Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής για ανόρθωση στήθους και χεριών!

Αυτές είναι οι ασκήσεις βήμα - βήμα!

Αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής για ανόρθωση στήθους και χεριών!
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 20.11.2018 14:32

Οι περισσότερες γυναίκες ζητούν ασκήσεις για κοιλιακούς και πόδια παραμελώντας το επάνω μέρος του σώματος.

Αυτό που τους λέω πάντα είναι ότι το επάνω μέρος είναι πιο εκτεθειμένο τους καλοκαιρινούς μήνες. Κοντομάνικα μπλουζάκια, ραντάκια, στράπλες εκθέτουν τα χέρια μας σε καθημερινή βάση! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Απέκτησε τα οπίσθια των ονείρων σου και γίνε... Λατίνα με 4 απλές ασκήσεις!

Ασκήσεις στήθους και χεριών λοιπόν:

Ενώνουμε τις παλάμες μας μπροστά από το στήθος, σαν να προσευχόμαστε, και τις πιέζουμε δυνατά μεταξύ τους τουλάχιστον για 30 φορές. Ακόμα πιο έντονη μπορεί να γίνει η άσκηση εάν πιέσουμε ένα αντικείμενο όπως μικρή μαλακή μπάλα, χονδρό μαξιλάρι , δακτυλίδι της μεθόδου Pilates. Η άσκηση γυμνάζει στήθος (θωρακικούς μύες), πρόσθιο μέρος του ώμου (πρόσθια μοίρα δελτοειδή) και δικέφαλο βραχιόνιο.


Push ups! Γονατίζουμε με τα γόνατα να ακουμπούν σε μία μαλακή επιφάνεια. Φέρνουμε το σώμα μας σε μία ευθεία γραμμή και ανοίγουμε τα χέρια λίγο πιο πολύ από το άνοιγμα των ώμων. Οι παλάμες να κοιτούν μπροστά. Κάνουμε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Δείτε ακόμη: Ιωάννα Μπέλλα: Η ιδανική άσκηση που ακολουθεί για τέλειους γλουτούς!

Ξαπλώνουμε με την πλάτη και τα πόδια λυγισμένα (σε ημι-ύπτια κατάκλιση).Ενώνουμε τις παλάμες πάνω από το στήθος ακριβώς. Μετακινούμε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και πάλι μπροστά (άσκηση pull over), χωρίς να ανοίξουν οι παλάμες μας. Εάν έχουμε να κρατήσουμε και ένα βαράκι έως 3 κιλά θα ήταν το ιδανικό.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άσκηση για να ανορθώσει ένα πεσμένο στήθος καθότι το στήθος είναι αδένας και όχι μυς για να το γυμνάσουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ωστόσο, είναι να ενισχύσουμε με αυτές τις ασκήσεις –και άλλες πολλές- τους θωρακικούς μύες έτσι ώστε να «γεμίσει» η περιοχή πάνω από το στήθος και να μην φαίνεται έντονη η απόσταση ώμων και μαστού, καθώς και να διορθώσουμε την κακή στάση γυμνάζοντας την πλάτη και τους έξω στροφείς του ώμου. Αυτά τα σημεία θα τα δούμε την επόμενη εβδομάδα...

Share