Επίπεδη κοιλιά: Έξι ασκήσεις που μπορείτε εύκολα να κάνετε στο σπίτι!

Η πιο αποτελεσματική γυμναστική!

Επίπεδη κοιλιά: Έξι ασκήσεις που μπορείτε εύκολα να κάνετε στο σπίτι!

Πολλή δουλειά, πολλές υποχρεώσεις, κούραση και ποτέ χρόνος για γυμναστική. Αυτή είναι η αλήθεια και ο λόγος που αναβάλλουμε συνεχώς το ραντεβού μας στο γυμναστήριο.

Στόχος σε αυτή τη δύσκολη για όλους εποχή, δεν είναι να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα σε διαδρόμους, αλλά να βρούμε τρόπους να κάνουμε ασκήσεις χωρίς να πιεστούμε. Μία καλή μέθοδος είναι η άσκηση στο σπίτι που διαρκεί λίγο και που απλά η επανάληψή της θα μας δικαιώσει άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου. Διαβάστε παρακάτω...

Είτε είστε νοικοκυρά είτε είστε μία εργαζόμενη γυναίκα με πολλές υποχρεώσεις στην ατζέντα σας, ξεκλέψτε λίγα λεπτά για να δοκιμάσετε τις τεχνικές που θα δείτε παρακάτω και οι οποίες, εκτός από το ό,τι γυμνάζουν όλο το σώμα, μας φέρνουν πιο κοντά στο στόχο, που δεν είναι άλλος, από την επίπεδη κοιλιά και τους τέλειους γλουτούς. Το μόνο που θα χρειαστείτε, είναι μία ελβετική μπάλα.

Δείτε ακόμη: Απόκτησε τέλεια οπίσθια για brazilian μαγιό με μία άσκηση! (Βίντεο)

1η άσκηση


Αρχίστε τοποθετώντας μια ελβετική μπάλα ανάμεσα στα πόδια σας και ξαπλώστε στην πλάτη σας (τα πόδια παρατεταμένα προς το ταβάνι). Με τα χέρια σας έξω σε θέση Τ και κρατώντας τα πόδια σας ίσια, χαμηλώστε τα πόδια σας προς το πάτωμα (περίπου στη μέση), περιστρέψτε τη μπάλα προς τα δεξιά, περιστρέψτε πίσω στο κέντρο και σηκώστε τα πόδια πίσω στη θέση εκκίνησης. Επαναλάβετε στα αριστερά.

2η άσκηση

Γονατίστε μπροστά από μια μπάλα γυμναστικής και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα, στο άνοιγμα των ώμων σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας τεντωμένα πάνω στην μπάλα γυμναστικής ώστε το κεφάλι σας, οι γλουτοί σας και οι φτέρνες σας να βρίσκονται σε μια ευθεία. Αργά, πάρτε το ένα πόδι από την μπάλα γυμναστικής και χαμηλώστε το πλάγια, δίπλα στην μπάλα ώστε να ακουμπήσουν τα δάχτυλα του ποδιού σας το έδαφος. Επιστρέψτε το πόδι σας αργά, πάνω στην μπάλα και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Συνεχίστε να εναλλάσσετε πλευρές.

3η άσκηση

Ακούμπησε το κάτω μέρος της πλάτης σας στην μπάλα γυμναστικής και βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας με ανοιχτούς αγκώνες. Συγκεντρωθείτε στους κοιλιακούς σας και αργά αργά, εκτελέστε μια σύσπαση (ροκάνισμα) έτσι ώστε ο αριστερός σας αγκώνας να δείχνει προς το δεξί σας γόνατο. Κράτησε αυτή την θέση σύσπασης για 1 δευτερόλεπτο και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση με χαλάρωση των κοιλιακών σας. Μετά επανάλαβε από την αντίθετη μεριά.

Δείτε ακόμη: Θέλεις να λεπτύνουν τα πόδια σου; Αυτό είναι το πρόγραμμα που πρέπει να κάνεις

4η άσκηση

Ξαπλώστε πάνω σε μια μπάλα γυμναστικής, με το στομάχι σας να ακουμπάει στην μπάλα και τα τις φτέρνες των ποδιών σας να ακουμπάνε σε ένα τοίχο. Χαλαρώστε ώστε το στήθος σας να ακολουθεί την φυσιολογική καμπύλη της μπάλας. Σφίξτε τον κορμό σας και πιέζοντας τους ραχιαίους σας, ανασηκώστε δυναμικά τον κορμό σας, ώστε το στήθος σας να απομακρυνθεί από την μπάλα και το σώμα σας να σχηματίσει μια ευθεία. Κρατήστε αυτή την θέση για 1 δευτερόλεπτο και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

5η άσκηση

Τοποθετήστε την μπάλα στον τοίχο και τη μέση σας στην μπάλα σε όρθια στάση, έτσι ώστε να νιώθετε ότι η μπάλα αποτελεί στήριγμα για εσάς. Εκτελέστε καθίσματα (squat) έως ότου τα γόνατά σας σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Εκτελέστε 15 επαναλήψεις και στην τελευταία επανάληψη μείνετε για λίγο ακίνητοι ή εκτελέστε μικρές επαναλήψεις.

6η άσκηση

Τοποθετήστε τη μπάλα στο πάτωμα και ξαπλώστε ανάσκελα πάνω της με την πλάτη να ακουμπά σχεδόν ολόκληρη και τα πόδια να στερεώνονται στο πάτωμα με τα γόνατα σε ορθή γωνία. Κρατήστε τα χέρια σε γροθιές, κάτω από το πηγούνι. Εκτελέστε όσες επαναλήψεις μπορείτε για 2-3 σετ.