Τα Dos&Don'ts του να φοράς μακιγιάζ ενώ γυμνάζεσαι

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τα Dos&Don'ts του να φοράς μακιγιάζ ενώ γυμνάζεσαι

Αν είσαι κι εσύ από τις γυναίκες που επιλέγουν να φοράνε μακιγιάζ ενώ γυμνάζονται πρέπει να σταματήσεις μιας και δεν κάνει και τόσο καλό στο δέρμα σου. Παρακάτω σου έχουμε όλα τα Dos&Don'ts που πρέπει να ακολουθήσεις εάν θέλεις να έχεις ένα λαμπερό πρόσωπο.

Ένα από τα οφέλη του να δουλεύεις από το σπίτι είναι ότι κάθε πρωί δε χρειάζεται να ξυπνήσεις για να βαφτείς προκειμένου να πας στη δουλειά σου.

Ακόμα ένα όφελος λοιπόν είναι ότι καμία δε βάφεται για να γυμναστεί από το σπίτι. Αυτό μάλιστα είναι μία συνήθεια που θα έπρεπε να υιοθετήσουμε γενικά, μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιδρώτας σε συνδυασμό με το μακιγιάζ κάνει κακό στο δέρμα μας.

Μιας και είπαμε για το μακιγιάζ, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά σε όσα λένε οι ειδικοί για το ότι δεν πρέπει να παίρνεις καλλυντικά από φίλες σου.

Η άσκηση από μόνη της κάνει καλό στο δέρμα μιας και συνδέεται με το κατά πόσα γερνάει το πρόσωπό μας. Εν ολίγοις η τακτική γυμναστική σε κάνει να φαίνεσαι νεότερη. Τέλειο;

Γυμναστική και μακιγιάζ

Ο ιδρώτας μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο δέρμα σου, μιας και βοηθάει τους πόρους να ανοίξουν και να άρα την επιδερμίδα να αναπνεύσει καλύτερα. Πότε σταματάει αυτή η διαδικασία; Όταν καλύπτουμε τους πόρους με μακιγιάζ.

Το ιδανικό θα ήταν λοιπόν να μην φοράς καθόλου makeup όταν γυμνάζεσαι. Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο αμέσως μετά τη δουλειά αφαίρεσε το απλά με μαντιλάκια, αν όμως περάσεις από το σπίτι καθάρισε κανονικά το πρόσωπό σου.

Αν παρόλα αυτά εσύ εξακολουθείς να θέλεις να φορέσεις μακιγιάζ για να έχεις λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση τότε κάνουμε πίσω. Δεν μπορούν όλοι να ιδρώσουν με γυμνό δέρμα.

Παρακάτω σου έχουμε μερικά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν αν τελικά επιλέξεις να γυμναστείς βαμμένη:

Καταρχάς στην αγορά κυκλοφορούν ένα σωρό καλλυντικά τα οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένα για τη γυμναστική ωστόσο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μία ελαφριά βάση και μία αδιάβροχη μάσκαρα.

Αν γυμναστείς με μακιγιάζ, φρόντισε να το αφαιρέσεις όλο αφού τελειώσεις και να το ξαναβάλεις μετά.