Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ! Μεγάλη προσοχή σε αυτό το ρόφημα

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ! Μεγάλη προσοχή σε αυτό το ρόφημα
HEALTH NEWS 21.07.2017 17:57

Ανακοίνωση, με την οποία εφιστά την προσοχή τους καταναλωτές για παραπλανητικές αναφορές σε διαφημίσεις προϊόντων, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων με αφορμή το αδυνατιστικό ρόφημα σοκολάτας Choco Slim.

"Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων (Ε.Φ.Ε.Τ.), µε αφορµή την προώθηση προϊόντος µεταξύ άλλων και µέσω τηλεοπτικών εκποµπών µε την εµπορική ονοµασία «CHOCO SLIM» µε επίκληση της πιστοποίησής του από τον Ε.Φ.Ε.Τ. ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίµων (EFSA), ενηµερώνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιµα. διαβάστε παρακάτω...

Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφηµίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίµων, οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόµως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίµων από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και την EFSA.

Η αποστολή του Ε.Φ.Ε.Τ είναι η προστασία της υγείας και των συµφερόντων των καταναλωτών διασφαλίζοντας µε τη διενέργεια ελέγχων τη συµµόρφωση των τροφίµων που διατίθενται στην αγορά µε την κείµενη ενωσιακή και εθνική νοµοθεσία, ενώ o ρόλος της EFSA είναι η παροχή αντικειµενικών και ανεξάρτητων επιστηµονικών γνωµοδοτήσεων σε θέµατα ασφάλειας τροφίµων, οι οποίες δεν αποτελούν νοµοθετική πράξη ή είδος πιστοποίησης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Καρκίνος του πέους: Από τι μπορεί να προκληθεί και πως αντιμετωπίζεται; Τεράστια προσοχή!

Βρήκαμε το μυστικό για να αδυνατίσεις. Και βρίσκεται σε αυτό εδώ το άρθρο.

Αυτά τα δέκα λεπτά γυμναστικής κάνουν οι άγγελοι της Victoria’s Secret κι έχουν θεϊκά κορμιά

 

Share