Γύρισες από τις διακοπές, παρέα με λίγα παραπάνω κιλά?

Γύρισες από τις διακοπές,  παρέα με λίγα παραπάνω κιλά?

Δεν πειράζει…. Αυτό δείχνει πως πέρασες πραγματικά καλά και ευχαριστήθηκες τις διακοπές σου…. Τώρα όμως οφείλεις να θυμίσεις στον εαυτό σου τις καλές του συνήθειες. Αυτές δεν είναι άλλες από τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Στο σημερινό μας άρθρο θα παρουσιάσουμε ένα Mini αερόβιο πρόγραμμα.

Ξεκινάμε με επιτόπιο τρέξιμο 1’

Αυξομειώνουμε την ένταση κάθε 15”

Έπειτα, συνεχίζουμε με 15 γρήγορα καθίσματα φροντίζοντας όμως τα γόνατα τα μην περνούν τις μύτες των ποδιών καθώς και η πλάτη να παραμένει σε ευθεία(χωρίς να σκύβω).

Mini break για λίγες ανάσες και

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά με τον ίδιο τρόπο.

Break 1’ και λίγο νερό

Επόμενη άσκηση τα jumping jacks .

Χρονομετρώ 45” Και χαλαρώνω 25”

Επαναλαμβάνω το ίδιο ακόμα μια φορά.

Break 1’ και λίγο νερό.

Επόμενη άσκηση, η σανίδα με ήπια αλματάκια.

Πιο συγκεκριμένα, έρχομαι στη θέση της σανίδας, ( το σώμα σε πλήρη ευθεία), και κάνω μικρές αναπηδήσεις με τις μύτες των ποδιών μου, μετρώντας 15 επαναλήψεις.

Κάνοντας ένα mini break για λίγες αναπνοές, επανέρχομαι στη θέση της σανίδας και παραμένω σταθερά για 45’’ έως 1’ ανάλογα το επίπεδο του κάθε ασκούμενου.

γυμναστική

Κάπου εδώ κλείνουμε με λίγες διατάσεις.

Ξαπλώνω ανάσκελα, φέρνω τα γόνατα μου στο στήθος, τα αγκαλιάζω και κάνω δεξιόστροφες και αριστερόστροφες κινήσεις για να αποφορτίσω τη μέση μου.

Επιστρέφω στην αρχική θέση, ανάσκελα με τα πόδια σταυροπόδι. Το πόδι που βρίσκεται επάνω το τραβάω με τα χέρια μου προς το στήθος και μένω στο σημείο, μετρώντας μέχρι το 6.

Επαναλαμβάνω το ίδιο και για το αντίθετο πόδι.

Τέλος, τοποθετώ το σώμα μου σε θέση τετραποδική, και κάνω τη διάταση της γάτας.

Εισπνέω από τη μύτη και σπρώχνω τη ράχη μου προς τα πάνω,(δημιουργών μια μικρή καμπούρα) , μαζεύοντας τους γλουτούς προς τα μέσα και στη συνέχεια εκπνέω από το στόμα ενώ βυθίζω τη ράχη προς τα κάτω, σπρώχνοντας τους γλουτούς προς τα πίσω.

Καλή επιτuχία!

Facebook: Σάντυ Κανιού Wellness Coach

Instagram: sandy.kaniou