Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Αποκτήστε την πιο σμιλεμένη κοιλιά που είχατε ποτέ- 8 ασκήσεις για σφιχτούς κοιλιακούς

Αποκτήστε την πιο σμιλεμένη κοιλιά που είχατε ποτέ- 8 ασκήσεις για σφιχτούς κοιλιακούς
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 22.07.2016 14:22


Το πολυπόθητο six pack, οι κοιλιακοί δηλαδή, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, αφοσίωση και το κυριότερο πειθαρχία.

Δεν θα σας πούμε ψέματα, μαγικές ασκήσεις για επίπεδη και καλοσχηματισμένη κοιλιακή χώρα δεν υπάρχουν. Όμως μπορείτε να ενσωματώσετε στην προπόνησή σας ορισμένες ασκήσεις οι οποίες «δουλεύουν» υποδειγματικά το συγκεκριμένο σημείο και φέρνουν αποτελέσματα σε συνδυασμό πάντα με προσεγμένη διατροφή.

Και πάλι όμως, το να επικεντρώσετε την προπόνησή σας μόνο σε αυτό το σημείο δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα και τους σταθεροποιητές μυς της κοιλιάς.
Μπερδευτήκατε; Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και προτείνουμε ένα σούπερ πρόγραμμα για επίπεδη κοιλιά, το οποίο βασίζεται σε όλα τα παραπάνω.

Για κάθε άσκηση από τις παρακάτω θα κάνετε τρία σετ των 15 επαναλήψεων, κάνοντας διάλειμμα 45 δευτερολέπτων μεταξύ των σετ. Όταν ολοκληρώσετε όλα τα σετ για όλες τις ασκήσεις, ξεκουραστείτε 2 λεπτά και επαναλάβετε ξανά.
Μην ξεχνάτε το καλό ζέσταμα (10 λεπτά) πριν ξεκινήσετε και στο τέλος την αποθεραπεία (διατάσεις, χαλαρό τρέξιμο).

Mountain Climbers

Πάρτε θέση για pushups και ανοίξτε ελαφρώς τα πέλματα. Φέρτε το δεξί γόνατο προς το στήθος, επιστρέψτε γρήγορα στην αρχική στάση και επαναλάβετε με το αριστερό γόνατο φροντίζοντας να κρατάτε πάντα την κοιλιά σφιγμένη. Συνεχίστε κάνοντας εναλλαγές στα πόδια.

koilia1

Στροφές κορμού με αλτήρα

Λάβετε χαμηλή θέση για κάθισμα κρατώντας έναν αλτήρα με τα χέρια κοντά στον δεξί σας αστράγαλο. Τεντώστε τα πόδια διατηρώντας ίσια τα χέρια και καθώς σηκώνεστε, στρίψτε τον κορμό σας και φέρτε τον αλτήρα διαγώνια πίσω από το αριστερό αυτί σας. Κάντε 15 επαναλήψεις κι αλλάξτε πλευρά.


koilia2


Οπίσθιες προβολές με άρση ποδιού

Σταθείτε με τα χέρια στη μέση και τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Κάντε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι κρατώντας τον κορμό σας σε ευθεία και λυγίστε το δεξί έτσι ώστε και τα δύο γόνατα να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών. Βάζοντας δύναμη στο δεξί πόδι, φέρτε το αριστερό ξανά μπροστά σηκώνοντας το λυγισμένο μέχρι το ύψος της κοιλιάς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.


koilia3


Σανίδα με κίνηση

Πάρτε θέση για pushups σε ένα στρώμα με τη διαφορά ότι δεν θα στηριχτείτε στα γόνατα, αλλά στις μύτες των ποδιών και στους αγκώνες αντί για τις παλάμες σας. Κρατώντας το σώμα σας σε μια απόλυτη ευθεία παράλληλα με το έδαφος και σφίγγοντας την κοιλιά και την ράχη σας, σπρώξτε απαλά τις μύτες των ποδιών ώστε να κινηθείτε μπρος-πίσω, πάντα όμως παράλληλα με το έδαφος.


koilia4


Μπροστινά καθίσματα με αλτήρες

Κρατήστε ένα ζευγάρι αλτήρες στους ώμους σας όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κρατώντας σφιγμένη την κοιλιά και ρίχνοντας την λεκάνη πίσω, λυγίστε τα γόνατα και χαμηλώστε το σώμα σας μέχρι αυτά να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Επανέλθετε στην όρθια στάση.


koilia5


Burpees

Ξεκινάτε σε θέση για κάθισμα με τα χέρια σας μπροστά στο πάτωμα, ελαφρώς πιο ανοικτά από το άνοιγμα των ώμων. Κλωτσήστε τα πόδια σας προς τα πίσω, κρατώντας το πάνω μέρος του σώματος σταθερό σε θέση για pushup. Προσγειωθείτε στις μύτες των ποδιών σας με το σώμα σας σε ευθεία και επιστρέψτε αμέσως τα πόδια σας στην αρχική θέση καθίσματος. Από αυτή τη θέση κάντε άλμα και επιστρέψτε πάλι στη θέση για κάθισμα.


koilia6


Swing με αλτήρα

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων, κρατώντας με τα δυο χέρια τεντωμένα έναν αλτήρα σχεδόν πάνω από το κεφάλι σας. Λυγίστε τα γόνατα σας, παράλληλα χαμηλώστε τον κορμό σας, διατηρώντας ίσια την ράχη και φέρτε τον αλτήρα σαν εκκρεμές ανάμεσα από τα πόδια σας. Εκρηκτικά, επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.


koilia7


Άρσεις θανάτου με αλτήρες

Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων κρατώντας ένα ζευγάρι αλτήρες μπροστά σας όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Κρατώντας σε όλη την διάρκεια της άσκησης την πλάτη σας ίσια, γείρετε αργά αργά προς τα μπρος χαμηλώνοντας τους αλτήρες. Όταν οι αλτήρες φτάσουν λίγο πιο κάτω από τα γόνατα, βάλτε δύναμη στα πόδια και κρατώντας την πλάτη σας σε ευθεία επανέλθετε στην όρθια θέση.
koilia8

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:


Μια ξεχωριστή εμπειρία που πρέπει να ζήσεις: Γιόγκα στις παραλίες της Μυκόνου, πριν το ηλιοβασίλεμα!

Τα 3 πιο αποτελεσματικά προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι

Κάνε το δέρμα σου να λάμπει με γυμναστική! Μάθε ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ακομπλεξάριστη η Ηλιάκη! Ποζάρει δίχως μακιγιάζ και φίλτρα και δείχνει τις ατέλειες στο πρόσωπό της

Συγκινητικό! Οι σπάνιες φωτογραφίες από τη βάφτιση του γιου της Ακρίτα με νονά την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Σκάνδαλο! Παρουσιάστρια κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση τον διευθυντή του καναλιού της
Share