Οι σωστές ασκήσεις γυμναστικής ανάλογα με το σωματότυπο σου! Εσύ ξέρεις τον δικό σου;

Εσένα ποιος είναι ο σωματότυπος σου;

Οι σωστές ασκήσεις γυμναστικής ανάλογα με το σωματότυπο σου! Εσύ ξέρεις τον δικό σου;

Εσύ γνωρίζεις το σωματότυπο σου; Αν τον ξέρεις τότε δεν θα σου είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες ασκήσεις που πρέπει να κάνεις.

Για εσένα που δεν τον γνωρίζεις, βρες τον δικό σου και ξεκίνα τις ασκήσεις για να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Θέλεις καλλίγραμμες και τέλειες γάμπες; Αυτές οι 10λεπτες ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να τις αποκτήσεις!

Το αχλάδι

Τα σημεία που «προβληματίζουν» τις γυναίκες μ’ αυτό τον σωματότυπο είναι η ανοιχτή περιφέρεια και οι μηροί. Για να πετύχετε την συμμετρία, θα πρέπει να δυναμώσετε τον πάνω κορμό σας. Η μέτριας έντασης αεροβική γυμναστική, όπως το σκοινάκι και το ποδήλατο είναι ιδανικές για εσάς.

Το μήλο

Οι γυναίκες μ’ αυτό τον σωματότυπο έχουν στρογγυλό πάνω κορμό, ανοιχτές πλάτες, πιθανώς κοιλίτσα και ανοιχτή μέση σε σχέση με τους γοφούς και τους ώμους. Η κολύμβηση και το ποδήλατο σας ταιριάζουν «γάντι» ενώ η γιόγκα και το πιλάτες είναι ιδανικά αν είστε γραμμένες στο γυμναστήριο γιατί θα δυναμώσουν τον κορμό σας.

Δείτε ακόμη: Οι 2 top ασκήσεις για τη χαλάρωση στα μπράτσα!

Ο χάρακας

Φαινομενικά δεν έχει «αδύναμα» σημεία, αφού το σώμα του είναι συμμετρικό, ωστόσο δεν έχει καθόλου καμπύλες. Γι’ αυτό, η γυμναστική σας πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που θα τονίσουν τους γλουτούς αλλά και θα δυναμώσουν τους μύες. Το τρέξιμο και η κολύμβηση θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο σώμα σας σχήμα.

Δείτε ακόμη: 6 εύκολα tips για να γυμναστείς σωστά μόνη σου!

Η κλεψύδρα

Οι ώμοι και οι γοφοί έχουν το ίδιο φάρδος, η μέση είναι λεπτή και οι γλουτοί τονισμένοι. «Μελανό» σημείο δεν υπάρχει, ωστόσο αν επιλέξετε να κάνετε γυμναστική, προτιμήστε να επικεντρωθείτε στα άκρα και την κοιλιά. Το σχοινάκι, το στατικό ποδήλατο και το γρήγορο περπάτημα είναι μερικές από τις καλύτερες μορφές γυμναστικής για εσάς.

Ανάποδο τρίγωνο

Ο θώρακας είναι αρκετά φαρδύς σε σχέση με το κάτω μέρος του κορμού. Οι κατάλληλες ασκήσεις είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μικρότερες διαστάσεις στα «ανοιχτά» μέρη του σώματός σας.