Βάζετε μαύρο πιπέρι στο φαγητό; Δείτε τι παθαίνει ο οργανισμός!

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν το βάλουμε στο τραπέζι μας!

Βάζετε μαύρο πιπέρι στο φαγητό; Δείτε τι παθαίνει ο οργανισμός!

Το μαύρο πιπέρι είναι στο τραπέζι μας σχεδόν κάθε μέρα. Μερικοί το λατρεύουν, μερικοί το αποφεύγουν, μερικοί το ξορκίζουν. Εκτός από το να νοστιμίζει τα πιάτα μας κάνει καλό ή κακό στον οργανισμό μας και την υγεία μας;

Τι λένε οι μελέτες; Διαβάστε παρακάτω...

Μίσιγκαν (Michigan USA).

Μια πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιεύτηκε στο Cell Biochemistry and Biophysics έφερε στο φως μια σειρά από οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση μαύρου πιπεριού στο φαγητό.

Η μελέτη ερευνούσε τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση μαύρου πιπεριού μαζί με το φαγητό για 90 μέρες.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα ευρήματα:

Ενισχύει την πέψη: Βοηθά στην αποφυγή δυσπεψιών, δυσκοιλιότητας και διάρροιας
Καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι επιβραδύνει την ανάπτυξη μερικών τύπων καρκίνου (στήθος, δέρμα, κόλον)
Βοηθά στην απώλεια βάρους: Ο φλοιός από το μαύρο πιπέρι περιέχει μια ουσία που βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων
Ανακουφίζει από το βήχα και τη βουλωμένη μύτη: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό
Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι βελτιώνει τα επίπεδα της αρτηριακή πίεσης και μειώνει τις φλεγμονές.
Δρά αντιοξειδωτικά: Εξουδετερώνει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για μια σειρά από εκφυλιστικές ασθένειες και βλάβες στον οργανισμό.

Η ομάδα των επιστημών σημειώνει πως είναι καλύτερο το φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο πιάτο που μόλις έχει σερβιριστεί παρά το πιπέρι στο φαγητό που μαγειρεύεται. Κοινώς, βάλτε το καθένας στο πιάτο του κατά βούληση!

Άρα δε νοστιμίζει απλά. Εάν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω οφέλη για την υγεία δεν έχετε παρά να το προσθέσετε στη διατροφή σας σε καθημερινή βάση.

Healthia tip 1): Το κόκκινο πιπέρι καγιέν σε συνδυασμό με το μαύρο πιπέρι είναι πανίσχυρος σύμμαχος στην απώλεια βάρους, αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό και τις καύσεις λόγω της θερμογέννησης και έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Και όλους όσους θέλουν αυτά τα οφέλη αλλά δε συμπαθούν τα καυτερά η Healthia προτίνει το CAPS MAXIMUM.

1 κάψουλα = εώς και 300 θερμίδες παραπάνω καύσεις κατά μέσο όρο!!!

Healthia tip 2): Ένα από τα πιο ισχυρά superfoods της φύσης είναι ο κουρκουμάς, γνωστός και ως Turmeric. Βασική δραστική ουσία είναι οι φυτοχημικές ενώσεις που ακούν στο όνομα κουρκουμινοεϊδή. Το βασικό πρόβλημα όμως με τον κουρκουμά είναι η πολύ χαμηλή απορροφητικότητα (λιγότερη από 10%) Το εκχύλισμα μαύρου πιπεριού (πιπερίνη) σε ποσοστό 5% αυξάνει την απορροφητικότητα του turmeric κατά 2000%. Αυτό είναι και το μυστικό του Xtra Turmeric της Healthia που είναι βιολογικής καλλιέργειας και παρασκευάζεται με ορθομοριακό τρόπο ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή απορροφητικότα και ευεργετική δράση.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.

Προσοχή! Καταστροφικές συνέπειες της ζάχαρης! Σε ποια φαγητά κρύβεται;

Καταστροφικές είναι οι συνέπειες της ζάχαρης στην υγεία μας και πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή, καθώς κρύβεται σε πολλά φαγητά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά επιτακτικά να μειώσουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε καθημερινά. Διαβάστε παρακάτω...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες της ζάχαρης, ζητώντας επιτακτικά να μειώσουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε καθημερινά.

Μερικές τροφές που δε μας περνούν από το μυαλό περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Πέντε από αυτές είναι το γιαούρτι, η σάλτσα τομάτας, η λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα, το ψωμί ή ακόμη και το νερό.

Τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά δεν περιέχουν απαραίτητα μικρές ποσότητες ζάχαρης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το γιαούρτι. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται ώστε να διατηρηθεί η γεύση όταν αφαιρούνται τα λιπαρά. Ένα γιαούρτι 150 γραμμαρίων με 0% λιπαρά μπορεί να περιέχει έως και 20 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή πέντε κουταλιές του γλυκού. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί περίπου στο μισό της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης για τις γυναίκες (50 γραμμάρια) και στο ένα τρίτο της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης για τους άνδρες (70 γραμμάρια).

Η σάλτσα τομάτας έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, όμως οι συσκευασμένες σάλτσες μπορεί να περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης. Συχνά, οι παραγωγοί προσθέτουν τη ζάχαρη για να εξουδετερώσουν την οξύτητα της τομάτας. Μια συσκευασία 150 γραμμαρίων μπορεί να περιέχει πάνω από 40 γραμμάρια ζάχαρης. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε τέσσερις κουταλιές του γλυκού.

undefined

Οι κρεμώδεις σαλάτες του εμπορίου, όπως η μαγιονέζα με καρότο και λάχανο, προσθέτουν περιττές ποσότητες ζάχαρης στο καθημερινό μας γεύμα. Η μαγιονέζα είναι ο βασικός «ένοχος» σε αυτήν την περίπτωση. Μια κουταλιά 50 γραμμαρίων μπορεί να περιέχει έως και 4 γραμμάρια ζάχαρης.

Το ψωμί ως συνοδευτικό σε ένα γεύμα προσθέτει ακόμη λίγη ποσότητα ζάχαρης στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα. Η περιεκτικότητα ζάχαρης σε μια φέτα λευκό ψωμί μπορεί να φτάνει έως και τα 3 γραμμάρια.

Αυτό που σίγουρα προκαλεί έκπληξη είναι ότι ακόμη και το νερό μπορεί να περιέχει επιπλέον ζάχαρη. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα είδη εμφιαλωμένου νερού με γεύση και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα. Ωστόσο, ένα μπουκάλι 500 ml μπορεί να περιέχει έως και 15 γραμμάρια ζάχαρης.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι ζάχαρη μπορεί να έχει ισχυρότερη νευρολογική επίδραση και από την ίδια την κοκαΐνη. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα στερητικού συνδρόμου λόγω αποχής από τη ζάχαρη.

Αφού λοιπόν η υπερβολική ζάχαρη είναι αποδεδειγμένα εθιστική, τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε;

- Σωματική άσκηση και γάλα

Η πολλή ζάχαρη λειτουργεί σαν μηχανισμός επιβράβευσης του εγκεφάλου κι έτσι είναι δύσκολο να τη βγάλουμε από τη ζωή μας. Μελέτες δείχνουν ότι οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο γάλα αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης (μιας ορμόνης που μας κάνει να αισθανόμαστε ευχαρίστηση). Παράλληλα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι και η άσκηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αυτής της ορμόνης.

- Καλός ύπνος

Ο ύπνος σχετίζεται άμεσα με την όρεξη και τις λιγούρες. Όταν κοιμόμαστε καλά, ενισχύουμε τις άμυνές μας ενάντια στους θερμιδοφόρους πειρασμούς. Αντιθέτως, η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τις αντιστάσεις μας.

- Υγιεινά σνακ

Η ζάχαρη μας παραπλανεί προσωρινά από την πείνα, όμως αυτή η επίδραση δεν έχει διάρκεια. Τα υγιεινά σνακ όπως τα φρούτα και οι ξηροί καρποί ικανοποιούν τις ανάγκες μας σε ενέργεια, ενώ παράλληλα μας παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε εναλλακτικούς τρόπους για να δώσουμε γλυκιά γεύση στα αγαπημένα μας γλυκίσματα και ροφήματα.

undefined

1. Μέλι

Το μέλι έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Η σύστασή του διαφέρει σημαντικά από αυτή της ζάχαρης κι έτσι είναι πιο υγιεινό. Παράλληλα, επειδή η γεύση του είναι πιο έντονη, χρειάζεται το ένα τρίτο της αντίστοιχης ποσότητας ζάχαρης για να πετύχουμε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.

2. Αλάτι

Είναι ίσως το πιο παράδοξο γλυκαντικό, όμως λίγο αλάτι ενισχύει τη γλυκιά γεύση αρκετών τροφών και ιδιαίτερα των φρέσκων φρούτων. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο αλάτι την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ένα smoothie.

3. Γάλα

Το γάλα περιέχει μεγάλες ποσότητες λακτόζης, η οποία είναι στην ουσία φυσικό γλυκαντικό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον καφέ ή τις σούπες. Έτσι, θα απολαύσουμε τη γλυκιά γεύση και θα πάρουμε παράλληλα πολύτιμο ασβέστιο.

4. Καρότο

Λίγο τριμμένο καρότο είναι ιδανικό για τις κόκκινες σάλτσες που συνοδεύουν τα μακαρόνια μας. Το καρότο περιέχει φυσικά σάκχαρα που δίνουν εξαιρετική γεύση, ενώ παράλληλα μας παρέχει θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α και το βήτα καροτένιο.

5. Παντζάρι

Το παντζάρι είναι ένα από τα πιο γλυκά λαχανικά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε το τριμμένο παντζάρι σε ένα smoothie, μια σούπα, ακόμη και ένα κέικ.

6. Στέβια

Η στέβια είναι ένα εξαιρετικό φυτικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Έχει συνήθως μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από τη ζάχαρη κι έτσι μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να πετύχουμε το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.