Σου πέφτουν τα μαλλιά το καλοκαίρι; Σου έχουμε 6 συμβουλές για να τα σώσεις!

Έξυπνα tips....

Σου πέφτουν τα μαλλιά το καλοκαίρι; Σου έχουμε 6 συμβουλές για να τα σώσεις!

To καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και έχεις αρχίσει ήδη να παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου...πέφτουν;

Ναι η αλήθεια είναι πως λόγω του ήλιου και της θάλασσας, τα μαλλιά το καλοκαίρι είναι περισσότερο ευαίσθητα και χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Το Youweekly.gr σου δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για να προστατευτείς από την τριχοφυϊα τις μέρες του καλοκαιριού! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Λαμπερή μάσκα μαλλιών με πράσινο τσάι! Η συνταγή για τέλος στη ψαλίδα!

Μασάζ με λάδι

Ποιος δεν αγαπά ένα ζεστό μασάζ με λάδι; Όχι μόνο αναζωογονεί τις αισθήσεις σας αλλά και κάνει καλά στο τριχωτό της κεφαλής. Το ζεστό μασάζ με λάδι βοηθά τις ρίζες των μαλλιών να γίνουν πιο δυνατές και μπορούν να αποτρέψουν την πτώση των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε ορισμένα αιθέρια έλαια για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Θα αγαπήσετε το άρωμά της και θα ηρεμήσει τις αισθήσεις σας. Κάντε μασάζ με ζεστό λάδι τρεις φορές την εβδομάδα και θα παρατηρήσετε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην ποιότητα των μαλλιών σας. Αυξάνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας, καθιστώντας τις ρίζες των μαλλιών ισχυρότερες.

Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα

Όταν υποφέρετε από πτώση των μαλλιών, είναι καλύτερο να διατηρείτε τα χημικά προϊόντα μακριά. Αντ 'αυτού, επιλέξτε φυσικά συστατικά όπως το γάλα καρύδας. Το γάλα καρύδας είναι πλούσιο σε συστατικά που απαιτούνται για μαλλιά. Επίσης διατηρεί τα μαλλιά μαλακά και γερά. Τα εκχυλίσματα από φραγκοστάφυλο (Amla) έχουν επίσης χαλαρωτικά αποτελέσματα και βοηθούν στον έλεγχο της πτώσης των μαλλιών. Βοηθο'υν να κρατηθεί το κεφάλι δροσερό και είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για πιτυρίδα. Θυμηθείτε, η πιτυρίδα προκαλεί επίσης την πτώση των μαλλιών, ως εκ τούτου τα εκχυλίσματα φραγκοστάφυλων βοηθούν στην καταπολέμηση της ρίζας της πτώσης των μαλλιών!

Δείτε ακόμη: Μάσκα μαλλιών με μπανάνα! Δοκίμασε την και πες αντίο στο φριζάρισμα!

Εκχυλίσματα φρούτων

Αρκετά φυσικά συστατικά όπως ο χυμός σιταριού και ο χυμός αλόης-βέρα συμβάλλουν στη μείωση της πτώσης των μαλλιών. Το καλοκαίρι το τριχωτό σας μπορεί να στεγνώσει: Ένα ξηρό κρανίο μπορεί να επιδεινώσει την πτώση των μαλλιών. Ο χυμός αλόης-χυμού και σιταριού καταπολεμά την ξηρότητα και διατηρεί τα μαλλιά μαλακά και το τριχωτό της κεφαλής υγρό. Αυτοί οι χυμοί επίσης προωθούν την ταχύτερη ανάπτυξη των τριχών. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, αποτρέπει επίσης τη μόλυνση του τριχωτού της κεφαλής και ενισχύει τα μαλλιά από μέσα. Ένα καθαρό τριχωτό της κεφαλής είναι απαραίτητο για την υγιή μαλλιά, έτσι ώστε να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό για να μειώσει την τριχόπτωση το καλοκαίρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα συστατικά δύο φορές την εβδομάδα στο κρανίο σας.

Δίαιτα

Όταν πρόκειται για την υγεία, την περιποίηση του δέρματος ή ακόμα και τη φροντίδα των μαλλιών - η διατροφή λέξη επαναλαμβάνεται ένα εκατομμύριο φορές. Τα οφέλη από ένα ισορροπημένο γεύμα είναι τόσο βαθιά που η αναφορά του είναι απλώς αναπόφευκτη. Μια υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των τριχών. Ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια προάγουν την ανάπτυξη των τριχών. Η κατανάλωση πράσινων φυλλώδων λαχανικών προάγει την παχύτερη ανάπτυξη των τριχών και επίσης αποτρέπει την πτώση των μαλλιών το καλοκαίρι. Τα υγιή μαλλιά χρειάζονται πρωτεΐνες, ασβέστιο και μέταλλα. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στη σωστή ποσότητα σε φυλλώδη λαχανικά, γάλα, αυγά και όσπρια.

Δείτε ακόμη: Ανακαλύπτοντας μια νέα εμπειρία ενυδάτωσης!

Ενυδάτωση

Τα καλοκαίρια, αφυδατωνόμαστε πολύ γρήγορα. Το πόσιμο άφθονο νερό εμποδίζει επίσης την πτώση των μαλλιών. Το νερό είναι μια φυσική θεραπεία για αρκετές συνθήκες. Όταν πίνετε νερό, τα κύτταρα του σώματος το απορροφούν αμέσως. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει τα θυλάκια τρίχας υγρά και ευλύγιστα. Η υφή των μαλλιών βελτιώνεται επίσης εάν πίνετε άφθονο νερό. Οι γιατροί προτείνουν την κατανάλωση τουλάχιστον 5-6 μπουκαλιών νερού κάθε μέρα. Οι επιβλαβείς τοξίνες εκκενώνονται από το σώμα με τη βοήθεια του νερού.

Άλλαξε τον τρόπο που περιποιείσαι τα μαλλιά σου

Εάν υποφέρετε ήδη από την πτώση των μαλλιών, οι μικρές αλλαγές μπορεί να προχωρήσουν πολύ. Για παράδειγμα, αλλάξτε σε ένα ήπιο σαμπουάν. Ακόμα και το σαμπουάν για τα μωρά είναι καλό καθώς περιέχουν πολύ λιγότερες χημικές ουσίες. Χρησιμοποιήστε μια χοντροκομμένη χτένα. Οι συσπειρωμένες βούρτσες μπορούν να τραβήξουν σκληρά τα μαλλιά σας προκαλώντας πτώση. Μην εκθέτετε το τριχωτό της κεφαλής σας στο σκληρό ηλιακό φως τα καλοκαίρια. Κρατήστε την προστατευμένη φορώντας ένα καπέλο ή ένα μαντήλι.