Τέσσερα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το γυναικείο στήθος

Τέσσερα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το γυναικείο στήθος
Το γυναικείο στήθος αποτελεί συχνά το επίκεντρο της μόδας, της σeξουαλικής έλξης αλλά και της υγείας.

Άλλες γυναίκες προτιμούν να το καλύπτουν, άλλες να το αναδεικνύουν και άλλες παραπονιούνται ότι θα το ήθελαν λίγο διαφορετικό. Υπάρχουν, ωστόσο, πράγματα που δεν ξέρουν όχι μόνο οι άνδρες αλλά ούτε οι γυναίκες για το στήθος τους.

Δείτε μερικά από αυτά...

Το μέγεθος του στήθους αλλάζει

Σε πολλές γυναίκες το στήθος έχει μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της προεμμηνορροϊκής φάσης, επειδή το σώμα έχει υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης και προλακτίνης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNN. Η αύξηση του μεγέθους του στήθους είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά της εγκυμοσύνης, ενώ ορισμένοι σεξολογοι υποστηρίζουν ότι το στήθος μπορεί να διογκωθεί έως και 25% κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής διέγερσης.

Το αριστερό στήθος είναι συνήθως μεγαλύτερο

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν το ένα στήθος μεγαλύτερο από το άλλο. Και περίπου στο 65% των γυναικών, είναι το αριστερό.

Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του στήθουςμε την πάροδο του χρόνου! Γι’ αυτό οι γιατροί προτείνουν να βάζετε ένα μαξιλάρι κάτω από το στήθος σας για υποστήριξη κάθε βράδυ.

Ο μέσος όρος βάρους ενός στήθους είναι μισό κιλό

Κάθε στήθος ζυγίζει κατά μέσο όρο μισό κιλό. Κάθε μαστός συμβάλει στο 4%-5% του σωματικού λίπους. Σε μία μέση γυναίκα το στήθος καταλαμβάνει μόλις το 1% του συνολικού βάρους του σώματος.

baby.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

SOS από καθηγητή Τοξικολογίας: «Έγκυοι και ευπαθείς ομάδες μην πλησιάζουν καν στις μολυσμένες παραλίες»

«Γίνεται να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο;» – Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά…

Mήπως προσπαθείτε και δε μπορείτε να κάνετε παιδάκι αν και δεν έχετε κανένα πρόβλημα;