Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Όταν έχω περίοδο μπορώ να καθαρίζω την ευαίσθητη περιοχή με ειδικά προϊόντα ή απαγορεύεται;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά

HEALTH NEWS 22.06.2017 11:08

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή; Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορώ να καθαρίζω την ευαίσθητη περιοχή με ειδικά προϊόντα ή απαγορεύεται;

Ο κόλπος περιέχει αρκετούς μικροοργανισμούς (σε μικρές ποσότητες) μαζί με γαλακτοβάκκιλους, οι οποίοι αποτελούν τη φυσική άμυνά του και μειώνουν το pH του. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες (αύξηση της θερμοκρασίας, υγρασία, μείωση γαλακτοβάκκιλων), οι παθογόνοι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται και εμφανίζονται τα συμπτώματα τις κολπίτιδας (κνησμός, δύσοσμα κολπικά υγρά κ.λπ.). Οι ενδοκολπικές πλύσεις απομακρύνουν τους γαλακτοβάκκιλους, οι οποίοι συντηρούν τη φυσική χλωρίδα του κόλπου, με αποτέλεσμα τη διαταραχή της ισορροπίας και κατ’ επέκταση του pH του κόλπου, το οποίο προφυλάσσει από τους διάφορους μικροοργανισμούς. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνονται μία φορά τον μήνα ή μετά από σύσταση του γυναικολόγου σου. Η καθημερινή εξωτερική πλύση με ειδικά προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου.Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Η χημική δίαιτα των 7 ημερών: Xάσε μέχρι και 6 κιλά λίπους!

Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 τρόποι για να σταματήσεις να βασανίζεσαι

Κάνε την ζωή σου πιο…Fina!!!

Share