Όταν η γυμναστική νίκησε τις ραγάδες! Με αυτές τις ασκήσεις θα τις εξαφανίσεις

Όταν η γυμναστική νίκησε τις ραγάδες! Με αυτές τις ασκήσεις θα τις εξαφανίσεις
Οι ραγάδες δημιουργούνται από τις συχνές αυξομειώσεις του σωματικού βάρους ή λόγω ορμονών. Στην ουσία πρόκειται για “ζημιά” που γίνεται και στα τρία στρώματα του δέρματος, την επιδερμίδα, το χόριο του δέρματος και το υποδόριο στρώμα.

Μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τις αντιμετωπίσεις είναι οι κρέμες για τις ραγάδες αλλά και κάποιες ασκήσεις που μπορούν να βελτιώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα:

Κρέμες για τις ραγάδες
Το βούτυρο κακάο είναι το πιο γνωστό συστατικό των κρεμών που κυκλοφορούν για τις ραγάδες. Άλλα είναι η αλόη, το λάδι jojoba και το λάδι καρύδας. Η χρήση των κρεμών αυτών θα βοηθήσουν στο να απαλυνθούν οι ραγάδες, αλλά μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να δεις αποτελέσματα. Ωστόσο, με την τακτική χρήση τους θα προλάβεις την εμφάνιση νέων ραγάδων.

Ασκήσεις stretching

Πολλές διαφορετικές ασκήσεις, μπορούν να βοηθήσουν απο αισθητικής πλευράς περοισσότερο, στο να είναι λιγότερο ορατές οι ραγάδες του δέρματος. Οι στρέτσινγκ (stretching) ασκήσεις, βοηθούν στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, προλαμβάνοντας μελλοντικές ραγάδες.
Επιπλέον, οι γλουτοί παρουσιάζουν συχνά χαλάρωση και είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που πέφτει θύμα των περιττών κιλών! Ωστόσο με σωστή διατροφή και άσκηση κάτι μπορεί να γίνει!

Άσκηση για τη χαλάρωση στους γλουτούς

1. Στάσου με τα πόδια ανοιχτά παράλληλα με τους γοφούς και για καλύτερο αποτέλεσμα κράτα βαράκια με τα χέρια λυγισμένα, ώστε τα βάρη να έρχονται στο ύψος των ώμων ή στα πλάγια του σώματος.

2. Λύγισε τα γόνατα και χαμήλωσε σε κάθισμα με τα γόνατα να βρίσκονται πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών. Οι γλουτοί σου προεξέχουν, αλλά κράτα τον κορμό σου ίσιο (σκέψου ότι οι γάμπες σου πρέπει να είναι παράλληλες με τον κορμό σου).

3. Βάλε βάρος στις φτέρνες σου για να σηκωθείς στην αρχική θέση.

4. Εκτέλεσε 2-3 σετ από 8 έως 16 επαναλήψεις το καθένα.

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:



Χάσε γρήγορα πόντους από την περιφέρεια με αυτές τις ασκήσεις


Αποκτήστε γυμνασμένους κοιλιακούς και σφιχτούς μηρούς χωρίς να σηκωθείτε από την ξαπλώστρα


Φορέστε περήφανες το μαγιό σας: 4 ασκήσεις για στητό και σφριγηλό στήθος


Τα καλύτερα μας σήμερα:


Μαρία Μπακοδήμου: H αποκάλυψή της για το «ΦΜ Live»: «Η χρονιά αυτή ήταν ζόρικη γιατί…»


Αποκάλυψη! Αυτή είναι η ηθοποιός που έκλεψε την καρδιά του Αργυρού – Το νέο ζευγάρι της showbiz…


Ο Μουτσινάς ξεσπά για την αποχώρησή του από το «Πρωινό Σου-Κου»: «Μαύρη η ώρα που…»