Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σίγουρα αυτό δεν το γνώριζες! Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!

Όντως τώρα;

Σίγουρα αυτό δεν το γνώριζες! Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!
HEALTH NEWS 13.03.2019 14:06

Και τι έγινε που οι άντρες μπορούν να σηκώσουν περισσότερες σακούλες από τις γυναίκες ή να δουλέψουν σε μια οικοδομή; Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Αυτό το αποτέλεσμα που λέει πως το... ισχυρό φύλο είναι οι γυναίκες καθώς εκείνες ζουν περισσότερο. Διαβάστε παρακάτω...

Η αιτία φαίνεται πως είναι εξαιρετικά απλή. Οι άντρες είναι γενετικά πιο «αναλώσιμοι» σε σχέση με το υποτιθέμενο ασθενές φύλο, με άλλα λόγια οι γυναίκες ζουν πιο πολλά χρόνια λόγω της ανώτερης βιολογίας τους (που σχετίζεται με τη δυνατότητα της γέννας) και όχι του υποτιθέμενου λιγότερου στρες που λέγεται ότι έχουν σε σχέση με τους άντρες στη ζωή τους.

Αν και με το πέρασμα του χρόνου η «ψαλίδα» στο προσδόκιμο ζωής φαίνεται να κλείνει κάπως, παρ’ όλα αυτά τον τελευταίο λόγο τελικά τον λένε πάντα οι γυναίκες. Μάλιστα, όσο πιο προχωρημένη είναι η ηλικία, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση στο προσδόκιμο ζωής ανάμεσα στα δύο φύλα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!

Στην ηλικία των 85 ετών υπάρχουν κατά μέσο όρο έξι γυναίκες για κάθε τέσσερις άντρες, ενώ στην ηλικία των 100 ετών υπάρχουν υπερδιπλάσιες γυναίκες που τα έχουν εκατοστήσει σε σχέση με άντρες. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο άνθρωπος που ως γνωστόν έζησε περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον ήταν μια γυναίκα, η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Η νέα θεωρία που κερδίζει έδαφος και φιλοδοξεί να ρίξει φως σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρώπινης βιολογίας, διατυπώθηκε από τον καθηγητή Τομ Κέρκγουντ του πανεπιστημίου του Νιούκασλ, κορυφαίο γεροντολόγο διεθνώς, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντεπέντεντ» και το αμερικανικό περιοδικό «Scientific American».

Ο εν λόγω Βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι το γυναικείο σώμα είναι πιο ικανό να εκτελεί τις εργασίες «συντήρησης ρουτίνας» που απαιτεί ένας οργανισμός, προκειμένου να διατηρεί υγιή και ζωντανά τα κύτταρά του. Με τον τρόπο αυτό καθυστερεί τη γήρανση και τον θάνατο, παρά τη διαδεδομένη αντίληψη -ιδιαίτερα στους κύκλους των αισθητικών και της βιομηχανίας καλλυντικών, που παίρνουν υπόψη μόνο τις αλλαγές στο δέρμα- ότι οι άντρες γερνάνε πιο αργά από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Κέρκγουντ, υπάρχουν πλέον επαρκή επιστημονικά στοιχεία για να υποστηριχθεί ότι ουσιαστικά οι άντρες είναι βιολογικά πιο «αναλώσιμοι» από τις γυναίκες, επειδή τα κύτταρα του σώματός τους δεν είναι προγραμματισμένα να διαρκούν τόσο όσο των γυναικών. Η λεγόμενη «θεωρία του αναλώσιμου σώματος» τείνει πλέον να γίνει η κυρίαρχη επιστημονική θεωρία σχετικά με το γιατί γερνάμε και γιατί οι γυναίκες ζουν πιο πολύ.
Η θεωρία αναφέρει ότι αν και τα γονίδια είναι αθάνατα και μπορούν να ζήσουν για πάντα, με το να περνάνε από τη μια γενιά στην άλλη, το σώμα φθείρεται επειδή είναι σχεδιασμένο (γενετικά προγραμματισμένο) από την εξέλιξη και τη φυσική επιλογή να ζει μόνο όσο χρειάζεται για να μεταφέρει τα γονίδια στην επόμενη γενιά, συνεπώς είναι αναλώσιμο.

ΠΗΓΗ: ΤV24

Share