Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή: Ανάκληση για φάρμακο από τον ΕΟΦ! Είχε ανακληθεί ξανά!

Τεράστια προσοχή σε όσους παίρνετε αυτό το φάρμακο.

Μεγάλη προσοχή: Ανάκληση για φάρμακο από τον ΕΟΦ! Είχε ανακληθεί ξανά!
HEALTH NEWS 11.04.2019 17:49

Ο ΕΟΦ προχώρησε σε νέα ανάκληση του φαρμάκου για την πίεση, το οποίο είχε ανακληθεί και προσφάτως.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Διαβάστε παρακάτω...

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε να ακυρώσει την ανάκληση που είχε ο ίδιος επιβάλλει για προληπτικούς λόγους, όσον αφορά την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά συγκεκριμένων παρτίδων ενός φαρμάκου για την πίεση.

Το εν λόγω φάρμακο για την πίεση είναι το PRESSDOWN 100 mg, PRESS-DOWN PLUS (100+25) mg και PRESS-DOWN PLUS (50+12,5) mg.

Στις 29 Μαρτίου ο ΕΟΦ είχε ανακαλέσει την κυκλοφορία τους για προληπτικούς λόγους, επειδή η δραστική ουσία λοσαρτάνη που περιέχουν, είχε συνδεθεί σε συγκεκριμένες παρτίδες με πρόκληση καρκίνου.

Μετά από τους απαραίτητους ελέγχους, όμως, ο ΕΟΦ επανήλθε σήμερα ανακοινώνοντας την άρση της ανάκλησης αυτής, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επίσημων εργαστηριακών ελέγχων, οι προσμίξεις NDMA και NDEA είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων.

ΕΟΦ - έκτακτο: Ανακοίνωση για την ανάκληση του Ponstan! Τι ισχύει;

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος (σιρόπι) Ponstan 50 mg/5 ml (Αρ. Άδειας Κυκλοφορίας 60079/22-9-08) που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά, ανακοίνωσε και επίσημα ο ΕΟΦ. H είδηση είχε κυκλοφορήσει από χτες!

Η ανάκληση για το σιρόπι Ponstan αποφασίστηκε λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία ICH Q3D, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας, αναφέρει ο ΕΟΦ. « Η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ A.E., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Δείτε όλη την απόφαση για την ανάκληση του Ponstan

ΕΟΦ - έκτακτο: Ανακοίνωση για την ανάκληση του Ponstan! Τι ισχύει;

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Κόκκινος συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ακατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

TAGS
Share