Καιρός να σταματήσεις να ρουφιέσαι! Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις την κοιλιά των ονείρων σου!

Καιρός να σταματήσεις να ρουφιέσαι! Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις την κοιλιά των ονείρων σου!
Καιρός να σταματήσεις να ρουφιέσαι κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Απόκτησε τώρα την κοιλιά των ονείρων σου!

Η κοιλιά είναι το σημείο που ταλαιπωρεί τις περισσότερες από εμάς. Είναι πραγματικά δύσκολο να κρύψεις το «σωσιβιάκι». Εκτός όμως από την αισθητική πλευρά, οι διατροφολόγοι επισημαίνουν συνεχώς πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας το κοιλιακό λίπος, το οποίο διακρίνεται σε δύο είδη: α) το υποδόριο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και είναι μαλακό και β) το σπλαχνικό, που βρίσκεται μεταξύ μυών και οργάνων και είναι πιο σκληρό.

Πιο συγκεκριμένα, το σπλαχνικό λίπος «κρέμεται» κάτω από τους μυς και βρίσκεται πολύ κοντά στα εσωτερικά όργανα, τα οποία το χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας και είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισμό. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, όπως αναφέρει και το περιοδικό The Body μάλιστα, τα λιποκύτταρα εκκρίνουν ορμόνες και χημικές ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα εσωτερικά όργανα. Γι’ αυτό το Youweekly.gr σου προτείνει απλούς τρόπους γυμναστικής για να αποχαιρετήσεις μια για πάντα το ανεπιθύμητο «σωσίβιο»:

Κάνε αερόβια άσκηση

Πρόκειται για κάθε άσκηση κατά την οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες, με αποτέλεσμα την ταχύτερη καύση θερμίδων. Περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους καρδιακούς παλμούς. Μόλις αρχίσεις να κάνεις αεροβική, η πρόσληψη του οξυγόνου αυξάνεται με γοργό ρυθμό, ώσπου να σταθεροποιηθεί. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία και το σχοινάκι αποτελούν πέντε από τις πιο δημοφιλείς αεροβικές ασκήσεις.

Όχι υπερβολές!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «American Journal of Physiology», οι ερευνητές παρατήρησαν ότι για τη σωστή καύση του λίπους αρκεί να γυμνάζεσαι σε μέτρια ένταση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, στα 25 λεπτά άσκησης οι καρδιακοί παλμοί θα πρέπει να κυμαίνονται από 50 έως 75 το λεπτό. Την έρευνα έρχεται να επαληθεύσει η διαπίστωση ότι ένας πολύ έντονος και απαιτητικός κύκλος με ασκήσεις αντίστασης διάρκειας περίπου μίας ώρας έχει ως αποτέλεσμα να χάσεις περίπου 250-300 θερμίδων, ενώ αν κάνεις τζόκινγκ για περίπου μία ώρα θα κάψεις διπλάσιες θερμίδες. Επίσης, οι υψηλές εντάσεις κουράζουν τον οργανισμό και καταπονούν το μυοσκελετικό σύστημα.

Κράτα την ένταση

Στην αερόβια γυμναστική εντάσσεται οποιαδήποτε άσκηση σε κάνει να λαχανιάζεις. Θα πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσεις την ίδια ένταση όσο διαρκεί η άσκηση, η οποία θα πρέπει να είναι περισσότερο από 30 λεπτά. Όταν γυμνάζεσαι με συχνότητα μεγαλύτερη από 75% για περισσότερο από 20 λεπτά, το σώμα αρχίζει να αναζητά νέες πηγές ενέργειας κι έτσι «χρησιμοποιεί» λίπος από τον λιπώδη ιστό. Επίσης, απελευθερώνει την αδρεναλίνη και την αυξητική ορμόνη, οι οποίες συμμετέχουν στην καύση του λίπους.

Γιόγκα time

Η γιόγκα μπορεί να μην είναι η ιδανική άσκηση για να απαλλαγείς από το περιττό λίπους, ωστόσο η ηρεμία που σου προσφέρει είναι ανεπανάληπτη. Μειώνει το άγχος, καθώς χαλαρώνει το σώμα και κατεβάζει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Έχει αποδειχτεί ότι η αυξημένη κορτιζόλη στους αγχώδεις ανθρώπους ευνοεί την εναπόθεση λίπους στον οργανισμό και εμποδίζει την καύση του. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Κορέας, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που έκαναν γιόγκα τρεις φορές την εβδομάδα μείωσαν το κοιλιακό τους λίπος κατά 1% σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Χάσε 3 κιλά εύκολα και γρήγορα για να βάλεις το φόρεμα του ρεβεγιόν χωρίς να.. πιέζεσαι!

Χάσε 6 κιλά σε 6 μέρες με αυτή την χημική δίαιτα!

Το κομμάτι κλειδί της ντουλάπας σου: Mini μεταλλιζέ φούστα! Μάθε πώς να την φορέσεις από το πρωί έως και το βράδυ