Καλοκαίρι και ενυδάτωση!

Καλοκαίρι και ενυδάτωση!

Εύκολα tips για να διατηρείς την ενυδάτωση του οργανισμού σου στα ύψη, από την Fitness Coach, Σάντυ Κανιού!

σάντυ κανιού

Η ενυδάτωση του οργανισμού μας, παραμένει μια πολύ σημαντική υπόθεση όλους τους μήνες του χρόνου, ειδικά όμως τις ημέρες του καλοκαιριού χρειαζόμαστε μια επιπλέον προσοχή στο κομμάτι αυτό.

Ο πιο γνωστός τρόπος να παραμένουμε ενυδατωμένοι είναι η κατανάλωση νερού. Ωστόσο, πολλοί από εμάς, αμελούμε να πίνουμε την κατάλληλη ποσότητα, λόγω της έντονης καθημερινότητας.

Ας δούμε τους τρόπους που μπορούμε να παραμένουμε ενυδατωμένοι καθημερινά.

Πιες ένα ποτήρι νερό ,το πρωί, με άδειο στομάχι

Το νερό το πρωί ενεργοποιεί το μεταβολισμό, αποτοξινώνει καθώς ελέγχει και τα επίπεδα της όρεξης.

Να θυμάσαι να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό

Έχοντας μαζί σου το δικό σου μπουκάλι σε εμφανές σημείο, θα θυμηθείς πως πρέπει να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα για να πιείς νερό.

Προτίμησε να καταναλώνεις τρόφιμα πλούσια σε νερό

Φρούτα και λαχανικά μπορούν να αποτελέσουν μια έξτρα λύση στην καθημερινή σου ενυδάτωση. Νούμερο ένα επιλογή αποτελεί το αγγούρι το οποίο αποτελείται κυρίως από νερό.

Περιόρισε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ

Ο καφές και το αλκοόλ είναι διουρητικά, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται ο οργανισμός σου. Μη ξεχνάς να αντισταθμίζεις πίνοντας παράλληλα και νερό

Δώσε στο νερό σου γεύση και χρώμα

Συνταγή 1

Θα χρειαστείς:

  1. Αγγούρι
  2. Λεμόνι
  3. Τζίντζερ σκόνη

Γέμισε μια κανάτα με νερό, κόψε ένα αγγούρι σε φέτες καθώς και ένα λεμόνι. Ρίξε τα μέσα στην κανάτα με το νερό και προσέθεσε λίγο τζίντζερ σε σκόνη… Τοποθέτησε στο ψυγείο, άσε λίγη ώρα να δώσουν άρωμα τα υλικά στο νερό καθώς και να το εμπλουτίσουν με τα αντιοξειδωτικά τους συστατικά.

Συνταγή 2

Θα χρειαστείς:

  1. Λεμόνι
  2. Μαϊντανό

Ζέστανε ένα λίτρο νερό και όταν αποσύρεις από τη φωτιά, τοποθέτησε μέσα στο νερό τα φύλλα του μαϊντανού. Όταν το νερό αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα, σούρωσέ το και ρίξε μέσα μισό λεμόνι.

Facebook: Σάντυ Κανιού Wellness Coach

Instagram: sandy.kaniou