Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί το πιο δημοφιλές φάρμακο για την υπέρταση!

Μεγάλη προσοχή! Αν το έχετε, πετάξτε το αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί το πιο δημοφιλές φάρμακο για την υπέρταση!

Την ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων για φάρμακο για την πίεση ανακαλεί ο ΕΟΦ!

Ο λόγος για το φάρμακο για την υπέρταση με την εμπορική ονομασία "PROELSARTAN F.C.TAB 100MG/TAB". Διαβάστε παρακάτω...

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την ανάκληση των προϊόντων του Πίνακα Ι, διότι από τον ΚΑΚ δεν προσκομίστηκαν εργαστηριακά αποτελέσματα NDEA/NDMA (πιθανοί καρκινογόνοι παράγοντες) για τις παρτίδες δραστικής losartan που παρασκευάστηκαν από την εταιρεία Zhejiang Huahai και χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή των εν λόγω παρτίδων τελικού προϊόντος. Διαβάστε και για το άγνωστο φάρμακο που προκαλεί καρκίνο!

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Ο πίνακας για το φάρμακο για την πίεση που ανακαλεί ο ΕΟΦ

Η εταιρεία NOVENDIA ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ οφείλεινα επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Βόμβα από τον ΕΟΦ! Αυτό το φάρμακο για την πίεση προκαλεί καρκίνο!

Την ανάκληση της παρτίδας 150218 για φάρμακο για την πίεση ανακαλεί ο ΕΟΦ!

Ο λόγος για το IRBESARTAN HYDROCHLOROTHIAZIDE/ACTAVIS (150+12.5) mg και της παρτίδας 263918 του IRBESARTAN HYDROCHLOROTHIAZIDE/ACTAVIS (300+25) mg που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Διαβάστε παρακάτω...

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας κατόπιν ανίχνευσης, σε μια από τις παρτίδες δραστικής ουσίας ιρβεσαρτάνη που χρησιμοποιήθηκαν στις ανωτέρω παρτίδες τελικού προϊόντος, της ουσίας NDEA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων.

Αυτό είναι το φάρμακο για την πίεση που προκαλεί καρκίνο

Αυτά είναι τα αντιυπερτασικά φάρμακα που ανακαλούνται


Η εταιρεία SPECIFAR ΑΒΕΕ οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης πατώντας εδώ

Αποτρέψτε τη μετάδοση των μικροβίων! Κρύβονται σε καθημερινά πράγματα που αγγίζουμε όλοι μας!

Μικρόβια και βακτηρίδια μπορεί να κρύβονται σε απίθανα σημεία του σπιτιού ή του γραφείου, ακόμη κι αν είστε σχολαστικοί με τους κανόνες καθαριότητας.

Αν όμως εντοπίσετε τα «ύποπτα» σημεία, θ’ αποτρέψετε τη μετάδοση των μικροβίων.

Σφουγγάρια καθαρισμού του σπιτιού. Δεν αρκεί ένα απλό ξέβγαλμα αλλά ζεστό νερό και ξίδι. Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο σε κάθε σφουγγάρι «κρύβονται» 10 εκατομμύρια μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, συγκέντρωση μικροβίων χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από τη λεκάνη της τουαλέτας!

Που κρύβονται τα μικρόβια

Σφουγγάρι των πιάτων. Να το αλλάζετε συχνά και να το αφήνετε κάπου να στεγνώσει, όπως και τις πετσέτες και τα άλλα καθαρισμού της κουζίνας.

Ναι σε αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια. Σκουπίζετε επιμελώς κινητά τηλέφωνα, πληκτρολόγια, τηλεχειριστήρια, διακόπτες και χερούλια στις πόρτες.

Κουμπιά του ασανσέρ & ιμάντας σε κυλιόμενες σκάλες. Οταν τα αγγίζουμε δεν φέρνουμε τα χέρια μας σε επαφή με το πρόσωπό μας. Χωρίς… υστερία καθαρίζουμε τα χέρια με υγρά μαντιλάκια, που πρέπει να έχουμε πάντα στην τσάντα μας. Κι επειδή τα αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια με το οινόπνευμα που περιέχουν μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στην επιδερμίδα των χεριών, χρησιμοποιούμε και μια απλή ενυδατική κρέμα χεριών.

Επιφάνεια του γραφείου. Την καθαρίζουμε σχολαστικά με οινόπνευμα όπως και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή στο γραφείο αλλά και στο σπίτι.

Το φίλτρο της καφετιέρας. Ακόμη κι αν το καθαρίζετε συχνά, καλό είναι κάθε έξι μήνες να κάνετε αφαλάτωση στην καφετιέρα σας ή να την ξεπλένετε με λευκό ξίδι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ανάπτυξης μικροβίων.

Μπολάκι του φαγητού για τα κατοικίδια. Να το πλένετε καθημερινά στο πλυντήριο πιάτων και το ίδιο καλά να πλένετε και τα παιχνίδια τους.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αυτό το αντικείμενο έχει τα περισσότερα μικρόβια στην κουζίνα σου!

Πόμολα ντουλαπιών και συρτάρια κουζίνας. Καθαρίζετε τα λίπη όχι μόνο στα μαγειρικά σκεύη αλλά και αυτά που συσσωρεύονται στα πόμολα των ντουλαπιών και στα συρτάρια της κουζίνας.Πάγκοι κουζίνας και ξύλα κοπής είναι λατρεμένα στέκια για τα μικρόβια, περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύετε!

Που κρύβονται τα μικρόβια

Υποπτα στέκια της κουζίνας. Συρτάρι λαχανικών, χώρος αποθήκευσης κρέατος στο ψυγείο, δοχείο μπλέντερ, ανοιχτήρι κονσέρβας, λαστιχένια σπάτουλα και τάπερ με καπάκι από καουτσούκ.

Κρέας. Μην το αποψύχετε και το ψύχετε εκ νέου, απολυμαίνετε τις επιφάνειες που ακούμπησε και μαγειρεύετέ το καλά). Το 20% τουλάχιστον των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης προκύπτουν από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε στο σπίτι.Εσωτερικό του πορτοφολιού. Κάθε φορά που βάζουμε τα χέρια στο πορτοφόλι, μεταφέρουμε σε αυτό εκατοντάδες μικροοργανισμούς που έχουμε στα χέρια μας και αντίστοιχα γεμίζουμε τα χέρια μας με μικρόβια τα οποία ζουν μέσα στο πορτοφόλι. Χώρος σκοτεινός λοιπόν και πολύ επικίνδυνος, ακόμη κι αν είναι γεμάτο χρήματα!

Γυναικείες τσάντες. Είναι εξίσου επικίνδυνες με το εσωτερικό του πορτοφολιού. Δεν τις εγκαταλείπουμε στο έλεος της αμέλειάς μας. Τις καθαρίζουμε τακτικά, όπως και τα αντικείμενα που περιέχουν.

Εσύ το ήξερες; Τόση ώρα χρειάζονται τα μικρόβια για να εμφανιστούν στην κούπα του καφέ σου

Οι συνήθεις ύποπτοι…

Οι συνήθεις ύποπτοι, ενδεχομένως να ελλοχεύουν λιγότερους κινδύνους απ’ ό,τι πιστεύουμε, για τον απλούστατο λόγο ότι τους καθαρίζουμε τακτικά, οπότε συγκεντρώνουν τελικά λιγότερα μικρόβια σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Τουαλέτα. Επιφάνειες και τοίχοι γύρω από τη λεκάνη της.
Νιπτήρες. Σύμφωνα με έρευνες, αποτελούν πηγές μόλυνσης του βακτηρίου της σαλμονέλας και του E.coli.
Χαλάκι μπάνιου. Απολυμαίνετέ το προσεκτικά για ευνόητους λόγους.
Οδοντόβουρτσες. Να πλένετε σχολαστικά και καθημερινά τη βάση για τις οδοντόβουρτσες, κυρίως τον πάτο τους.
Κεφαλές της ντουζιέρας. Είναι επικίνδυνο, κυρίως το εσωτερικό τους κι αυτό γιατί εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας του νερού όταν κάνουμε ντουζ, είναι ιδανικό σημείο συγκέντρωσης μικροβίων, σε συνδυασμό με τη μόνιμη υγρασία στην περιοχή.
Ρούχα. Οταν μπαίνουμε στο σπίτι βγάζουμε αμέσως ρούχα και παπούτσια, τα καθαρίζουμε και τα αερίζουμε για να μη μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι τα μικρόβια με τα οποία έχουμε έρθει σε επαφή σε εξωτερικούς χώρους.

ΠΗΓΗ: ΤiVi ΣΙΡΙΑΛ

Μεγάλη προσοχή! Σταματήστε να χρησιμοποιείτε χαρτί υγείας!

Σάλος έχει προκληθεί με αυτή την ανακάλυψη! Μεγάλη προσοχή! Σταματήστε να χρησιμοποιείτε χαρτί υγείας!

Το να χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την τουαλέτα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Γιατροί τονίζουν πως το σκούπισμα μόνο με χαρτί υγείας αφήνει πίσω υπολείμματα από ούρα και περιττώματα, ενώ η εκτεταμένη χρήση του θα μπορούσε να βλάψει τον πρωκτό και το ουροποιητικό σύστημα..


«Το βρίσκω εντελώς αλλόκοτο που εκατομμύρια άνθρωποι κυκλοφορούν με βρώμικο πρωκτό πιστεύοντας πως είναι καθαροί. Το χαρτί υγείας απλώς μετακινεί τα περιττώματα, δεν τα απομακρύνει», σχολιάζει η Rose George, συγγραφέας του βιβλίου «Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters».

Παρόλο που οι απόψεις της ακούγονται ίσως λίγο ακραίες, τους ισχυρισμούς της συμμερίζονται πολλοί, ανάμεσά τους και διάσημοι όπως ο Will Smith, που έχει χαρακτηρίσει τα υγρά μωρομάντιλα «ξεχωριστά και καταπληκτικά». Ο ράπερ και τραγουδιστής Will.i.am, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε γίνει δε ακόμη πιο περιγραφικός, μιλώντας για τα υγρά μωρομάντιλα. «Θα σας αποδείξω γιατί θα έπρεπε όλοι να τα χρησιμοποιούν. Πάρτε λίγη σοκολάτα, αλείψτε την πάνω σε ένα ξύλινο πάτωμα και μετά προσπαθήστε να την καθαρίσετε με μια στεγνή πετσέτα. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να γεμίσετε σοκολάτα όλες τις ρωγμές. Γι' αυτό λοιπόν είναι απαραίτητα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο η καθαριότητα δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο οι ειδικοί καλούν τον κόσμο να εξετάσει άλλες εναλλακτικές αντί για χαρτί υγείας. Το γρήγορο και «άγριο» σκούπισμα μπορεί να προκαλέσει πόνους στον πρωκτό, ακόμη και αιμορροΐδες, καθώς επίσης μολύνσεις στο ουροποιητικό σύστημα. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, συγκεκριμένα το σκούπισμα από πίσω προς τα εμπρός πρακτικά συντελεί στο να τραβάμε τα βακτήρια από τον πρωκτό προς το μπροστινό τμήμα του σώματος.

Αυτό που συστήνουν είναι εναλλακτικές όπως ο μπιντές ή η χρήση υγρού μωρομάντιλου, καθώς έτσι τα βακτήρια καταπολεμούνται καλύτερα και αποφεύγονται μολύνσεις.

ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστα συμπληρώματα διατροφής και χυμό αλόης

Την ανάκληση παρτίδων των συμπληρωμάτων διατροφής Solgar St. John’s Wort 175 και Solgar St.John’s Wort 300 ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.

Ο λόγος είναι ότι ενδέχεται να περιέχουν αυξημένα επίπεδα σε αλκαλοειδή πυρρολιζιδίνης ( ΡΑ), μια φυσική ομάδα αλκαλοειδών που παράγεται από τα φυτά.

Αυτά είναι τα συμπληρώματα διατροφής που ανακαλούνται

Τα Solgar St. John’s Wort 175 και Solgar St.John’s Wort 300 παρουσιάζουν αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και κατά των ιών ιδιότητες. Επίσης έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει θετικά καταστάσεις νευρικής υπερέντασης και ανησυχίας. Χρησιμοποιούνται κυρίως για τη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Ανάκληση ΕΟΦ

Ποιες παρτίδες ανακαλούνται

Ανάκληση ΕΟΦ

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την διακίνηση του προϊόντος στην Ελλάδα ενημέρωσε για την εθελοντική της ανάκληση και ο ΕΟΦ στηρίζει την ενέργεια αυτή με την παρούσα απόφαση. Οι αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα προϊόντα, σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ανακαλείται χυμός αλόης λόγω ύπαρξης πυκτώματος

Ανάκληση ΕΟΦ

Την ανάκληση της παρτίδας 04338 του συμπληρώματος διατροφής – χυμού αλόης Desert Dawn Aloe Vera με ημερομηνία λήξης 07/2020 με αριθμό γνωστοποίησης 69672/30-10-2008,λόγω του ότι κατά την διάρκεια ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας διαπιστώθηκε διαφορετική απόχρωση μεταξύ διαφορετικών συσκευασιών της ως άνω παρτίδας καθώς και πήκτωμα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο χυμός αλόης αποτοξινώνει τον οργανισμό, βοηθά στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου, καταπραΰνει του ερεθισμούς των ιστών σ’ αυτές τις περιοχές και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά (εξωτερική χρήση) σε εγκαύματα, κοψίματα, εκζέματα και τσιμπήματα εντόμων.

Χαρακτηριστικά Σύνθεσης
– 100% φυσικός χυμός αλόης
– Αλόη βιολογικής καλλιέργειας
– Στην καλλιέργεια δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα ή χημικά λιπάσματα
– Ψυχρής επεξεργασίας, σύγχρονες μέθοδοι σταθεροποίησης
– Δεν περιέχει αλκοόλη, πρόσθετα γλυκαντικά ή τεχνητά ενισχυτικά

Δοσολογία & Οδηγίες Χρήσης
Προσθέστε 30ml συμπυκνωμένου χυμού αλόης σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο και καταναλώνεται εντός ενός μηνός.
Κατάλληλο και για εξωτερική χρήση.

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την διακίνηση του προϊόντος στην Ελλάδα ενημέρωσε για την εθελοντική της ανάκληση και ο ΕΟΦ στηρίζει την ενέργεια αυτή με την παρούσα απόφαση. Οι αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν το προϊόν, σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ανάκληση 20 γνωστών καλλυντικών από τον ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά είκοσι καλλυντικών προϊόντων σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 19, 21, 22 / 2018 για λόγους ποιότητας.

Στη λίστα περιγράφονται συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία ανακαλούνται.

Δείτε την σχετική λίστα:

1.Κρέμα χεριών
Mάρκα: Aromat

2. Προϊόν περιποίησης μαλλιών
Μάρκα: Άγνωστη
Όνομα: FINISH shaping pomade

3. Άλατα μπάνιου
Μάρκα: BATHORA
Όνομα: Fizzy Bathbomb – Koupelovy Cupcake

4. Ορός ανάπτυξης βλεφαρίδων
Μάρκα: Joyskin (Inno-BiBiotinTM)
Όνομα: Joyskin Alluring Look

5. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Άγνωστη
Όνομα: Candy Land

6. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics
Όνομα: Cherry Aid Brûlée

7. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics
Όνομα: Crazy Stupid Love

8. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics
Όνομα: Fairy Ring Brûlée

9. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Άγνωστη
Όνομα: Flake Shake

10. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics.
Όνομα: I Believe In Unicorns

11. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Άγνωστη
Όνομα: Bomb Polkadot Princess

12. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Άγνωστη
Όνομα: Skin Candy

13. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Άγνωστη
Όνομα: Twilight Bloom

14. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics
Όνομα: Lazy Lavender Brûlée

15. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics
Όνομα: Move Over Pavlova

16. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics
Όνομα: Orange Blossom & Jasmine Brûlée

17. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics
Όνομα: Party Popper

18. Αρωματικό προϊόν μπάνιου
Μάρκα: Bomb Cosmetics
Όνομα: V For Violet

19. Κρέμα για styling μαλλιών
Μάρκα: Farouk
Όνομα: Kardashian Beauty Smooth Styler Blow Dry Cream

20. Λοσιόν σώματος
Μάρκα: Άγνωστη
Όνομα: Dairy fun

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για την υγεία στο Youweekly.gr

TAGS