Οι Ιταλοί μίλησαν και είπαν ότι τα μακαρόνια δεν παχαίνουν!

Οι Ιταλοί μίλησαν και είπαν ότι τα μακαρόνια δεν παχαίνουν!
Πρόκειται για μια έρευνα που ανακούφισε πολλούς λάτρεις των ζυμαρικών. Συμπτωματικά μάλιστα η έρευνα αυτή διεξήχθη από Ιταλούς...το συμπέρασμα της οποίας έδειξε ότι τα μακαρόνια όχι απλά δεν παχαίνουν αλλά μπορεί να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα, αρκεί να καταναλώνονται μόνα τους χωρίς extra λιπαρές απολαύσεις.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Neurologico Mediterraneo Neuromed κατέληξαν, μέσω της έρευνας, στο συμπέρασμα ότι όχι απλώς τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας δεν σχετίζονται με την κατανάλωση ζυμαρικών, αλλά στην πραγματικότητα η κατανάλωσή τους έχει αντίθετα αποτελέσματα. Διαβάστε παρακάτω:

Οι ειδικοί υπερασπίζονται τον ρόλο των ζυμαρικών στη μεσογειακή διατροφή και θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνουν τμήμα της, συμπληρώνοντας ότι, όπως όλα τα φαγητά, χρειάζονται ένα μέτρο στην κατανάλωσή τους.
Τονίζουν επίσης ότι το κυρίως πρόβλημα δημιουργείται από τα «συνοδευτικά» των ζυμαρικών, δηλαδή τις κάθε είδους σάλτσες που έχουν μαγειρευτεί με πολλά λιπαρά, τα συνοδευτικά τυριά κλπ.
Το παραπάνω άρθρο έχει ως στόχο τη γενική ενημέρωση και σε καμία περίπτωση δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε απορία - πληροφορία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα στο Youweekly.gr:

Βάλε την τσουκνίδα στη ζωή σου με τα θαυματουργά οφέλη της.

Ιδρώνεις συνέχεια; Μάθε που οφείλεται και πώς να το περιορίσεις για να μην νιώθεις άβολα

Μην κοιμάσαι με τα μαλλιά σου βρεγμένα. Κρύβονται κίνδυνοι