8 Σημάδια που δείχνουν ότι ο κόλπος σας δεν είναι υγιής! Αυτά είναι τα 11 πράγματα που πρέπει να κάνετε γι’αυτό!

8 Σημάδια που δείχνουν ότι ο κόλπος σας δεν είναι υγιής! Αυτά είναι τα 11 πράγματα που πρέπει να κάνετε γι’αυτό!

Ένας υγιής κόλπος είναι κάτι που πρέπει να φροντίσει κάθε γυναίκα. Ένας υγιής κόλπος είναι A healthy vagina is something every woman should care about.

Ο υγιής κόλπος είναι όξινος και έχει υψηλές ποσότητες χρήσιμων βακτηρίων για να διατηρήσει ισορροπημένες τιμές pH και να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων. Διαβάστε παρακάτω...

Μια μικρή ποσότητα υγρών είναι επίσης ένα σημάδι ενός υγιούς κόλπου. Η διαταραχή των φυσιολογικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Προειδοποίηση και συμπτώματα ενός μη-υγιή κόλπου:

– Κνησμός και καύση στον κόλπο και το αιδοίο

– Έκκριση μεγάλης ποσότητας υγρών

– Φλεγμονή και επώδυνη βλεννογόνο

– Κακή εμφάνιση με σημάδια βλάβης στον κόλπο

– Άσχημη μυρωδιά

– Αιμορραγία, ειδικά μετά το σεξ

– Ξηρός κόλπος

Δείτε ακόμη: Η χημική δίαιτα των 7 ημερών: Xάσε μέχρι και 6 κιλά λίπους!

Μπορείτε να κρατήσετε τον κόλπο σας υγιή αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές:

Διατηρήστε την ισορροπία του pH χωρίς να πλυθείτε

Το ντους είναι επιβλαβές για τον κόλπο. Παρεμβάλλεται στις τιμές του pH μειώνοντας την οξύτητά του και καθιστώντας τον ευάλωτο σε λοιμώξεις. Τα κανονικά επίπεδα pH κυμαίνονται μεταξύ του 3,8 και του 4,5. Αν ο κόλπος σας μυρίζει ισχυρά επισκεφθείτε έναν γιατρό, διότι το μπάνιο θα καλύψει μόνο τη μυρωδιά και δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Μείνετε μακριά από το πρόχειρο φαγητό

Το γρήγορο φαγητό εμποδίζει την ισορροπία του pH. Η ζάχαρη, οι υδατάνθρακες και τα ποτά φρούτων μπορούν να προκαλέσουν ζυμομύκητες.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Τα υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα είναι απαραίτητα εάν θέλετε έναν υγιή κόλπο και σώμα. Το Γιαούρτι και ο χυμός βακκίνιων μπορεί να βοηθήσει ενάντια στις μολύνσεις και του ζυμομύκητα, και η σόγια μπορεί να βοηθήσει αν έχετε ξηρό κόλπο.

Κάντε ασφαλές σεξ

Το ασφαλές σεξ και η χρήση προφυλακτικών προστατεύει από τις σeξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, μερικές από τις οποίες είναι ανίατες. Από το στόμα έως το κολπικό ή το πρωκτικό στο κολπικό σεξ απαιτείται ένα νέο προφυλακτικό για να σταματήσετε την μεταφορά βακτηρίων στον κόλπο.

Περιορίστε ή καλύτερα σταματήστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα επηρεάζει τους πνεύμονες, αλλά και τον κόλπο – η νικοτίνη εμποδίζει την ισορροπία των βακτηριδίων και προκαλεί έντονη οσμή και εμποδίζει τους πόρους στο αιδοίο.

Κρατηθείτε μακριά από τα αντιβιοτικά

Εάν είναι δυνατόν, μην πάρετε κανένα αντιβιοτικό. Μπορούν να έχουν μια αλυσιδωτή αντίδραση η οποία οδηγεί σε ζυμομύκητες. Εάν πρέπει να τα πάρετε, να καταναλώνετε μαζί κεφίρ, γιαούρτι και ζυμωμένα τρόφιμα γενικά για να περιορίσετε την μόλυνση.

Δείτε ακόμη: 11 Σημάδια ότι έχεις καρκίνο στον πνεύμονα! Ειδικά το 5ο το αγνοούμε όλοι

Αντιμετωπίστε τις λοιμώξεις από την αρχή

Οι μολύνσεις ζυμομύκητα, η τριχομονάδες και η βακτηριακή κολπίτιδα είναι τα τρία πιο κοινά προβλήματα του κόλπου. Η μη έγκαιρη θεραπεία τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αντιμετωπίστε τα με τοπικά ή από του στόματος φάρμακα.

Επιλέξτε προσεκτικά τα εσώρουχα σας

Το κολπικό δέρμα είναι ευαίσθητο, γι’αυτό να επιλέγετε πάντα εσώρουχα 100% βαμβακερά.

Δείτε έναν γυναικολόγο

Οι τακτικοί έλεγχοι στον γυναικολόγο είναι κρίσιμοι για την καλή κολπική υγεία. Η πρώτη εξέταση πρέπει να είναι 21 ετών ή σε διάστημα τριών ετών μετά την πρώτη επαφή. Οποιεσδήποτε αλλαγές στα κύτταρα του κόλπου μπορούν να παρατηρηθούν από τα τεστ Παπανικολάου που εκτελούνται από έναν γυναικολόγο.

Χρησιμοποιήστε μόνο νερό για να πλύνετε τον κόλπο σας

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο νερό για το πλύσιμο του κόλπου σας. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα υγιεινής.

Επιλέξτε το σαπούνι προσεκτικά

Χρησιμοποιήστε σαπούνια με ελαιόλαδο – δεν θα στεγνώσουν το δέρμα ούτε θα παραμορφώσουν τα επίπεδα pH.

Hornet.gr