Αρνάκι ή κατσικάκι το Πάσχα; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Η Κυριακή του Πάσχα έρχεται και πρέπει να προετοιμαστ

Αρνάκι ή κατσικάκι το Πάσχα; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Η Κυριακή του Πάσχα έρχεται και ήδη οι περισσότεροι έχουν προμηθευτεί το κρέας που θα βάλουν στο τραπέζι τους. Πρώτες επιλογές, μα φυσικά, το αρνί και το κατσίκι! Διαβάστε παρακάτω...


Κάποιοι επιλέγουν να απολαύσουν ένα από τα δύο, ενώ οι πιο μερακλήδες βάζουν στη σούβλα και τα δύο.

Ποιο, όμως, από τα δύο είναι η καλύτερη επιλογή για τη σιλουέτα και φυσικά για την υγεία μας. Αρνί ή κατσίκι;

Τα 100 γρ. αρνιού, η τιμή του οποίου κινείται στα περυσινά επίπεδα, περιέχουν περίπου 210 θερμίδες. Εχει όλα τα βασικά αμινοξέα, βιταμίνες Β3, Β6 και Β12, σελήνιο και ψευδάργυρο, ενώ το συκώτι και τα εντόσθιά του προσφέρουν φωσφόρο, σίδηρο και βιταμίνη Α.

Το αρνί περιέχει πολλά λιπαρά, ωστόσο, δεν υπάρχει πρόβλημα εάν καταναλώνεται με μέτρο. Μόνο το 35% από το λίπος του είναι κορεσμένο, ενώ το υπόλοιπο είναι μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά.

Το άπαχο μέρος του αρνιού έχει περίπου 80μg χοληστερίνης. Μάλιστα, το περισσότερο λίπος του βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος, οπότε εάν δεν καταναλωθεί η πέτσα μειώνονται τα κορεσμένα λιπαρά.


Από την άλλη πλευρά, το κατσίκι έχει περίπου 100 θερμίδες στα 110 γρ. και από τα λιπαρά του, που είναι πιο λίγα από το αρνί, μόλις το 10% είναι κορεσμένα.
Η χοληστερίνη είναι σχεδόν ίδια καθώς είναι στα 75μg. Το κατσίκι έχει τις ίδιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά με το αρνί, ωστόσο, διαθέτει περισσότερο νάτριο.

Ο,τι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ένα: Είτε προτιμήστε αρνί, είτε κατσίκι, εάν το συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα μειώνετε την κακή χοληστερόλη, καθώς οι φυτικές ίνες θα κάνουν όλη τη δουλειά και θα την απορροφήσουν από τον οργανισμό σας.

Βάζετε μαύρο πιπέρι στο φαγητό; Δείτε τι παθαίνει ο οργανισμός!

Το μαύρο πιπέρι είναι στο τραπέζι μας σχεδόν κάθε μέρα. Μερικοί το λατρεύουν, μερικοί το αποφεύγουν, μερικοί το ξορκίζουν. Εκτός από το να νοστιμίζει τα πιάτα μας κάνει καλό ή κακό στον οργανισμό μας και την υγεία μας;

Τι λένε οι μελέτες;


Μίσιγκαν (Michigan USA).

Μια πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιεύτηκε στο Cell Biochemistry and Biophysics έφερε στο φως μια σειρά από οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση μαύρου πιπεριού στο φαγητό.

Η μελέτη ερευνούσε τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση μαύρου πιπεριού μαζί με το φαγητό για 90 μέρες.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα ευρήματα:
Ενισχύει την πέψη: Βοηθά στην αποφυγή δυσπεψιών, δυσκοιλιότητας και διάρροιας
Καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι επιβραδύνει την ανάπτυξη μερικών τύπων καρκίνου (στήθος, δέρμα, κόλον)
Βοηθά στην απώλεια βάρους: Ο φλοιός από το μαύρο πιπέρι περιέχει μια ουσία που βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων
Ανακουφίζει από το βήχα και τη βουλωμένη μύτη: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό
Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι βελτιώνει τα επίπεδα της αρτηριακή πίεσης και μειώνει τις φλεγμονές.
Δρά αντιοξειδωτικά: Εξουδετερώνει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για μια σειρά από εκφυλιστικές ασθένειες και βλάβες στον οργανισμό.

Η ομάδα των επιστημών σημειώνει πως είναι καλύτερο το φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο πιάτο που μόλις έχει σερβιριστεί παρά το πιπέρι στο φαγητό που μαγειρεύεται. Κοινώς, βάλτε το καθένας στο πιάτο του κατά βούληση!

Άρα δε νοστιμίζει απλά. Εάν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω οφέλη για την υγεία δεν έχετε παρά να το προσθέσετε στη διατροφή σας σε καθημερινή βάση.

Healthia tip 1): Το κόκκινο πιπέρι καγιέν σε συνδυασμό με το μαύρο πιπέρι είναι πανίσχυρος σύμμαχος στην απώλεια βάρους, αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό και τις καύσεις λόγω της θερμογέννησης και έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Και όλους όσους θέλουν αυτά τα οφέλη αλλά δε συμπαθούν τα καυτερά η Healthia προτίνει το CAPS MAXIMUM.

1 κάψουλα = εώς και 300 θερμίδες παραπάνω καύσεις κατά μέσο όρο!!!

Healthia tip 2): Ένα από τα πιο ισχυρά superfoods της φύσης είναι ο κουρκουμάς, γνωστός και ως Turmeric. Βασική δραστική ουσία είναι οι φυτοχημικές ενώσεις που ακούν στο όνομα κουρκουμινοεϊδή. Το βασικό πρόβλημα όμως με τον κουρκουμά είναι η πολύ χαμηλή απορροφητικότητα (λιγότερη από 10%) Το εκχύλισμα μαύρου πιπεριού (πιπερίνη) σε ποσοστό 5% αυξάνει την απορροφητικότητα του turmeric κατά 2000%. Αυτό είναι και το μυστικό του Xtra Turmeric της Healthia που είναι βιολογικής καλλιέργειας και παρασκευάζεται με ορθομοριακό τρόπο ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή απορροφητικότα και ευεργετική δράση.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.