Αν ξεκίνησες δίαιτα και διστάζεις να πιεις ξεκίνα και πάλι - Αυτά τα 3 ποτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες

Αναλυτικά πόσες και πως πρέπει να το πιείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αν ξεκίνησες δίαιτα και διστάζεις να πιεις ξεκίνα και πάλι - Αυτά τα 3 ποτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες

Ξεκίνησες δίαιτα (όπως αυτή)με αποτέλεσμα να έχεις σταματήσει κιόλας να πίνεις ποτό όταν βγαίνεις βόλτα; Υπάρχουν λοιπόν, ορισμένα ποτά τα οποία έχουν λίγες θερμίδες και μπορείς άνετα να τα απολαύσεις, ανάλογα επίσης και με τι θα τα πιείς.

Υπάρχει λύση να συνδυάσεις και τις λίγες θερμίδες και το αλκοόλ για να χαλαρώσεις. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι όσον αφορά στο αλκοόλ τα αναψυκτικά που τα συνοδεύουν είναι που τους προσθέτουν τις θερμίδες.

Αυτά είναι τα ποτά που έχουν λίγες θερμίδες

Ένα ποτήρι ουίσκι παραδείγματος χάριν, έχει 90 θερμίδες (όχι ότι είναι λίγες αλλά δεν είναι και εξαιρετικά πολλές). Ενώ ένα ποτήρι βότκα έχει μόνο 80 θερμίδες, αν δεν του προσθέσεις λεμονάδα. Αυτό που μπορείς να καταναλώσεις σχετικά άφοβα (δύο φορές τη βδομάδα) είναι το λευκό κρασί, καθώς το ένα ποτήρι έχει 70 θερμίδες.

Το ποτό που μπορεί κάλλιστα να μετονομαστεί σε ποτό δίαιτας είναι το τζιν. Με ελάχιστες θερμίδες, μόλις 50 αν βέβαια το πιεις σκέτο. Διαφορετικά αν προσθέσεις τόνικ, ανεβαίνουν δραματικά και αγγίζουν το θερμιδικό ταβάνι στις 125. Για να ξεγελάσεις τον ουρανίσκο σας και να διώξεις την πικράδα ρίξε λίγες σταγόνες από φυσικό χυμό λεμόνι που όχι μόνο δεν θα ανεβάσει τις θερμίδες αλλά χάρη στις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να το μεταβολίσει και πιο εύκολα.

Ποτά θερμίδες
pixabay.com/LicorBeirao

Πιείτε αλλά με μέτρο

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Σύμφωνα με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως 1 μερίδα αλκοόλ ανά ημέρα για τις γυναίκες και 2 μερίδες αλκοόλ ανά ημέρα για τους άνδρες, αντίστοιχα.

Η μερίδα αλκοόλ αντιστοιχεί σε 1 κουτάκι μπίρας 4-5% περιεκτικότητας σε αλκοόλ, 1 ποτήρι κρασί 150 mL και σε 45 mL άλλων οινοπνευματωδών ποτών.

Μην ξεχνάτε ότι για να μπορείτε να ελέγξετε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες και να απολαμβάνετε μόνο τα ευεργετικά οφέλη του αλκοόλ, είναι σημαντικό να το καταναλώνετε σε μέτρια ποσότητα κάθε φορά, χωρίς να ξεφεύγετε από τις συνιστώμενες μερίδες! Θυμηθείτε ότι οι συστάσεις αναφέρονται σε καθημερινή μέτρια κατανάλωση και δεν υπονοούν τη συνολική κατανάλωση του αλκοόλ όλων των ημερών μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Τι ποτό να επιλέξω και με τι να το συνοδέψω; Είναι σίγουρα 2 ερωτήσεις που σας απασχολούν όταν κάνετε δίαιτα! Καλό θα είναι να επιλέξετε κάποιο ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως για παράδειγμα μία μπίρα περιεκτικότητας 4-5% σε αλκοόλ! Θα κρατήσει περισσότερη ώρα και επειδή είναι μεριδοποιημένη (σε κουτάκι ή μπουκάλι) δεν θα ξεφύγετε σε ποσότητα!

Επιπλέον, προσέξτε τι θα καταναλώσετε μαζί με το ποτό σας γιατί τις περισσότερες φορές τα συνοδευτικά των ποτών είναι πλούσια σε θερμίδες και κορεσμένο λίπος (π.χ. αλμυρά σνακς), αυξάνοντας τη θερμιδική μας πρόσληψη!

Προτιμήστε ωμά λαχανικά (π.χ. καρότο και αγγούρι) ή ανάλατους ξηρούς καρπούς σε μικρή ποσότητα (μια μικρή χούφτα). Τέλος, φροντίστε να έχετε φάει το γεύμα σας προτού βγείτε για ποτό καθώς με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση φαγητού μετά την έξοδό σας για ποτό.