Ψωμάκια; Με αυτές τις ασκήσεις Yoga θα τους πεις \"αντίο\" σε χρόνο dt

Ψωμάκια; Με αυτές τις ασκήσεις Yoga θα τους πεις \
Αν η μάχη σου με τα ψωμάκια και την κυτταρίτιδα καλά κρατεί κι έχεις απελπιστεί ξοδεύοντας λεφτά σε κρέμες και γάντια μασάζ χωρίς όφελος, τότε σου έχουμε καλά νέα!

Μπορείς να καταπολεμήσεις τα "πιασηματάκια" και αυτήν την αντιαισθητική «όψη πορτοκαλιού» με σωστή διατροφή και 3 εύκολες κινήσεις yoga. Γι΄ αυτό ξεδίπλωσε το στρώμα γυμναστικής σου και ετοιμάσου να πεις μια και καλή αντίο στην κυτταρίτιδα και τα ψωμάκια. Διαβάστε παρακάτω..






Incline Plank: Για να τονώσεις τους οπίσθιους μηριαίους σου (το μέρος που έχει την τάση να «συχνάζει» η κυτταρίτιδα) δοκίμασε αυτή τη στάση. Ξεκίνα καθισμένη με τα πόδια παράλληλα μπροστά σου και τα χέρια σου ακουμπισμένα προς τα πίσω (θυμήσου πως οι παλάμες πρέπει να κοιτάνε μπροστά). Στηρίξου τα χέρια και τα πόδια σου και ανασήκωσε τους μηρούς σου, κρατώντας τα πόδια τεντωμένα μπροστά, φέρνοντας το σώμα σου σε θέση Inverted Plank. Μείνει εκεί για 5-8 ανάσες, χαμήλωσε και επανέλαβε.








Eagle's Pose: Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ιδανική για να τονώσεις το εσωτερικό και το εξωτερικό των μυών σου. Ξεκίνα όρθια με λυγισμένα τα γόνατα και το δεξί μηρό μπροστά από τον αριστερό. Προσπάθησε να τυλίξεις τα πόδια σου, έτσι ώστε το κουντεπιέ του δεξιού ποδιού να «κλειδώνει» στο πίσω μέρος της γάμπας του αριστερού. Τύλιξε το αριστερό σου χέρι κάτω και γύρω από το δεξί ώστε οι παλάμες να έρθουν και να ακουμπήσουν η μια την άλλη. Κάνε ακόμη βαθύτερο κάθισμα σφίγγοντας τους γοφούς σου και κρατώντας το κεφάλι σου χαμηλά. Μείνε σε αυτή τη στάση για 5-8 ανάσες και επανέλαβε από την άλλη μεριά.







Shoulder Stand: H συγκεκριμένη στάση, όπως γενικά και όλες οι «inverted» ασκήσεις Yoga, βοηθούν στο να θέσεις σε λειτουργία το λεμφικό σου σύστημα, ώστε να αποτοξινώσεις πιο γρήγορα και δραστικά τον οργανισμό σου και να βοηθήσεις το συγκεντρωμένο λίπος να σπάσει και να αποβληθεί πιο εύκολα από το σώμα σου. Ξεκίνα ξαπλωμένη ανάσκελα. Σφίγγοντας τους κοιλιακούς στο σήκωσε τους μηρούς σου από το πάτωμα και πάνω και πίσω από το κεφάλι σου σε Plow Pose (κρατώντας τα τεντωμένα). Λύγισε τους αγκώνες σου και τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από την πλάτη σου, ώστε να σου παρέχουν στήριξη. Αργά και με συγκέντρωση ξεκίνα να σηκώνεις τα πόδια σου προς το πάτωμα, σφίγγοντας τους μηρούς και τους κοιλιακούς σου ώστε να διατηρήσεις ισορροπία. Προσπάθησε να κρατήσεις το σώμα σου όσο πιο ευθυγραμμισμένο γίνεται. Μείνε σε αυτή τη θέση για 8-10 ανάσες (ή και περισσότερες αν μπορείς), επέστρεψε στη στάση Plow και στη συνέχεια στην αρχική σου.



Θυμήσου να εξασκείσαι σε αυτές τις κινήσεις τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, μπόλικο νερό και ασκήσεις cardio.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Μπαλαρίνες: Η τάση στα παπούτσια που επανέρχεται! Πώς να τις συνδυάσεις για να εντυπωσιάσεις φέτος την άνοιξη;

Μην το κάνεις καλύτερα: Οι τάσεις της μόδας στα νύχια που απεχθάνονται όλοι οι άντρες

15 μυστικά από τους fitness editors για να είσαι πάντα σε φόρμα