Ουρολοίμωξη: Τα 7+1 tips που θα σε σώσουν!

Πώς θα προστατευθείς από την ουρολοίμωξη;

Ουρολοίμωξη: Τα 7+1 tips που θα σε σώσουν!

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και οι κίνδυνοι από αρρώστιες παραμονεύουν!

Το Youweekly.gr σου μαθαίνει πως να προστατευτείς από την ουρολοίμωξη για να μην περάσεις...μαύρο καλοκαίρι! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αποσύρεται από την αγορά γνωστή αλοιφή!

Σε γενικές γραμμές φρόντισε:

1. Να επισκέπτεσαι την τουαλέτα αμέσως μετά τη σεξουαλική πράξη. Βοηθά να αποβάλονται τα βακτηρίδια που πιθανά μπήκαν διαμέσου της ουρήθρας κατά την διάρκεια του σεξ.

2. Να μην αμελείς το να πας στην τουαλέτα, αμέσως μόλις αισθάνεσαι την ανάγκη. Τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν αν μείνουν στάσιμα στα ούρα.

3. Η υγιεινή στην τουαλέτα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σκουπίσου πάντα με φορά από μπροστά προς τα πίσω, για να μην μεταφέρεις μπροστά τα βακτηρίδια που εδράζονται στον πρωκτό.

4. Σημαντική είναι και η επιλογή εσωρούχου. Προτίμησε τα βαμβακερά εσώρουχα, αφού τα συνθετικά παγιδεύουν την υγρασία και την θερμότητα στην περιοχή και ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων. Πρόβλημα μπορεί να σου προκαλέσουν και τα στενά τζιν.

Δείτε ακόμη: Θες ολόλευκα δόντια; Απόκτησε τα με 5+1 φυσικούς τρόπους!

5. Πολλά υγρά καθημερινά είναι το μυστικό για την κατάλληλη πρόληψη. Τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό θα "καθαρίσουν" το ουροποιητικό σύστημα και θα μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

6. Υπάρχουν πολλές τροφές που προστατεύουν από την ουρολοίμωξη. Δύο με τρία φλυτζάνια χυμό φραγκοστάφυλου καθημερινά μειώνουν την ικανότητα των βακτηρίων να προσβάλουν το ουροποιητικό σύστημα. Ο χυμός μούρων και βατόμουρων μπορεί επίσης να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Τα κράνμπερυ είναι τέλος εξαιρετική τροφή για την πρόληψη της ουρολοίμωξης.

Δείτε ακόμη: Το ήξερες αυτό για την κανέλα; Το μυστικό για να βελτιώσεις την υγεία του οργανισμού σου!

7. Θα πρέπει επίσης να ελαττώσεις το αλκοόλ και τον καφέ, τα οποία ερεθίζουν την κύστη.

8. Στην υγιεινή της περιοχής βοηθά και η βιταμίνη C, που θα βρεις σε αφθονία στα πορτοκάλια. Επιπλέον, το ασκορβικό οξύ, μειώνει την συγκέντρωση μικροβίων στα ούρα και έτσι προλαμβάνει την λοίμωξη. Ασκορβικό οξύ βρίσκεται στα ακτινίδια, την παπάγια, τον μαϊντανό, τις φράουλες, το μπρόκολο και το μάνγκο.