. Κόψτε 2 βιολογικά λεμόνια σε φέτες ίσου πάχους και στύψτε τον χυμό από τις μισές από αυτές.
  2. Χρησιμοποιήστε επίσης το ξύσμα από τις ίδιες φέτες.
  3. Προσθέστε τις υπόλοιπες φέτες σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε λίγο ζεστό νερό πάνω τους.
  4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και πιείτε αυτό το αναζωογονητικό ρόφημα με άδειο στομάχι.

Αν μείνουν λεμόνι βάλτε τα στην κατάψυξη

Τα οφέλη του λεμονιού είναι πάρα πολλά (ειδικά για το σώμα μας και την απώλεια βάρους), και είναι γνωστό πως το να πίνετε νερό με λεμόνι βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του. Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Οι επιδράσεις που έχουν τα λεμονοειδή συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αναλυθεί σε αρκετές επιστημονικές έρευνες (έρευνα #1, έρευνα #2, έρευνα #3, έρευνα #4).

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από αυτά τα λεμονοειδή συστατικά υπάρχουν στην φλούδα και όχι στην σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά λεμονοειδή συστατικά.

Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό, ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα λεμονοειδή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα καταναλώσετε.