Κάηκες από τον ήλιο; 6 εύκολα tips για να ανακουφιστείς από τον πόνο!

Εύκολα και αποτελεσματικά!

Κάηκες από τον ήλιο; 6 εύκολα tips για να ανακουφιστείς από τον πόνο!

Το καλοκαίρι βρίσκεται ήδη στα μέσα του και ο ήλιος καίει και φέτος σαν τρελός!

Γνωρίζουμε πως ειδικά αυτή την εποχή το No.1 πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Το Youweekly.gr σου δίνει όλα τα απαραίτητα tips για να ανακουφιστείς από ένα επώδυνο κάψιμο από τον ήλιο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Έχεις καθυστέρηση; 6+1 αιτίες που η περίοδο σου έχει "ξερυθμιστεί"!

1. Καλύψου γρήγορα

Αν έχετε κάψει κατά λάθος το δέρμα σας στον ήλιο, καλύψτε τις πληγείσες περιοχές και παραμείνετε στη σκιά μέχρι να θεραπευτεί το ηλιακό σας έγκαυμα.

2. Άσε το δέρμα σου "να αναπνεύσει"

Φορέστε χαλαρά βαμβακερά ρούχα που επιτρέπουν στο δέρμα σας να «αναπνέει»πάνω από τις ηλιακά προσβεβλημένες περιοχές.

Δείτε ακόμη: Φουσκάλα στα πόδι: Εξαφάνισε την άμεσα σε 4 βήματα!

3. Ανακούφισε τον πόνο

Αν υποφέρεις από τον πόνο, τα αναλγητικά και τα παυσίπονα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού και στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από ηλιακά εγκαύματα. Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι ιδανικά και θα πρέπει να συνεχίζονται για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών εάν δεν υπάρχουν αντενδείξεις. Η παρακεταμόλη θα βοηθήσει στον πόνο, αλλά έχει δυστυχώς ελάχιστη επίδραση στη φλεγμονή.

Δείτε ακόμη: Είσαι έγκυος; 3+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις και δεν σου λέει κανείς!

4. Βάλε μία κρύα κομπρέσα

Ένα κόλπο που σίγουρα θα σε ανακουφίσει από τον πόνο είναι η τοποθέτηση πάνω στην καμμένη περιοχή μιας κομπρέσας. Πιο συγκεκριμένα, πότισε μια πετσέτα με κρύο νερό και σταδιακά θα αρχίσεις θα νιώθεις τον πόνο να απαλύνεται.

5. Προσοχή μετά το μπάνιο

Εάν έχεις καεί από τον ήλιο και μπήκες να κάνεις το καθιερωμένο σου ντους πρόσεχε ιδιαιτέρως! Μην τρίβεις το δέρμα σου με πετσέτα, αλλά απαλά άφησε το να στεγνώσει όταν βγεις. Μετά από μπάνιο ή ντους, χρησιμοποίησε μια αδιάβροχη κρέμα ή λοσιόν για να απαλύνει το δέρμα. Οι εφαρμογές αυτού του είδους είναι απαραίτητες για να μειωθεί η εμφάνιση του γνωστού "ξεφουδίσματος".

6. Δες έναν δερματολόγο

Εάν το έγκαυμα δεν λέει να υποχωρήσει ή εάν έχεις αγχωθεί υπερβολικά για το τι παραπάνω συνέπειες μπορεί να έχει, μην χάνεις χρόνο και επισκέψου έναν δερματολόγο , για να σου δώσει τις απαραίτητες συμβουλές.