Το ρόφημα που υπόσχεται θαύματα πριν το γυμναστήριο!

Δοκιμάστε το!

Το ρόφημα που υπόσχεται θαύματα πριν το γυμναστήριο!

Ο καφές το πρωί σε πειράζει στα νεύρα, το βράδυ σου προκαλεί αϋπνίες… Τελικά πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να απολαύσεις το καφεδάκι σου; Η απάντηση; Πριν το γυμναστήριο!


Σύμφωνα με έρευνα του Μπρούνο Γκουαλάνο, καθηγητή φυσιολογίας στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, η καφεΐνη, μπορεί να επηρεάσει θετικά τις επιδόσεις μας στη γυμναστική, βελτιώνοντας την αντοχή μας και χαρίζοντάς μας περισσότερη ενέργεια. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Power of Love - Αποκλειστικό: Αποχωρεί και ο Γιάννης από το σπίτι! Οι φωτογραφίες με την Αργυρώ εκτός παιχνιδιού!

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το olivemagazine.gr, ο καθηγητής Γκουαλάνο, χώρισε 40 ποδηλάτες σε τρεις ομάδες κι έδωσε στη μία ένα χάπι καφεΐνης που αντιστοιχούσε περίπου σε 4 κούπες καφέ, στην άλλη ένα χάπι placebo, δηλαδή ένα χάπι που στην ουσία δεν είχε καμία θεραπευτική ιδιότητα και στην τελευταία δεν έδωσε τίποτα.

Δείτε ακόμη: Καταπέλτης η Φαίη Σκορδά! Δεν φαντάζεστε με πόση διαφορά πέρασε Κουκου και Καινούργιου!

Στη συνέχεια τους ζήτησε να κάνουν ποδήλατο όσο πιο έντονα μπορούσαν έως ότου κάψουν 450 θερμίδες. Με το πείραμα αυτό μπόρεσε έτσι ο Γκουαλάνο να δει ακριβώς την επιρροή που έχει στον οργανισμό η καφεΐνη, με την πρώτη ομάδα να έχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα κατά 2,2% σε σχέση με την δεύτερη και κατά 3,3% σε σχέση με την τρίτη.Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πας γυμναστήριο μαζί με το νερό και το ρόφημα πρωτεΐνης σου, μην ξεχάσεις να πάρεις και το καφεδάκι σου!