Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τι πρέπει να κάνω πρώτα όταν πάω στο γυμναστήριο; Βάρη ή διάδρομο;

Τι πρέπει να κάνω πρώτα όταν πάω στο γυμναστήριο; Βάρη ή διάδρομο;
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 28.12.2017 13:34

Πρόκειται για μία ερώτηση που απασχολεί πολλούς. Από πού πρέπει να ξεκινήσεις; Ή μάλλον πιο είναι το πιο σωστό;

Οι ειδικοί λένε πως το σωστό είναι να ξεκινήσεις από τα βάρη. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν θέλεις να χάσεις βάρος και να γραμμωθείς η καλύτερη σειρά είναι αυτή. Πρώτα πρέπει να κάνεις ασκήσεις με βάρη και έπειτα αερόβιες. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πηγή... ενέργειας! 8 τροφές που σε ξυπνούν σαν τον καφέ!

Όταν ξεκινάς την προπόνησή σου με βάρη μέχρι να φτάσεις στο διάδρομο, στο ποδήλατο ή στην αίθουσα του αερόμπικ ή της zumba, το αναερόβιο σύστημά σου έχει αξιοποιηθεί. Έτσι το σώμα σου πρέπει να αρχίσει να καίει λίπος για να αξιοποιηθεί και το αερόβιο σύστημά σου. Αυτό σημαίνει πως θα κάψεις πολύ περισσότερες θερμίδες και την ώρα της αερόβιας προπόνησής σου αλλά και μετά όταν θα χαλαρώνεις.

Δείτε ακόμη: Χάστε μισό κιλό κάθε μέρα! – Δεν είναι θαύμα, είναι η δίαιτα Scarsdale

Επιπλέον, αν τρέξεις πρώτα στο διάδρομο και μετά προσπαθήσεις να κάνεις καθίσματα, τα καθίσματά σου θα είναι πολύ αδύναμα και χωρίς αποτέλεσμα.

Το συμπέρασμα είναι ένα! Όλα εξαρτώνται από το ποιος είναι ο στόχος σου. Αν ο στόχος σου είναι να τρέξεις σε μαραθώνιο τότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις από το διάδρομο. Διαφορετικά τα βάρη πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: 6 τρόποι για να αλλάξεις το σώμα σου σήμερα κιόλας και να αποκτήσεις την σιλουέτα που ονειρεύεσαι!

faysbook.gr

Share