Έχεις υγιή δόντια; Μάθε πως θα το ανακαλύψεις!

Όλα όσα αναφέρουν οι ειδικοί...

Έχεις υγιή δόντια; Μάθε πως θα το ανακαλύψεις!

Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική!

Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας, ότι η στοματική υγιεινή παίζει σπουδαίο ρόλο τόσο στην πρόληψη όσο και τη θεραπεία ορισμένων προβλημάτων που σχετίζονται με τα δόντια και τα ούλα μας, τα οποία βάλλονται καθημερινά από εκατοντάδες μικρόβια. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Έκτακτη ανακοίνωση του ΑΠΘ για την εποχική γρίπη: Πόσο επικίνδυνη είναι και πόσο προφυλάσσει το εμβόλιο!

Η φροντίδα των δοντιών και των ούλων πρέπει να αποτελεί καθημερινό μέλημα όλων μας. Το καθημερινό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος είναι απολύτως απαραίτητη συνήθεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, οι Έλληνες χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο μόνο 150 ml οδοντόκρεμας συγκριτικά με τα 250-300 ml που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και η κατάσταση των δοντιών μας είναι απογοητευτική.

Οι 6 στους 10 βουρτσίζουμε τα δόντια μας μόλις μία φορά την ημέρα ή πιο αραιά, ενώ μόνο οι 3 στους 10 τα βουρτσίζουμε 2 φορές την ημέρα.

Δείτε ακόμη: Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί άρον άρον φάρμακο για τα κόκκαλα!

Ο κανόνας λέει πως το τέλειο χαμόγελο (και το υγιές στόμα) απαιτούν δυο φορές την ημέρα πλύσιμο δοντιών (για περίπου δύο λεπτά) και πλύσεις με στοματικό διάλυμα.

Με τη σωστή και καθημερινή φροντίδα τα ούλα και τα δόντια μας μπορεί να παραμείνουν για πολλά χρόνια υγιή.

Υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να διαπιστώσετε εάν τα δόντια σας είναι υγιή, χωρίς να πάτε στον οδοντίατρο!

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι δεν βουρτσίζουν συχνά τα δόντια τους και πρέπει να πάνε στον οδοντίατρο, συνήθως τα βουρτσίζουν λίγο πριν πάνε στο ραντεβού.

Αλλά ο οδοντίατρος μπορεί να το καταλάβει αυτό με ένα απλό τρικ. Όταν ένας άνθρωπος φροντίζει σωστά τα δόντια του, τότε τα ούλα του έχουν ένα ανοιχτό ρόδινο χρώμα. Όταν όμως αμελεί την φροντίδα των δοντιών, τότε τα ούλα αλλάζουν χρώμα και γίνονται έντονα κόκκινα.

Το χρώμα των ούλων σας μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του στόματός σας. Η ουλίτιδα εμφανίζεται σε άτομα που δεν πλένουν συχνά τα δόντια τους.