Ποια είναι τα συμπτώματα εγκεφαλικού στη γυναίκα και πως να τα προλάβεις!

Ο οδηγός που σώζει ζωές!

Ποια είναι τα συμπτώματα εγκεφαλικού στη γυναίκα και πως να τα προλάβεις!

Εάν νομίζεις ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι… προνόμιο μόνο των ατόμων προχωρημένης ηλικίας, τότε κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Κι αυτό καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η νεαρή ηλικία δεν σημαίνει ότι είσαι και άτρωτη από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με νέα έρευνα, το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η τρίτη αιτία θανάτου στις γυναίκες στις ΗΠΑ και μάλιστα, το 34% των περιπτώσεων συμβαίνει σε γυναίκες κάτω των 65%. Διαβάστε παρακάτω...

Πώς, όμως, μπορείς να καταλάβεις ότι παθαίνεις εγκεφαλικό; Εκτός από τα κλασικά συμπτώματα που αφορούν και στα δύο φύλα (κατάρρευση του προσώπου σου, αστάθεια και αδυναμία, δυσκολία στην ομιλία), υπάρχουν συγκεκριμένα συμπτώματα εγκεφαλικού στις γυναίκες ή συμπτώματα που προειδοποιούν για την πιθανότητα εγκεφαλικού.

Δείτε ακόμη: "Τα υγρά μου μυρίζουν άσχημα! Είναι ανησυχητικό;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, όσο καλύτερα τα γνωρίζεις τόσο πιο πιθανό είναι αυτό να αποδειχθεί σωτήριο για τη ζωή σου σε περίπτωση που σου συμβεί κάτι τέτοιο.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα συμπτώματα εγκεφαλικού ή προειδοποίησης για εγκεφαλικό στις γυναίκες:

Λιποθυμάς ξαφνικά

Το να λιποθυμήσεις σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κυκλοφορικό σου. Σε περίπτωση που δεις ότι συμβαίνει συχνά και εντελώς ξαφνικά θα πρέπει οπωσδήποτε να δεις τον γιατρό σου.

Δεν ξέρεις που είσαι

Στην περίπτωση μια γυναίκας που παθαίνει εγκεφαλικό είναι πολύ πιθανή η έλλειψη επίγνωσης του που ακριβώς βρίσκεται και τι συμβαίνει γύρω της. Επίσης, οι ειδικοί τονίζουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών ουσιών αυξάνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό στις γυναίκες.

Δείτε ακόμη: "Έχω μικρή απώλεια ούρων όταν γυμνάζομαι! Πως να το αντιμετωπίσω;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Έχεις ζαλάδες και ναυτία

Το λεγόμενο «βέρτιγκο», δηλαδή ζαλάδες και ναυτία, είναι συνηθισμένο σύμπτωμα εγκεφαλικού στις γυναίκες, αν και δεν είναι ευρέως γνωστό. Κι αυτό, γιατί πρόκειται για ένα σύμπτωμα που μπερδεύεται με αυτά της τροφικής δηλητηρίασης.

Παθαίνεις επιληπτικές κρίσεις

Ο βασικός λόγος για τον οποίο το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ιδιαιτέρως θανατηφόρο είναι το γεγονός ότι προκαλεί σημαντική ζημιά στον εγκέφαλο, δυσκολεύοντας την λειτουργία του. Σημάδι εγκεφαλικής ζημιάς είναι και οι επιληπτικές κρίσεις. Οπότε εάν βιώσεις κάτι τέτοιο επισκέψου άμεσα τον γιατρό σου.

Έχεις επίμονο λόξιγκα

Ναι, μπορεί το να έχεις λόξιγκα να είναι καμιά φορά αστείο, όμως μόνο εφόσον διαρκεί το πολύ 30 δευτερόλεπτα. Εάν ο λόξιγκάς σου επιμένει μπορεί να είναι ένα σημάδι εγκεφαλικού.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com - boro.gr