Φάγατε σκορδαλιά; Αυτός είναι ο τρόπος να εξαφανίσετε την μυρωδιά από πάνω σας!

Θα σας σώσει παιδιά!

Φάγατε σκορδαλιά; Αυτός είναι ο τρόπος να εξαφανίσετε την μυρωδιά από πάνω σας!

Χθες ήταν 25η Μαρτίου και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο συνοδευτικό της ημέρας αλλά και στο πώς θα εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά που αυτό αφήνει στο στόμα σας. Για όσους φλαγατε σκόρδο χθες μη το μετανιώνετε, δελιτε τα 7 θαυματουργλα οφέλη του!

Μιλάμε φυσικά για τη δυνατή, πιπεράτη και πεντανόστιμη σκορδαλιά που συνοδεύει κάθε τέτοια μέρα τον μπακαλιάρο και η οποία όσο νόστιμη είναι τόσο μεγάλη δυσωσμία αφήνει στο στόμα σας. διαβάστε παρακάτω...

Γιατί, όμως, μυρίζει άσχημα η ανάσα με το σκόρδο; Μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει ένα στοιχείο στο σκόρδο, η Allyl Methyl Sulfide, η οποία περνάει στο αίμα κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού του σκόρδου από τον οργανισμό. Έπειτα, πηγαίνει από το αίμα στα πνευμόνια και από εκεί εκπνέεται. Αυτό σημαίνει πως οι παρακάτω λύσεις που θα σας δώσουμε δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση, να καμουφλάρουν, δηλαδή, την άσχημη μυρωδιά.

Γάλα. Μελέτες έχουν δείξει πως η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα σας. Ένα ποτήρι γάλα, λοιπόν, θα βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Αν είστε από τους θαρραλέους μπορείτε να πίνετε και γάλα την ώρα που καταναλώνετε τη σκορδαλιά. Τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Πολύ καλό πλύσιμο των δοντιών. Μπορεί το να πλύνετε τα δόντια σας 4-5 φορές να μην μπορέσει να εξαφανίσει την μυρωδιά που βγαίνει από τα πνευμόνια σας-πώς θα μπορούσε, άλλωστε-αλλά τουλάχιστον θα καθαρίσει το στόμα σας από τα υπολείμματα σκόρδου.

Τσάι. Μελέτες που έχουν γίνει έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι πιείτε το τσάι σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.

Εσύ το ήξερες; Αυτός είναι ο λόγος που την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά ενώ βρισκόμαστε σε νηστεία!

Εσείς το γνωρίζατε γιατί σταματάμε την νηστεία της Σαρακοστής, την 25η Μαρτίου, ανήμερα της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Εθνικής Εορτής και τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Το έθιμο μάλιστα καλεί στο οικογενειακό τραπέζι την 25η Μαρτίου να προσφέρεται μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς. Σε ποιες , όμως, άλλες περιπτώσεις καταλύεται η νηστεία της Σαρακοστής!

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η παλαιότερη και πιο αυστηρή χρονική περίοδος νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία. Στην έναρξη της καθιέρωσης της, περί τον 4ο αιώνα μ.Χ., προβλεπόταν μάλιστα κατά τα μοναχικά πρότυπα ξηροφαγία, με τους πιστούς να τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα κι αυτή μετά τις 3 το μεσημέρι.

Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας και η νηστεία αυτή είναι η πιο αυστηρή.

Η πρώτη από αυτές τις εξαιρέσεις είναι ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Μαρτίου.

Πρόκειται για μια χαρμόσυνη εορτή μέσα στην περίοδο του πένθους της Σαρακοστής και επειδή είναι θεομητορική εορτή, αφιερωμένη στην Παναγία και ως εκ τούτου ιδιαίτερα σημαντική, καταλύονται το ψάρι, το έλαιο και ο οίνος.

Όσον αφορά τη δεύτερη ημέρα διαφοροποίησης της νηστείας, αυτή είναι η Κυριακή των Βαΐων, η οποία είναι Δεσποτική εορτή, αφιερωμένη δηλαδή στον επίγειο βίο του Ιησού, οπότε οι πιστοί καταναλώνουν και πάλι ψάρι, λάδι και κρασί.

Κατάλυση του λαδιού γίνεται και τη Μεγάλη Πέμπτη, εις ανάμνηση της παραδόσεως του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τον Ιησού Χριστό. Μάλιστα, τη Μεγάλη Πέμπτη τελείται και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία τελείται μόλις 10 φορές το χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr